Rey Fernando de Castilla Vermut

Wijnsoort Vermout
Land Spanje
Regio Jerez
Wijnhuis Rey Fernando De Castilla
Druif Palomino Pedro Ximenez
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (15%)
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Bij Rey Fernando selecteert men voor de vermut twee basissherry’s: een tien jaar oude Amontillado en een eveneens tien jaar oude Pedro Ximenez. De droge Amontillado, van 100% palomino-druiven, wordt mooi aangevuld met de zoete PX. De kwaliteit van die sherry’s is zodanig dat beide prima op fles verkocht kunnen worden. De kruiden die voor de vermut gebruikt worden zijn onder andere alsem, gentiaan, koriander, engelwortel, salie en sinaasappelschil. Die alsem, of in het Duits wermut, waaraan het drankje zijn naam heeft te danken, is een van de karakteristieke, bittere smaakcomponenten van vermout. Naast deze zes botanicals zijn er nog een handvol andere, uiteraard geheime. Want iedere vermout-maker heeft zo zijn eigen recept.
De blend van sherry-wijnen en botanicals rust na de samenvoeging ongeveer zes maanden, waarna de vermut gebotteld wordt. Het unieke aan de sherry-vermut is dat de wijn niet meer versterkt hoeft te worden, zoals bij Italiaanse en Franse vermout gebeurd. De sherry is namelijk al versterkt!
De smaak van deze vermut is heel uitgesproken. Minder geschikt voor een beginnend vermout-drinker, maar wel erg interessant en zeer interessant voor de sherry-liefhebber. Vooral de kruiden springen eruit, maar ook de zijdezachte structuur. 

Vineyard for Rey Fernando de Castilla Vermut

Toen de wereldberoemde 3-sterrenkok en fervent sherryliefhebber Heston Blumenthal op zoek was naar de beste sherry voor zijn perfect dish 'sherry trifle', hoefde hij niet lang te zoeken. Hij bracht direct een bezoek aan de kelders van bodegas Rey Fernando de Castilla waar hij hartelijk werd ontvangen door uit Noorwegen afkomstige directeur Jan Pettersen. Een betere referentie kun je niet verzinnen… 
Jan Pettersen, een van de grootste sherry-ambassadeurs, nam na 15 jaar voor sherrygigant Osborne te hebben gewerkt in 1999 Bodegas Rey Fernando de Castilla over.  Hij smeedde de oorspronkelijk in 1837 gestichte bodega al snel om tot een absolute topproducent van sherry en brandy’s. Rey Fernando de Castilla is een sherry-bodega die alleen prestigieuze en premium sherry maakt. De wijnen worden niet geblend (!) en bijvoorbeeld koudestabilisatie blijft achterwege. Alles staat in het teken om de subtiele en pure aroma’s van deze uitgesproken wijnen te bewaren.

Bodega Rey Fernando de Castilla bevindt zich in het historische centrum van Jerez. Naast de beroemde brandies maakt men er de mooiste sherry’s uit de omtrek. Van de lichte en elegante fino’s tot de unieke ‘antique’ sherry’s, allemaal hebben ze prestigieuze prijzen gewonnen.
 Men heeft besloten om de productlijn te segmenteren in de ‘classic’ en in de ‘antique’ lijn.
 De ‘classic’ lijn behelst authentieke en exemplarische sherry’s als de fino, amontillado, manzanilla, pedro ximenez en de cream sherry van een zeer hoge kwaliteit, terwijl de ‘antique’ lijn wijnen van individuele solera’s (dus niet geblend) omvat, die niet geklaard noch gefilterd zijn en zeer lang op eikenhout hebben gerijpt. De sherry's zijn gebotteld in flessen van helder glas om hun ware kleur en schakering te laten zien. Men heeft tenslotte niets te verbergen bij deze bodega.

Kenmerken
Wijnsoort Vermout
Land Spanje
Regio Jerez
Wijnhuis Rey Fernando De Castilla
Druif Palomino, Pedro Ximenez
Biologisch Nee
Vegan Nee
Alcohol % 15
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rey Fernando de Castilla Vermut
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

25.06.2020

2019 Château Camparnaud Prestige Rosé

"Rosè is niet echt mijn wijn. Ik noemde de wijn altijd een modieuze verg..." Peter

Bekijk product recensie