Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Proefdoos Maius Viticultors

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

  • Proefdoos Maius Viticultors

Proefdoos Maius Viticultors

Aanbiedingsprijs: € 49,91

Normale prijs: € 54,85

+12 Loyalty punt(en)
2017 Maius Assemblage Priorat   +€ 0,00
2018 Maius Garnatxa Blanca Priorat   +€ 0,00
2015 Maius Classic Priorat   +€ 0,00

* Verplichte velden

Prijs zoals weergegeven: € 49,91

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: 3
Lokatie:
Availability:
Wijnsoort: Divers
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Maius DOQ Priorat
Jaar: Nee
Drinken:
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Droog verfijnd en complex, Verfijnd en complex, Vol en krachtig
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: zie onder Rating tab

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Prachtige proefdoos uit de Priorat met 3 zeer indrukwekkende wijnen met een ongekend goede prijs/kwaliteit verhouding. Producent is topwijnhuis Maius Viticultors waarvan de wijngaarden gelegen zijn in het bovenste deel van de DOC Priorat op ca. 550 m boven de zeespiegel. De 12 hectare wijngaard liggen op de voor de Priorat zo typische "licorella" bodem (verweerd leisteen-kalkbodem) en hebben een rijke minerale samenstelling. Dit bodemtype is arm en ondiep en heeft daardoor een laag rendement. Het microklimaat is zeer droog en warm maar als gevolg van de hoogte is het 's nacht duidelijk frisser. De wijnstokken hebben door klimaat maar ook door visie van Josep Gomez een zeer lage opbrengst. Door het onherbergzame gebied is industrialisatie van de wijnbouw en de oogst niet mogelijk. Josep en zijn team bewerken het land op een ambachtelijke manier. Het resultaat is heel indrukwekkend, met geweldige wijnen met een ongekend goede prijs/kwaliteit voor een wijn uit de Priorat. De wijnen hebben zeer veel karakter maar tegelijkertijd een levendige frisheid, evenwicht en elegantie.

Deze proefdoos bevat 2 rode wijnen en 1 witte wijn. 

 

Maius DOQ Priorat is gelegen in het bovenste deel van de DOQ Priorat op ca. 550 m boven de zeespiegel. De 12 hectare wijngaard liggen op de voor de Priorat zo typische "licorella" bodem (verweerd leisteen-kalkbodem) en hebben een rijke minerale samenstelling. Dit bodemtype is arm en ondiep en heeft daardoor een laag rendement. Het microklimaat is zeer droog en warm maar als gevolg van de hoogte is het 's nacht duidelijk frisser. De wijnstokken hebben door klimaat maar ook door visie van Josep Gomez een zeer lage opbrengst. Door het onherbergzame gebied is industrialisatie van de wijnbouw en de oogst niet mogelijk. Josep en zijn team bewerken het land op een ambachtelijke manier. Het resultaat is heel indrukwekkend, met geweldige wijnen met een ongekend goede prijs/kwaliteit voor een wijn uit de Priorat. De wijnen hebben zeer veel karakter maar tegelijkertijd een levendige frisheid, evenwicht en elegantie.

Historie

In 1949 opende Manuel Gómez in Sant Cugat del Vallés een klein wijnhandelsbedrijf. Vanaf 1992 werd er met de nieuwe generatie opnieuw vorm gegeven aan het familiebedrijf: er werd een wijnwinkel geopend met een breed scala aan merken en DO's en ook een klein restaurant. Na enkele jaren, in 1998, werd besloten om een nieuw project te starten om eigen wijnen te gaan maken. Vervolgens zijn verschillende DO's bestudeerd om te ontdekken welke overeenkomt met het karakter dat men aan de wijn wilde geven. Uiteindelijk koos men voor de gekwalificeerde DO Priorat vanwege zijn grote prestigieuze, geweldige wijnen. Er is een stuk land gekocht in de gemeente La Morera de Montsant, op de site genaamd Barranc de la Bruixa, en voor het ontwerp en de ruimtelijke ordening werd het waardevolle en technische advies van de prestigieuze wijnmaker Joan Milà ingewonnen. Zijn zoon, Eloi, is degene die zorgt voor het ontwerp en de ontwikkeling van de wijn. In 2004 was het eerste oogstjaar.

In de December 2018 editie van Perswijn heeft men 100-en Priorat wijnen geproefd en heeft de Maius Classic het predicaat " SELECT" gekregen en hebben de Maius wijnen menig veel duurdere Priorat-wijnen verslagen. 

Rating: zie onder Rating tab


Deze wijnen hebben allen mooie beoordelingen gekregen van o.a. Guia Penin, Wine Advocate, Perswijn. U leest de beoordelingen bij de individuele wijn onder de Tab Rating.

Wijnsoort: Divers
Druif: Diversen
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Priorat
Wijnhuis: Maius DOQ Priorat
Website URL:
Jaar: Nee
Drinken:
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Droog verfijnd en complex, Verfijnd en complex, Vol en krachtig
Serveertemperatuur: Nee
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Aperitief, Borrel, Diner, Lunch
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Wat een fraaie wijn. Met vlag en wimpel de winnaar uit de Verdejo proeverij van onze Societeit. Fris, mooi droog, limoentje, wit fruit, knap zuur.

- J.vd Laan
Bekijk meer recensies