U het gerecht en wij adviseren de wijn! wijn vinden

FAZANT

Er zijn een aantal wijnen die traditioneel gezien goed bij fazant passen, afhankelijk van de manier waarop het vlees is klaargemaakt en de bijgerechten en sauzen die erbij worden geserveerd. De ideale wijn bij Fazant is wat ons betreft zeker een Pinot Noir (of Spatburgunder/Blauburgunder). Pinot Noir is een goede keuze bij fazant omdat het een wijn is met een licht tot medium body en zachte tannines. Dit betekent dat het niet te zwaar of tanninerijk is, wat betekent dat het niet te veel van de smaken van het vlees zal overheersen. In plaats daarvan zal de Pinot Noir de smaken van de fazant benadrukken en een mooie balans creëren met de zachte textuur van het vlees. Een grenache uit hoog-gelegen gebieden zoals Maranones en Bernebeleva  (dus die uitvoeringen die geweldige zuren hebben en juist niet zo jammy zijn) zijn ook heerlijk bij fazant en ook een Gamay druif is een fraaie optie

Pinot Noir heeft ook aroma's van bessen, kruiden en specerijen, wat betekent dat het goed zal combineren met de smaken van de fazant, vooral als het vlees wordt geserveerd met sauzen of bijgerechten die deze smaken hebben. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de keuze van de wijn afhankelijk is van de manier waarop de fazant is bereid en de sauzen en bijgerechten die erbij worden geserveerd. Als de fazant bijvoorbeeld op een Indiase manier is klaargemaakt met kruiden en specerijen, kan een wijn met een hogere zuurgraad, zoals een Riesling of Vermentino, helpen om het spannende karakter van de kruiden te balanceren. Als de fazant wordt geserveerd met een saus met veel zuren, zoals een cranberrysaus, kan een wijn met een hogere zuurgraad ook helpen om de smaken beter te balanceren.

Uiteindelijk is de keuze van de wijn een kwestie van persoonlijke smaak, dus het is het beste om verschillende opties te proberen om te zien wat het beste bij uw fazant en uw voorkeuren past.