Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

Reypenaer kaas Trio (1 jaar gerijpt, VSOP en XO)

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

Reypenaer kaas Trio (1 jaar gerijpt, VSOP en XO)

€ 23,95
op voorraad
4 op voorraad
+7 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Land: Nederland
Wijnhuis: Wijngaard Kaas
Verpakkingseenheid: 1
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De Reypenaer Trio 1/48 bevat alle drie de Reypenaer kazen en is daardoor hét perfecte cadeau voor de Reypenaer liefhebber! Dit pakket bevat 1x Reypenaer 1/48
1x Reypenaer VSOP 1/48 en 1x Reypenaer XO Reserve 1/48. De Reypenaer kazen worden geproduceerd door een kleine kaasmakerij op traditionele wijze. Daarna wordt de Reypenaer 1 jaar lang, de VSOP 2 jaar lang en de XO Réserve 2,5 tot 3 jaar lang historisch gerijpt in het unieke microklimaat van ons oude pakhuis in Woerden met natuurlijke verschillen in temperatuur en vochtigheid. Daarnaast is het perfect geschikt als cadeau voor op reis, aangezien dit product niet gekoeld hoeft te worden. 

De Reypenaer 1 jaar gerijpt is tijdens de prestigieuze International Cheese Awards in Nantwich maar liefst drie keer uitgeroepen tot beste Goudse kaas van Nederland (in 2005, 2007 en 2009). Deze eenjarig authentieke gerijpte wijn heeft een Intense, beklijvende smaak en geur met een zacht smeuïge textuur.De kaas is licht romig, ziltig, aangenaam fruitig, nootachtig. Deze kaas gaat erg goed met een een op hout gelagerde rode Syrah wijn zoals bijv de Cave de Tain Saint Jospeh Esprit de Granit of met de Olifantsberg Syrah.

De Reypenaer VSOP heeft een buitengewoon intense smaak met verrassende mineraalkristallen en complexe aroma’s: caramel, licht chocolade, toffee. Het is een kaas die smelt op de tong. In de nasmaak proeft u room, licht chocolade, licht noot en een beetje zoet. Deze kaas is niet alleen geschikt als dessert, maar ook om te genieten op elk gewenst moment met vrienden; het is een echte ‘avondkaas’ met een hoge geniet-factor. In de Spijs-tab geven wij aanbeveling voor de perfecte wijn-kaas match. In de Spijs-tab geven wij aanbeveling voor de perfecte wijn-kaas match en advies is zeker om deze kaas te snijden met de bijbehorende Le Guilotin welke ook verkrijgbaar is bij Grandcruwijnen. Deze kaas gaat erg goed met een een fruitige complexe wijn. Te denk valt aan een mooie Ripasso zoals de Tedeschi  maar zeker ook een Emilio Moro Resalso. 

De Reypenaer XO Reserve heeft een uitzonderlijk complexe, diepe smaak en geur met gerijpte mineraalkristallen. In de mond proeven we karamel, cognac, walnoot, boter, gras en een fraaie ziltigheid. Zeker met de XO is ons advies om deze kaas te snijden met de bijbehorende Le Guilotin welke ook verkrijgbaar is bij Grandcruwijnen. Hiermee kan de kaas zeer dun worden gesneden waardoor de kaas smelt op de tong en het gehele pallet aan smaken vrij komt. Rode wijnen met een zoet karakter zoals Amarone of Ripasso hebben een mooie partner aan gerijpte Gouda kazen. Vooral een mooie Brigaldara Amarone is een ideale partner met een lang gerijpte Gouda zoals de Reypenaer VSOP en XO. Het is zonde om een zware tannine rijke rode wijn te drinken bij de geweldige kazen. Zonde van de kaas en zonde van de wijn.

Opa Piet begon in 1936 met de handel in kaas, eigenlijk als ruilmiddel voor de kruidenierswaren die hij destijds aan de boeren in de omtrek van Woerden leverde en hij werd betaald in kaas. Kaas werd in de tijd steeds belangrijker. De kaas werd aangevoerd met de boot over de Oude Rijn, waar het oude pakhuis aan gelegen is. Uitsluitend door vele handen kwamen de kazen op de planken in het oude pakhuis.

Zoon Jan nam het bedrijf over in 1946/47 en legde zich volledig toe op het rijpen van kaas. Het bedrijf ontwikkelde zich langzaam maar gestaag. De kaas werd in Nederland steeds meer gewaardeerd. In 1975 diende de derde generatie zich aan met dochter Riet, zoon Jan en sinds 1995 zoon Rien.

De Wijngaard Kaas familie heeft zich altijd toegelegd op het rijpen van kazen voor de gastronomie. Omdat al snel bleek dat de smaak van de kazen uitzonderlijk was. Gekenmerkt door volle en complexe smaken en smeuïge kaas. Het oude pakhuis speelde hierin, samen met het ambacht, overgedragen van vader op zoon, de hoofdrol.

Ook vandaag de dag is het erg belangrijk dat de familie en medewerkers bij Wijngaard Kaas langdurig aan het bedrijf verbonden blijven, zodat de kennis en ervaring voor het rijpen van de mooiste kazen bewaard blijft. De tijd, de rust en de ervaring maken de mooiste kazen.

De Reypenaer rijpt in een meer dan een eeuw oud kaaspakhuis dat als kaaspakhuis is gebouwd. Met stenen muren, houten vloeren en balken, voorzien van luiken, zowel binnen als buiten het kaaspakhuis. Het is drie verdiepingen hoog en de stellingen staan boven elkaar voor voldoende stevigheid. Het pakhuis is gelegen aan de Oude Rijn in Woerden van waar vroeger ook de kaasaanvoer kwam via boten. Het groene hart van Woerden kende een levendige kaashandel omdat er veel kaasmakende boeren in de omgeving waren. Alles gebeurde met de hand. Omdat wij bij Reypenaer hebben ontdekt dat de smaakontwikkeling in het oude pakhuis niet te evenaren is met moderne technieken, hebben we het kaaspakhuis in stand gehouden en juist gekoesterd. De mooist smakende kazen komen hier vandaan.

De rijpingsomstandigheden in het oude pakhuis zijn het geheim. We laten de natuur meespelen met wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid. De kazen rijpen sneller in hogere temperaturen en juist langzamer bij lagere. De natuurlijke wisselingen geven de complexiteit van de smaak, waarbij de kazen veel gewicht verliezen, maar een bijzonder mooie smaak ontwikkelen.

Naast de rijpingsomstandigheden, is het vakmanschap minstens zo belangrijk. Het is het vakmanschap, op decennia praktijkervaring gebaseerd, dat de kaasmeester in staat stelt om het rijpingsproces zo te sturen dat de gewenste smaak zich optimaal kan ontwikkelen.

Dan is er ook nog de microflora aan bacteriën en schimmels die zich in de loop van de tijd in het hout van de kaasplanken, balken en vloeren hebben genesteld. Deze factoren zijn niet te meten, en we kunnen hun effect ook niet wetenschappelijk onderbouwen, maar we proeven het effect wel degelijk in de rijk geschakeerde smaak!

Land: Nederland
Wijnhuis: Wijngaard Kaas
Gewicht: 570 gram
Interne opmerking:
Opmerking intern:
Serveertemperatuur: 16-18
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking: vacuum verpakt
Min. bestel hoeveelheid: 1
Verpakkingseenheid: 1
Datum :
Website URL:

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Ben een groot fan van deze wijn. Een volwaardige wijn die veel duurder doet vermoeden. Wij prefereren deze wijn altijd nog even te decanteren. Verrassend goed voor het geld.

- Melissa
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen