U het gerecht en wij adviseren de wijn! wijn vinden

KIP

Er zijn een aantal wijnen die traditioneel gezien goed bij kip passen. Dit zijn wijnen met een medium tot licht body en fruitige smaken, zoals een Chardonnay, Sauvignon Blanc of Pinot Grigio. Deze wijnen helpen om de smaken van de kip te benadrukken zonder de smaak te overheersen. Als u op zoek bent naar een rode wijn om bij kip te serveren, kunt u overwegen een Pinot Noir te proberen. Deze wijn heeft een licht tot medium body en zachte tannines, wat betekent dat het niet te zwaar of tanninerijk is en dus goed met kip zal combineren.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de keuze van de wijn afhankelijk is van de manier waarop de kip is bereid en de sauzen en bijgerechten die erbij worden geserveerd. Als de kip bijvoorbeeld op een Indiase manier is klaargemaakt met kruiden en specerijen, kunt u overwegen om een witte wijn met een hogere zuurgraad te proberen, zoals een Riesling of een Vermentino, om het spannende karakter van de kruiden te balanceren. Als de kip wordt geserveerd met een saus met veel zuren, zoals een citroensaus, kan een wijn met een hogere zuurgraad ook helpen om de smaken beter te balanceren.

Gaat de kip samen met een dominerende saus (denk bijv aan een curry) en met veel spicy elementen dan kan een stevige rosé (bijv een bandol rosé van Domaines Ott) heel goed zijn of een fruitige Monastrell. Ook een stevige witte wijn uit de Dāo zoals de Encruzado van Falorca vinden wijn een topper bij Kip.  Uiteindelijk is de keuze van de wijn een kwestie van persoonlijke smaak, dus het is het beste om verschillende opties te proberen om te zien wat het beste bij uw kip en uw voorkeuren past.