Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Reypenaer kaas bij Grandcruwijnen

Reypenaer Kaas verkrijgbaar bij Grandcruwijnen

Het edele ambacht van kaasrijpen is bij Wijngaard Kaas een familieaangelegenheid. Piet van den Wijngaard begon in 1936 met een handel in kaas. Met de hondenkar leverde hij kruidenierswaren aan de boeren in de omtrek van Woerden en ruilde ze met de kazen die ze maakten. Die jonge kazen moesten nog wel enkele maanden worden gerijpt voordat ze konden worden verkocht. Om zijn groeiende hoeveelheid kaas optimaal te laten rijpen, kocht hij een klein pakhuis aan de Oude Rijn. Ook trok hij elke woensdag naar de historische kaasmarkt in Woerden waar hij met het traditionele ʽhandjeklapʼ de jonge kaas van de boeren kocht. Nog altijd is er in Woerden, op woensdag, een echte kaasmarkt waar boeren hun partijen kaas te koop aanbieden. Piet was niet alleen een excellente kaasrijper maar ook een goede zakenman. Jaar na jaar groeide de handel en kregen deze kazen alom lof voor hun rijke smaak.

Jan van den Wijngaard, de zoon van Piet, nam de zaak in 1948 over en legde zich vanaf toen volledig toe op het rijpen van kaas. Daarvoor verhuisde hij naar een groter pakhuis, dat in 1906 was gebouwd. Het gebouw lag eveneens aan de Oude Rijn, waarlangs de boeren hun kazen met een platbodem naar de markt brachten.

Jan was een visionair man. Terwijl vele van zijn collega’s moderne pakhuizen bouwden, erkende hij de bijzondere eigenschappen van het oude pakhuis. Het buitengewone microklimaat dat er heerst zorgt voor kazen met meer smaak, diepgang en complexiteit.

Toen zich in 1975 de derde generatie aandiende met dochter Riet en zoon Jan en in 1995 met zoon Rien, kreeg het historische pakhuis dan ook een hoofdrol in de ontwikkeling van het bedrijf. Vooral nadat bleek dat de kaas die er werd gerijpt smakelijker was dan dezelfde kaas uit moderne pakhuizen. De verschillen waren zelfs zeer opmerkelijk. De kaas uit het historische pakhuis had een veel intensere smaak en geur en een verbazingwekkende complexiteit. De vraag was dan ook hoe die mooie kaas voor de toekomst behouden kon blijven. Het handwerk en de omstandigheden in het oude pakhuis vragen immers grote inspanningen, zeker in de vochtige en warme zomertijd. Bovendien werden de controles en normen alsmaar scherper. De conclusie was dat het oude kaaspakhuis alleen te behouden was als de kaas met een merknaam werd verkocht, en met een meerprijs die nodig was voor het extra werk en de noodzakelijke verkoopondersteuning.

Met zijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven zag Rien van den Wijngaard de opportuniteiten. Naast de traditionele Wyngaard kazen creëerde hij een sterk merk met kazen die uitsluitend in het oude pakhuis worden gerijpt. De lekkerste kaas van Nederland, gericht op een exclusief segment van de markt. Hij ging in zee met een geselecteerde kleinschalige kaasmakerij en ontwikkelde Reypenaer. Reypenaer kazen worden, net als de kaasboeren dat vroeger deden, voornamelijk gemaakt van zomermelk van weidekoeien. Om de eretitel Reypenaer te verdienen moeten de kazen minstens één jaar rijpen. De Reypenaer VSOP rijpt zelfs maar liefst twee jaar en de XO Reserve minstens twee-en-een-half jaar. Voor de bijzondere Reypenaer kazen liet de familie een ongebruikelijke verpakking ontwerpen. In wigvormen, zoals de kaas traditioneel wordt versneden. Die driehoekige punten kunnen bovendien rechtopstaand gepresenteerd worden. Het was de allereerste keer dat een kaas op deze manier werd voorgesteld. Het bedrijf won er snel een verpakkingsprijs mee.

Om de consument beter te informeren over de bijzondere smaakeigenschappen van deze kazen werd in hartje Amsterdam het Reypenaer proeflokaal opgestart. Elk jaar genieten duizenden mensen uit de hele wereld er van een informatieve proefsessie met de Reypenaer en Wyngaard kazen. In het proeflokaal werd ook de basis gelegd van dit boek. De kazen worden er immers altijd gecombineerd met een grote verscheidenheid aan wijn en andere dranken.

Voor Jan van den Wijngaard, sales promotor, is Reypenaer een exclusieve kaas. De hoeveelheid is beperkt en vraagt een langdurige planning door de lange rijpingstijden. Hij wordt niet in de supermarkten verkocht, maar alleen aan zorgvuldig geselecteerde partners zoals kaas- en delicatessenwinkels, detailhandel en horeca. Bijzonder is ook dat door de rijping in natuurlijke omstandigheden de verpakte Reypenaer kazen op kamertemperatuur bewaard kunnen worden. Dat is vooral een pluspunt voor de export. Zo slaagde Jan van den Wijngaard erin om de Reypenaer kazen te introduceren in de delicatessenwinkels en luchthavens. Voor een optimale kaasbeleving ontwikkelden Rien en Jan ʽle Guillotinʼ, waarmee flinterdunne blaadjes van de kaas kunnen worden gesneden voor een optimale smaak en geur. Hoe dunner en fijner kaas wordt gesneden, hoe meer zuurstof erbij kan, waardoor de smaak zich nog beter ontwikkelt. Om diezelfde reden werd de ʽReypenaer kaasblaadjesraspʼ ontwikkeld, waarmee ultrafijne blaadjes kaas kunnen worden geraspt, geschikt voor het afwerken en garneren van gerechten, zoals carpaccio, pastaʼs, soepen, groenten en uiteraard ook aardappelgerechten. Le Guillotin en de driehoekige blaadjesrasp zijn inventieve hulpmiddelen, bedacht voor de consument, zodat smaakaspecten van de kaas volop tot uiting kan brengen.

Wijngaard Kaas is nog steeds een familiebedrijf waar het maken van kaas een puur ambacht blijft. Je kan pas lekkere kaas maken als je ook deskundige vaklui hebt. En die zijn er volop in het bedrijf. Zij zijn in de goede handen van Riet van den Wijngaard die medeverantwoordelijk is voor het personeelsbeleid. Bij Wijngaard Kaas spreek je over een ‘echte familie’. Niet alleen staat de derde generatie van de familie Van den Wijngaard aan het roer, zij kan samenwerken met tal van medewerkers die langdurig aan het bedrijf verbonden zijn. Zo blijven de kennis en ervaring om de lekkerste kazen van Nederland te maken ook voor de volgende generaties bewaard.

Een pakhuis vol traditie

De rijpingsplaats van de Reypenaer kazen is even uniek als de kazen zelf: een historisch pakhuis uit 1906, aan de Oude Rijn, vlakbij de binnenstad van Woerden. Langs het riviertje achter het pakhuis werden vroeger de kazen per boot aangevoerd. Via de luiken werden ze naar boven gehesen en na rijping weer naar beneden getakeld, waarna ze opnieuw per boot naar de markt werden gebracht. De rails op de begane grond tonen nog het verleden, toen de kazen met een karretje van en naar de deuren werd getransporteerd. Het pakhuis ziet er van binnen en buiten nog net zo uit als toen het gebouwd werd. Het is opgetrokken uit baksteen en de rest – planken, balken en vloeren – is van hout. Gewoon vurenhout. In de vloeren zijn op enkele plaatsen luiken aangebracht. Ook de voor- en achtergevel zijn van luiken voorzien. Het is nog steeds het enige pakhuis in Nederland dat nog op dezelfde manier als vroeger wordt gebruikt waarvoor het bedoeld is: het rijpen van kaas. Als de luiken van het oude pakhuis opengaan en het zonlicht door de ramen valt, dan stralen de oranje gele kaaswielen alsof ze van goud zijn.

Het heeft de familie Van den Wijngaard bloed, zweet en tranen gekost om het drie verdiepingen hoge pakhuis te behouden. Hedendaagse hygiëneregels houden weinig rekening met een oud pakhuis van ruwe bakstenen, met houten vloeren en plafonds. Toch wist de familie het pand voor de slopershamer te behoeden. Het is namelijk volledig doordrongen van de microflora die de rijping van de kaas bevordert. Zeg maar het DNA van de Reypenaer kazen. 

De smaakontwikkeling in het oude pakhuis is niet te evenaren met moderne technieken. Hier wordt het rijpen van de kazen niet computergestuurd, maar op de traditionele manier met de hand geleid. Door het openen van deurtjes en luiken, ook tussen de verdiepingen, worden ventilatie, luchtvochtigheid en temperatuur geregeld. De vader van Rien, Jan en Riet van den Wijngaard ging vroeger niet thuis naar bed als het warm weer was. Dan sliep hij in het pakhuis. Op het koelste moment van de nacht, zo tussen drie en vier uur ʼs ochtends opende hij alle deuren en ramen. Hij sloot ze als de zon opkwam. Zo bleef de koele nachtlucht de hele dag in het hermetisch gesloten pakhuis. De kaasmeester van Reypenaer doet het nog altijd op dezelfde manier, maar hij overnacht niet meer in het pakhuis, zoals grootvader van den Wijngaard. Nu zijn er koeleenheden aangebracht om al te hoge temperaturen op te vangen. 

Kazen rijpen sneller bij hoge temperaturen en trager bij lage temperaturen. Als een kaas te snel rijpt dan is het zuivel niet meer mooi vast en heeft hij een afwijkende smaak. Als de kaas te traag rijpt dan ligt de rijping nagenoeg stil en is er ook geen smaakontwikkeling. Door het spel van openen en sluiten van deurtjes en luiken van het oude pakhuis, afgestemd op de weersomstandigheden, kan een perfecte rijping worden gestuurd. Zo speelt de natuur mee in de wisselingen tussen temperatuur en luchtvochtigheid.

Als de kaas twee weken oud is, wordt hij van de kaasmakerij naar het pakhuis gebracht. De eerste weken in het pakhuis zijn cruciaal. Dan is de korst nog zeer poreus en neemt de kaas maximaal de geuren en flora van het pakhuis in zich op. Dat is belangrijk voor zijn verdere ontwikkeling. Minstens één keer per week wordt de kaas zorgvuldig gepoetst met een doek en dan in een vloeiende beweging gekeerd. Dat is nodig om de kaas zijn vorm te laten houden, voor de zoutverdeling en om schimmelvorming te voorkomen. Het wassen en keren van de kazen gebeurt nog steeds door mensenhanden.

De jonge kaas is nog wat bol en lichtgeel van korst. De kleur evolueert van geel naar oranje tot bruin als hij volledig gerijpt is. Dan heeft het kaaswiel ook zijn platte vorm aangenomen. Binnen de korst breken enzymen en micro-organismen vetten en eiwitten af die de toekomstige kaas geur, kleur en smaak zullen geven. Ondertussen verdampt er ook vocht tijdens de rijping, waardoor de kazen gewicht verliezen. Dat staat bekend als het deel van de engelen. Zo verliest de Reypenaer VSOP in twee jaar tijd 25% van zijn gewicht. Een kaas van dertien kilo weegt dan nog zoʼn tien kilo. Maar tegelijk wint de kaas ook aan smaak, diepgang en complexiteit.

Elke dag controleert de kaasmeester de kazen met een hamer en een kaasboor. Hij haalt een kaas uit de stelling om te controleren of hij voldoende rijp is. Hij laat hem balanceren tussen buik en plank. Met het hamertje klopt hij op de bovenkant van een kaaswiel. Als de kaas een hol geluid maakt dan betekent het dat er een holte in de kaas is ontstaan en dat hij niet geschikt is voor verdere rijping. Deze kaas wordt uit het pakhuis verwijderd.

Om te controleren of de kaas voldoende gerijpt heeft, drukt de kaasmeester met zijn kaasboor op de korst en snijdt met een korte draaibeweging een cirkeltje in de kaas. Hij draait verder en haalt er voorzichtig een reepje kaas uit. Hij ruikt eraan, neemt een stukje in de mond en proeft er langzaam en bedachtzaam van. Het zuivel moet smeuïg zijn, de geur rijp en vol en de smaak zoet en fruitig met een nootachtige toets. Dan is de Reypenaer klaar voor haar smaaktocht naar de liefhebbers van de lekkerste kazen van Nederland.

De ene kaas is de andere niet

Er zijn verwarrend veel factoren die ervoor zorgen dat de ene kaas de andere niet is. De soort melk (van de koe, de geit of het schaap) doet ertoe, net als het tijdstip waarop gemolken is (ochtend, avond of een combinatie van beide). Daarnaast speelt de toevoeging van zuursel of stremsel, of allebei, een rol. Dan zijn er nog de temperatuur in de verschillende stadia van bereiding; de scheiding van wrongel en wei; duur en druk van het persen; duur en concentratie van het pekelen en tenslotte de grootte en de vorm van de kaas. In combinatie met elkaar geven al deze factoren miljoenen mogelijke kazen. Maar de allerbelangrijkste factor is de rijping, want deze bepaalt het uiteindelijke karakter en de smaak van de kaas. En laat dat nu net de specialiteit van de familie Van den Wijngaard zijn.

Historisch gerijpte kaas: de Reypenaer kazen ondergaan een historische rijping in het meer dan 110 jaar oude historische pakhuis in Woerden. Daar is in al die jaren een uitzonderlijk microklimaat opgebouwd, met ventilatie door luiken en zonder airconditioning. Het speciale microklimaat en de weersveranderingen beïnvloeden de smaak- en geurontwikkeling tijdens de langzame rijping. Dat geeft deze kazen diepe, volle en complexe smaken waarin heel wat bijzondere smaakcomponenten te ontdekken zijn.

 Reypenaer

Deze kaas is een echte prijswinnaar, hij werd driemaal op rij - in 2005, 2007 en 2009 - verkozen tot Supreme Champion van de International Cheese Show in Nantwich (UK).

 Gerijpt: 1 jaar

Smaak: intense, beklijvende smaak en geur met een zachte, smeuïge textuur

Aroma’s: licht romig, ziltig, aangenaam fruitig, nootachtig

De Reypenaer is een Gouda zoals die vroeger werd gemaakt, ambachtelijk en maandenlang ambachtelijk gerijpt. Veel Gouda kazen zijn vandaag de dag afkomstig van industriële producenten. De kazen rijpen in een constante en vochtige omgeving, met een minimum aan gewichtsverlies en worden zeer jong op de markt gebracht. Dat geldt niet voor de Reypenaer. Dankzij de historische rijping in het oude pakhuis ontplooit deze een jaar oude degustatiekaas reeds alle complexe facetten van aroma en smaak die een superieure kaas kenmerkt. Dit is weliswaar de jongste van de Reypenaer kazen, maar wat een kracht! De intense smaak waarin alle rijke smaakcomponenten aanwezig zijn, blijft lang in de mond hangen.

Reypenaer VSOP

Gerijpt: 2 jaar

Smaak: ontwikkelde, krachtige en volle smaak en geur met fijne mineraalkristallen

Aroma’s: chocolade, hazelnoot, karamel, houtachtig

Deze bijzondere kaas smelt op de tong en heeft een overweldigende geur en smaak. De fijne mineraalkristallen in de kaas zijn het resultaat van het uitkristalliseren van eiwitten en mineralen tijdens de twee jaar lange rijping. In de zomer stijgt de temperatuur waardoor de suikers in de kaas karamelliseren. Zo krijgt de kaas zijn okergele kleur. Deze VSOP is niet alleen geschikt als dessert, maar ook om op elk moment te delen met vrienden. Bovendien is dit een echte ʻavondkaasʼ met een hoge genietfactor.

Reypenaer XO Reserve

Gerijpt: 2,5 tot 3 jaar

Smaak: uitzonderlijk complexe, diepe smaak en geur met gerijpte mineraalkristallen en een toets van blauw geaderde kaas

Aroma’s: karamel, cognac, walnoot, boter, gras

 Deze XO is het summum van kaasrijping en is een kaas voor echte levensgenieters. Hij wordt in beperkte hoeveelheid geproduceerd en uitsluitend gemaakt van grasmelk in de zomermaanden. Dan vinden de koeien het meest malse en sappige gras en leveren ze de beste melk. Voor een uitzonderlijke kaas als deze XO Reserve is alleen het beste goed genoeg. Tijdens zijn historische rijping verliest hij meer dan 25% van zijn gewicht. Langzaam verandert de kleur van de kaas van oranje tot bruin en ontwikkelen zich fijne gerijpte mineraalkristallen. De lange rijping geeft deze kaas een buitengewoon geconcentreerde en zuivere smaak.

Kaas in combinatie met wijnen

Rode wijnen met een zoet karakter zoals een ripasso hebben een mooie partner aan gerijpte Gouda kazen. Samen met de Reypenaer levert de combinatie complexe aromaʼs van kers en kruiden, zijde-achtig in de mond met intense smaken van pruimen en bramen.

Witte wijn vormt over het algemeen een betere match bij kaas dan rode wijn. Een droge, fruitige witte wijn geniet van het zoute in de kaas en brengt op haar beurt verfrissend fruit en een aangenaam zuurtje. Mooie wijnen bij kaas zijn wijn gebaseerd op de Godello druif zoals een Valdesil of een een prachtwijn van Vicotiria Ordonez gebaseerd op Moscatel en Pedroz Ximenez . Dat wil niet zeggen dat we rode wijn nu afschrijven in combinatie met kaas. Hoe harder en droger de kaas hoe beter hij combineert met rode wijn.

Kies in dat geval voor sappige rode wijn waar de nadruk op fruit ligt en minder op kracht en tannine. Een goede combinatie is bijvoorbeeld een Cepa 21 Hito, een Emilio Moro Resalso of een Brigaldaro Ripasso

Rode wijnen met een zoet karakter zoals Amarone of Ripasso hebben een mooie partner aan gerijpte Gouda kazen. Zoete wijnen gaan dan weer uitstekend bij blauwe kazen. Maar ook met een lang gerijpte Gouda zoals de Reypenaer VSOP en XO vormen ze een perfecte match.

Wat trouwens een zeer goede match heeft met de ietwat ziltig smaak van kaas is een heerlijke niet al te droge cava of prosecco. De bubbels en het fruit combineert uitstekend met de Reypenaer kazen en geeft daarnaast ook een extra twist aan dit exclusieve kaas product. Neem dan zeker geen ultra brut uitvoering maar gewoon een brut uitvoering. Te denk valt aan de Prosecco Superiore van Nani Rizzi

Artikel 1 tot 10 van 34

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
 • Nani Rizzi Prosecco Extra Dry DOC

  Maak favoriet

  31 op voorraad

  Deze Prosecco Extra Dry van het Italiaanse wijnhuis Nani Rizzi komt van prachtige wijngaarden uit de heuvelachtige regio in de provincie Treviso. Een fantastische wijn, bleek stro-geel van kleur, met uitstekende en zeer elegante fruitige aroma's van rijpe appel en gele perzik. Met zijn droge, sprankelende smaak is de Prosecco Spumante Extra Dry echt een aanrader, en zeker voor deze prijs! Deze Prosecco komt erg goed tot zijn recht bij zogenaamde 'hors d'oeuvres'. 

  Het Italiaanse wijnhuis Nani Rizzi produceerde deze Processo door het combineren van traditionele werkwijzen met nieuwe innovatieve technieken om zo een oprecht en verfijnd mogelijk product te kunnen maken. Nani Rizzi is een fameus en authentiek wijnhuis gelegen in de Conegliano Valdobbiadene regio en staat internationaal bekend om zijn uitstekende Prosecco wijnen welke met veel passie worden gemaakt. 


  Lees meer

 • 2015 Valdesil Valderroa

  Maak favoriet

  62 op voorraad

  Een van de aankomende sterren uit de Valdeorras/Galicia is het wijnhuis Val De Sil welke zich sterk richt op de Galicische druif de Godello en de rode Mencia. Dit is een op-entop zomerse rode wijn welke in Spanje altijd licht gekoeld (14-15graden) wordt gedronken. Valdesil Valderroa is bereid van 100% mencía. De druiven groeien op 500 m boven zeeniveau, op de hooggelegen terrashellingen van de gemeenten Rubiá, A Rúa, Petín en O Bolo. De wijngaarden zijn gemiddeld 15 jaar oud. De Valderroa is Mencía in zijn puurste staat. De nabijheid van de Atlantische oceaan zorgt voor een ongekend frisse en delicate wijn (zeker voor een wijn uit deze prijsklasse).  De Valderoa heeft een heldere robijnrode kleur, met een granaatrode zoom. In de neus ruiken we verse pure tonen van aromatische rood fruit aroma's (framboos en pruim) met minerale elementen.  In de mond is de wijn vers, fris en intensief met mooi fruit en met goed geïntegreerde tannines maakt deze wijn perfect in balans. De Valderroa is een wijn met een een haast ongekende goede prijs/kwaliteit en kunnen we u van harte aanbevelen.


  Lees meer

 • Reypenaer kaas gerijpt 1 jaar

  Maak favoriet

  11 op voorraad

  De Reypenaer 1 jaar wordt geproduceerd door een kleine kaasmakerij op traditionele wijze. Daarna wordt de kaas 1 jaar lang historisch gerijpt in het unieke microklimaat van ons oude pakhuis in Woerden met natuurlijke verschillen in temperatuur en vochtigheid. Dit is een perfecte kaas als aperitief, om de avond of het diner mee te beginnen. Maar deze 1 jaar oude kaas is ook heerlijk op de boterham. De lange nasmaak is een prikkeling voor de smaakpapillen. De Reypenaer is tijdens de prestigieuze International Cheese Awards in Nantwich maar liefst drie keer uitgeroepen tot beste Goudse kaas van Nederland (in 2005, 2007 en 2009). Deze eenjarig authentieke gerijpte wijn heeft een Intense, beklijvende smaak en geur met een zacht smeuïge textuur.De kaas is licht romig, ziltig, aangenaam fruitig, nootachtig.
  Lees meer

 • Nani Rizzi Spumante Rosé Brut

  Maak favoriet

  101 op voorraad

  Een geweldige mousserende en intens fruitige Spumante Rosé Brut van wijnhuis Nani Rizzi met zijn mooie lichte rozenblaadjes kleur. Deze heerlijke wijn wordt gekenmerkt door de zeer fijne bubbel. De wijn smaakt elegant met een fruitige zinspeling. Bovendien ervaart u een licht bloemenaroma. Deze mooie spumante rosé smaakt ideaal bij voorgerechten en delicate eerste gangen met vis of groenten. Ook bij vegetarische gerechten matcht deze wijn erg goed. Verder bij uitstek geschikt als aperitief.

  Wijnhuis Nani Rizzi is een fameus en authentiek wijnhuis gelegen in de Conegliano Valdobbiadene regio en staat internationaal bekend om zijn uitstekende Prosecco wijnen welke. met veel passie wordt gemaakt. Nani Rizzi is tevens een van de weinige wijnhuizen die het predikaat Prosecco Superiore mogen voeren.


  Lees meer

 • 2018 Bodegas Victoria Ordonez La Pasajera Verdejo

  Maak favoriet

  364 op voorraad

  De Pasajera komt van de La Secca wijngaard van ruim 25 jaar oud gelegen bij Valladolid - de absolute toplocatie in de Rueda waar zonder twijfel de mooiste Verdejo's vandaan komen. De wijn verblijft 6 maanden op zijn eigen droesem (sur lie) en dit verklaart ook dat dit geen doorsnee Verdejo is maar dat we hier praten over een ernstige en zeer elegante Verdejo. In het glas heeft de La Pasajera (de Passagier) de typische heldere geel groene kleur zoals een goede Verdejo betaamt. Wat direct opvalt is de geweldige zuurgraad. Het fruit is zo goed in balans met de zuren dat het een genot is om te drinken. In de neus frisse geuren van appels (granny smit) en witte bloemen. In de mond is de wijn rijk en heerlijk fris (en niet stoffig zoals te vaak voorkomt bij een bulk verdejo). De Pasajera is een ernstige, elegante, frisse karaktervolle wijn en naast de wijn is de uitmonstering ook een genot om naar te kijken maar enfin dit ook een wijn van de beroemde wijnmaakster Ordonez


  Lees meer

 • 2018 Valdesil Montenovo Godello

  Maak favoriet

  105 op voorraad

  Een heerlijke jonge, frisse witte wijn gemaakt van 100% Godello druiven. De wijngaard heeft een bodem van leisteen, wat ook mooie mineralen meegeeft aan deze wijn. De wijn heeft een meer dan uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Mooi op de neus met aroma’s van peer, ananas, citroen, meloen en een lichte vleug van rozemarijn en salie kruiden. Smaakt schoon, mineralig, fris en fruitig. Een heerlijke wijn om iedere dag van te genieten en een aanbeveling voor mensen die "chardonnay" moe worden. Ook zeer smakelijk als aperitief, of bij een gezellige borrel voorzien van een hapje. Combineert ook erg goed met visgerechten.

  De Grote Hamersma: 8,5


  Lees meer

 • Nani Rizzi Prosecco Superiore Valdobbiadene Extra Dry DOCG

  Maak favoriet

  271 op voorraad

  Nani Rizzi is een fameus en authentiek wijnhuis gelegen in de Conegliano Valdobbiadene regio en staat internationaal bekend om zijn uitstekende Prosecco wijnen welke met veel passie wordt gemaakt. Nani Rizzi is een van de weinige wijnhuizen die het predikaat Prosecco Superiore mogen voeren. Je hebt namelijk Prosecco en Prosecco Superiore en dat maakt een wereld van verschil. Om Prosecco Superiore DOCG te mogen voeren moet er aan strenge regels worden voldaan De Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry heeft een licht bloemig, intens rijpe appel aroma en is daardoor uitermate geschikt als aperitief maar ook gastronomisch een zeer fraaie Prosecco bij zeevruchten en bij gebakken of gegrilde garnalen. Deze prosecco heeft een fraaie perlage net verfijnde bubbels en is lekker mineralig. Extra Dry heeft net dat beetje meer rest-suiker waardoor de Extra Dry juist wat ronder is en net iets minder droog is.


  Lees meer

 • Nani Rizzi Prosecco Superiore Valdobbiadene Brut DOCG

  Maak favoriet

  251 op voorraad

  De Prosecco Valdobbiadene Brut heeft een prachtige smaakbeleving die zich uit in een fruitige zinspeling van rijpe appel en gele perzik. Daarnaast ervaart u een lichte prettige bloemengeur van acacia bloemen en rozenblaadjes. Deze Prosecco is zeer geschikt als apéritief en is ook heerlijk bij voorgerechten met vis.

  Wijnhuis Nani Rizzi, gelegen in de beroemde Italiaanse wijnstreek Veneto, produceert deze Valdobbiadene DOCG Brut Prosecco met veel liefde en passie. Er wordt bij deze Prosecco gebruik gemaakt van 85% Glera, 10% Bianchetta (ook bekend als Arneis) en 5% Perera druiven welke uitsluitend handmatig worden geoogst. De vinificatie van de druiven vindt plaats met zeer veel respect voor de traditionele technieken. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van moderne technologieën waardoor de kwaliteit van deze Prosecco altijd zeer verfijnd en oprecht te noemen is. Deze Prosecco is heerlijk mineralig droog met een elegante perlage. De rest-suiker in deze prosecco is slechts 8gr dus deze prosecco is naast een heerlijk aperitief ook een gastronomische geweldenaar en een ideale begeleider bij een Fruit du Mer


  Lees meer

 • Reypenaer kaas V.S.O.P. gerijpt 2 jaar

  Maak favoriet

  14 op voorraad

  De Reypenaer V.S.O.P. wordt geproduceerd door een kleine kaasmakerij op traditionele wijze maar is inmiddels het meest bekende nederlands kaasje wat met recht het predicaat Grandcru verdient en dus niet verrassend dat wij deze geweldige kazen online aanbieden. De kaas wordt 2 jaar lang historisch gerijpt in het unieke microklimaat van het oude pakhuis in Woerden met natuurlijke verschillen in temperatuur en vochtigheid dus niets geen industrieel geregelde klimatisering. De Reypenaer VSOP heeft een buitengewoon intense smaak met verrassende mineraalkristallen en complexe aroma’s: karamel, licht chocolade, toffee. Het is een kaas die smelt op de tong. In de nasmaak proeft u room, licht chocolade, licht noot en een beetje zoet. Deze kaas is niet alleen geschikt als dessert, maar ook om te genieten op elk gewenst moment met vrienden; het is een echte ‘avondkaas’ met een hoge geniet-factor. In de Spijs-tab geven wij aanbeveling voor de perfecte wijn-kaas match en advies is zeker om deze kaas te snijden met de bijbehorende Le Guilotin welke ook verkrijgbaar is bij Grandcruwijnen.


  Lees meer

 • Nani Rizzi Prosecco Superiore Cru Millesimato Dry DOCG

  Maak favoriet

  39 op voorraad

  Nani Rizzi is een fameus en authentiek wijnhuis gelegen in de Conegliano Valdobbiadene regio en staat internationaal bekend om zijn uitstekende Prosecco wijnen welke met veel passie worden gemaakt. Nani Rizzi is een van de weinige wijnhuizen die het predikaat Prosecco Superiore mag voeren. Je hebt namelijk Prosecco en Prosecco Superiore en dat maakt een wereld van verschil. Om Prosecco Superiore DOCG te mogen voeren moet er aan strenge regels worden voldaan. De Prosecco Superiore Cru Millesimato Dry heeft een intense, 'schone' en verfijnde smaak met elegante finesses van vers fruit. Daardoor is deze Prosecco uitermate geschikt als aperitief maar zeker ook zeer passend als afsluiting van een geslaagd diner. Deze prosecco heeft een fraaie perlage met verfijnde bubbels en is lekker mineralig droog met slechts 8 gr rest-suiker. Naast de geweldige inhoud is de uitmonstering van deze Prosecco Superiore Cru Millesimato Dry op zich ook al een pronkstuk.


  Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 34

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Na lang zoeken kan je ook nog serieuze bordeaux vinden onder de 15- Wat een verrassing was deze wijn. Nog fris en eigenlijk nog een beetje jong. Na paar uurtje kwam de wijn los en heb je een hele knap glas

- Edwin
Bekijk meer recensies