Raineri Olio D'Oliva Extra Vergine Biologico 75cl BIO
Land | Italië |
---|---|
Regio | Ligurië |
Wijnhuis | Raineri Olio |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Inhoud | 0.75 ltr |
Ten Minste Houdbaar Tot | 20 jul. 2020 |
De Raineri Nature Olio di Oliva Extra Vergine Biologico is een biologisch gecertificeerde extra vierge olijfolie van een superieure kwaliteit. Het is een 100% Italiaanse extra vierge olijfolie met delicate smaak. De olie is perfect om je salades, voorgerechten en groenten, zowel gekookt als rauw, op smaak te brengen zonder te overdrijven en zonder dat de olie te veel gaat overheersen. De olie pas op bijna alles en is perfect om je gerechten 'af-te-maken' dus een scheurtje over je gegrilde steak, over je salades over een stukje forel.
Het verhaal van Raineri Olio begon in 1910 in Imperia (Ligurië). Leonardo Raineri droomde ervan om een kleine winkel te openen om het grote erfgoed van het Ligurische land, olijven, te versterken. Een droom die al generaties lang wordt doorgegeven: het is Leonardo's zoon, dr. Antonio die de touwtjes in handen neemt en het verder ontwikkelt, dankzij nieuwe en vaardige technieken voor het verwerken en produceren van Extra vergine -olie. Onder leiding van Pierluigi Rinaldi blijft het bedrijf uitbreiden: in 1999 opent Raineri een nieuwe fabriek in Passo di Sarola, vlakbij de oude en glorieuze oliemolen Acquarone, en twee jaar later verhuist het naar het Ligurische achterland.
In 2010 kwam de Raineri Agricultural Company tot leven, een referentiepunt in de productie van extra vierge olijfolie van hoge kwaliteit: een realiteit die alle belangrijkste fasen van het productieproces van Extra Vierge Olijfolie (EVOO) integreert, van de teelt van olijven tot de oogst, verwerking en bewaring.
Raineri een referentie voor hoge kwaliteit oliën en balsamico. Van de extra vergine olijfolie tot de 100% Italiaanse EVOO, Raineri kiest alleen het beste uit de natuur en wanneer de beste land- en zeeproducten elkaar ontmoeten, komt de smaak echt naar voren en ontstaan traditionele maar creatieve en innovatieve specialiteiten. Raineri is een duurzaam bedrijf dat in staat is om traditie en innovatie te combineren en heeft zich volledig gespecialiseerd in Hoge kwaliteit Grandcru-waardige olijfolie.
Op een koele en droge plaats bewaren uit de buurt van warmtebronnen.
EVOO - EXTRA VIRGIN OLIVE OIL
De hoogste officiele kwaliteisstandaard "EXTRA VIRGIN OLIVE OIL" (EVOO). De internationale olijfolie raad kent geen hogere classificering dan de EVOO. EVOO olie is gemaakt van een een specifieke olievariëteit zodat de unieke smaak van de olijvengaard, maar ook de typerende smaak van de gebruikte olijvensoort behouden wordt. Arbequina smaakt bijvoorbeeld wezenlijk anders dan Picual. Een ander verschil is dat in tegenstelling tot industrie-olie er ook keuze gemaakt kan worden in moment van oogst: vroeg geoogste olijven produceren olie met een veel fruitigere smaak, die hoog gewaardeerd wordt door chefkoks. Maar de grote industrie heeft nauwelijks invloed op het moment van de oogst in vergelijking met de kleinere producenten.
En een 3e zeer belangrijk verschil:de EU BIO Certificatie garandeert consumenten dat er geen overblijfselen van schadelijke chemicalieën of zware metalen mogen voorkomen in de olie. Tegenwoordig betekent dat dat iedere fles van BIO EVOO perfect herleid kan worden naar de oorspronkelijke olijfgaard. Maar de grote olijfolie-industrie is hier eenvoudigweg niet toe in staat.
Delicatessen Type | Olijfolie |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Ligurië |
Wijnhuis | Raineri Olio |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Vegan | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Netto gewicht | 1 kg |
Ten Minste Houdbaar Tot | 20 jul. 2020 |
Login and Registration Form