Rey Fernando de Castilla Vermut
Wijnsoort | Vermout |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Jerez |
Wijnhuis | Rey Fernando De Castilla |
Druif | Palomino Pedro Ximenez |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (15%) |
Bij Rey Fernando selecteert men voor de vermut twee basissherry’s: een tien jaar oude Amontillado en een eveneens tien jaar oude Pedro Ximenez. De droge Amontillado, van 100% palomino-druiven, wordt mooi aangevuld met de zoete PX. De kwaliteit van die sherry’s is zodanig dat beide prima op fles verkocht kunnen worden. De kruiden die voor de vermut gebruikt worden zijn onder andere alsem, gentiaan, koriander, engelwortel, salie en sinaasappelschil. Die alsem, of in het Duits wermut, waaraan het drankje zijn naam heeft te danken, is een van de karakteristieke, bittere smaakcomponenten van vermout. Naast deze zes botanicals zijn er nog een handvol andere, uiteraard geheime. Want iedere vermout-maker heeft zo zijn eigen recept.
De blend van sherry-wijnen en botanicals rust na de samenvoeging ongeveer zes maanden, waarna de vermut gebotteld wordt. Het unieke aan de sherry-vermut is dat de wijn niet meer versterkt hoeft te worden, zoals bij Italiaanse en Franse vermout gebeurd. De sherry is namelijk al versterkt!
De smaak van deze vermut is heel uitgesproken. Minder geschikt voor een beginnend vermout-drinker, maar wel erg interessant en zeer interessant voor de sherry-liefhebber. Vooral de kruiden springen eruit, maar ook de zijdezachte structuur.
Toen de wereldberoemde 3-sterrenkok en fervent sherryliefhebber Heston Blumenthal op zoek was naar de beste sherry voor zijn perfect dish 'sherry trifle', hoefde hij niet lang te zoeken. Hij bracht direct een bezoek aan de kelders van bodegas Rey Fernando de Castilla waar hij hartelijk werd ontvangen door uit Noorwegen afkomstige directeur Jan Pettersen. Een betere referentie kun je niet verzinnen… Jan Pettersen, een van de grootste sherry-ambassadeurs, nam na 15 jaar voor sherrygigant Osborne te hebben gewerkt in 1999 Bodegas Rey Fernando de Castilla over. Hij smeedde de oorspronkelijk in 1837 gestichte bodega al snel om tot een absolute topproducent van sherry en brandy’s. Rey Fernando de Castilla is een sherry-bodega die alleen prestigieuze en premium sherry maakt. De wijnen worden niet geblend (!) en bijvoorbeeld koudestabilisatie blijft achterwege. Alles staat in het teken om de subtiele en pure aroma’s van deze uitgesproken wijnen te bewaren.
Bodega Rey Fernando de Castilla bevindt zich in het historische centrum van Jerez. Naast de beroemde brandies maakt men er de mooiste sherry’s uit de omtrek. Van de lichte en elegante fino’s tot de unieke ‘antique’ sherry’s, allemaal hebben ze prestigieuze prijzen gewonnen. Men heeft besloten om de productlijn te segmenteren in de ‘classic’ en in de ‘antique’ lijn. De ‘classic’ lijn behelst authentieke en exemplarische sherry’s als de fino, amontillado, manzanilla, pedro ximenez en de cream sherry van een zeer hoge kwaliteit, terwijl de ‘antique’ lijn wijnen van individuele solera’s (dus niet geblend) omvat, die niet geklaard noch gefilterd zijn en zeer lang op eikenhout hebben gerijpt. De sherry's zijn gebotteld in flessen van helder glas om hun ware kleur en schakering te laten zien. Men heeft tenslotte niets te verbergen bij deze bodega.
Wijnsoort | Vermout |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Jerez |
Wijnhuis | Rey Fernando De Castilla |
Druif | Palomino, Pedro Ximenez |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Login and Registration Form