Filteren

verdelho

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De Verdelho is een Portugese druif die vooral bekend is van het eiland Madeira. Verdelho groeit ook onder de naam Gouveio in de Portugese Douro vallei. De Verdelho is een witte druif waarvan droge witte wijnen worden gemaakt, maar vooral Madeira. Van deze druif worden medium dry Madeira's gemaakt doordat ze een relatief wat hoger suikergehalte heeft. De druif is vroeg rijp. De Verdelho komt voor in Portugal, Australië en Nieuw-Zeeland. Wijnen gemaakt van Verdelho zijn heel aromatisch en evenwichtig

Port ontleent zijn naam aan de stad Porto maar wordt gemaakt van druiven uit wijngaarden die ver buiten deze stad liggen. Het herkomstgebied voor port is de Dourovallei, om precies te zijn het gedeelte tussen Regua — zo'n 80 kilometer stroomopwaarts van Porto — en de Spaanse grens. Al in 1756 kreeg de streek zijn officiële herkomstbenaming.

Een andere bijzonderheid was de lange tijd geldende verplichting dat alle portwijn verhandeld diende te worden via Vila Nova de Gaia, een voorstad van Porto. De wijnen rijpten daar om praktische redenen: het klimaat is er geschikter dan in de Dourovallei terwijl de ligging bij zee de mogelijkheid bood ze direct te verschepen.

Online port bestellen — Grandcruwijnen

Portwijnen in iedere prijsklasse koopt u snel en eenvoudig online bij Grandcruwijnen.nl. We hebben een aantal fraaie portwijnen in ons assortiment. Alles direct geïmporteerd en per fles te bestellen. Bestel online altijd tegen de beste prijzen.