Sinzero Spumante Brut
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (0.5%) |
Omschrijving
Deze Sinzero Sparkling Brut Espumante is gemaakt met 100% chardonnay druiven geoogst uit de wijngaarden in Chili uitt de Maipo vallei. In het glas heeft de witte Sinzero Brut Spumante Alcoholvrij een mooie lichte kleur met gouden schakering. In de neus frisse tonen van banaan, perziken en limoen. In de mond heeft deze alcoholvrije bubbel een zeer goede balans en prettige verfijnde bubbelen. Een aanrader als (alcoholvrij) aperitief en zeker lekker bij een salade, zeevruchten en Japans eten. De ideale serveer temperatuur is 6-8 ° C en eenmaal geopend dient u de wijn koel te bewaren en te consumeren in 2 dagen.
De Sinzero Brut Espumante is een lekkere alcoholvrije wijn. Een bewuste - en met slechts 12 kcal per 100 ml - ook een verantwoorde keuze. Wij hebben vele alcohol vrije wijnen geprobeerd en eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de meesten wat ons betreft (nog) niet het predicaat Wijn mogen verdienen. De Sinzero wijnen behoren tot het beste wat momenteel verkrijgbaar onder de alcohol vrije wijnen en wordt gemaakt volgens een unieke procedé de SSC technologie (Spinning Cone Column) waarbij geen smaak-of geurverlies plaats vindt.
De druiven worden gefermenteerd en gerijpt volgens de traditionele wijnbereidings methode. Tijdens deze traditionele 'vinificatie' worden de druiven heel voorzichtig gekneusd en vindt een normale vergisting en rijping plaats. Er wordt dus echte wijn gemaakt en de wijn wordt vlak voor het bottelen pas gedealcoholiseerd. Het fraaiste procedé om te de-alcoholiseren is volgens het zogenaamde SSC technologie (Spinning Cone Column). Het is ook wel het duurste proces maar SSC geeft geen geen aroma- of smaakverlies. Via een ingenieus (natuurkundig) systeem worden de aroma's, de alcohol en het vocht gescheiden waarna de aroma's weer worden toegevoegd aan het vocht. Informatie over SSC de-alcholisatie vindt u op: https://www.conetech.com/pages/process_SCCprocess.html
Technische info
Alcohol <0,5% / vol
Calorieen 12 (kcal / 100 ml)
PH 3.03
Acidity 5.63 (g / l)
Restsuiker 1.5 (g / 100 ml)
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Chili |
Regio | Maipo Valley |
Wijnhuis | Sinzero |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Alcohol % | 0.5 |
Alcoholvrij/arm | Ja |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Licht zoet, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Iets te vieren, Met vrienden, Summer party |
Wijnhuis
De Sinzero wijnen behoren tot het beste wat verkrijgbaar is onder Alcohol vrije wijn. Het bevat minder dan 0.5% alcohol en bevat ook zeer weining caloriën (tussen de 20-32 kcal per 100 ml) — dus een zeer verantwoorde keuze. In tegenstelling tot het laten verdampen van wijn waarbij er naast de alcohol ook aroma's verliezen worden de Sinzero wijnen gemaakt volgens een unieke procedé de SSC technologie (Spinning Cone Column) waarbij geen smaak-of geurverlies plaats vindt.
De druiven worden gefermenteerd en gerijpt volgens de traditionele wijnbereidings methode. Tijdens deze traditionele "vinificatie" worden de druiven heel voorzichtig gekneusd en vindt een normale vergisting en rijping plaats. Er wordt dus echte wijn gemaakt en de wijn wordt vlak voor het bottelen pas gedealcoholiseerd. Het fraaiste procedé om te de-alcoholiseren is volgens het zogenaamde SSC technologie (Spinning Cone Column). Het is ook wel het duurste proces maar SSC geeft geen geen aroma- of smaakverlies. Via een ingenieus (natuurkundig) systeem worden de aroma's, de alcohol en het vocht gescheiden waarna de aroma's weer worden toegevoegd aan het vocht.
Wij hebben van Sinzero de rode wijn gemaakt van Cabernet Sauvignon, de witte wijn gemaakt van Chardonnay en een hele prettig bubbel welke ook is gemaakt van Chardonnay.