U het gerecht en wij adviseren de wijn! wijn vinden

KALKOEN

Kalkoen is een vleessoort die vaak op feestdagen wordt geserveerd en heeft een lichte, milde smaak. Er zijn een aantal wijnen die goed bij kalkoen passen, afhankelijk van de manier waarop het vlees is klaargemaakt en de bijgerechten en sauzen die erbij worden geserveerd.

Als u op zoek bent naar een witte wijn om bij kalkoen te serveren, kunt u overwegen een Chardonnay of Viognier te proberen. Beide wijnen hebben een medium tot volle body en een rijke, romige textuur, wat betekent dat ze goed zullen combineren met de milde smaak van de kalkoen. Als u op zoek bent naar een rode wijn om bij kalkoen te serveren, kunt u overwegen een Pinot Noir te proberen. Deze wijn heeft een licht tot medium body en zachte tannines, wat betekent dat het niet te zwaar of tanninerijk is en dus goed met kalkoen zal combineren.

Als de kalkoen wordt geserveerd met een saus met veel zuren, zoals een cranberrysaus, kan een wijn met een hogere zuurgraad helpen om de smaken beter te balanceren. U kunt overwegen om een witte wijn met een hogere zuurgraad te proberen, zoals een Riesling of Vermentino, of een rode wijn met een lichtere body en hogere zuurgraad, zoals een Gamay of Pinot Noir. Ook een stevige witte Rioja (bijv de Sierra Cantabria Organza of de Marques de Murrieta Capellania) passen geweldige indien de Kalkoen rijkelijk met saus en/of vulling wordt bereidt

Een andere goede suggestie voor een rode wijn bij Kalkoen is een wijn gemaakt van de Montepulciano druif.De Montepulciano druif is een populaire druivensoort die voornamelijk in de Italiaanse regio Abruzzen wordt gekweekt en wordt gebruikt om rode wijnen mee te maken. Deze druif geeft wijnen die vaak rijk en vol van smaak zijn, met aroma's van bessen, kruiden en specerijen. De Montepulciano druif is vaak een goede keuze bij kalkoen omdat het een vleessoort is met een milde smaak. De rijke smaken van de Montepulciano-wijn helpen om de smaken van de kalkoen te benadrukken zonder te overheersen. De tannines in de wijn helpen ook om de sappigheid van het vlees te behouden en een mooie balans te creëren met de zachte textuur van de kalkoen.

Uiteindelijk is de keuze van de wijn een kwestie van persoonlijke smaak, dus het is het beste om verschillende opties te proberen om te zien wat het beste bij uw kalkoen en uw voorkeuren past.