Pérez Barquero Gran Barquero Oloroso Sherry
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (15%) |
Montilla Moriles is gelegen in het district Corboda, in de historische driehoek Granada - Sevilla - Corboda. De streek is beroemd om haar “sherry”- achtige wijnen, men werkt echter uitsluitend met de Pedro Ximenez druif. Dat maakt deze wijnen zeer karakteristiek en bijzonder! De streek is zeer beroemd om haar Amontillado wijnen. Amontillado = à la Montillado.
De Non vintage Oloroso Gran Barquero van Pérez Barquero wordt geproduceerd uit Pedro Ximenez druiven met een lange opvoeding in een solera systeem voor 25-30 jaar gemiddeld. De sherry is amberkleurig en heeft een complex neus van hout, tabak, noten (walnoot), rozijnen en kruiden. De smaak is droog, fluwelig, vlezig en full bodied met een goede structuur. De Oloroso is een voldoende droog en is tevens een zeer toegangekelijke sherry. De wijn heeft maar liefst 92 Parkerpunten gekregen wat uniek is voor een wijn/sherry uit deze prijsklasse. Dit is een absolute aanrader voor de sherry liefhebber.
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | Pérez Barquero |
Druif | Pedro Ximenez |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
Perez Barquero staat wereldwijd bekend om de kwaliteit van zijn wijnen. De eerste kelders van Perez Barquero werden in 1905 opgericht in het historische stadje Montilla-Moriles, ten zuiden van Cordoba. De traditie van het wijnmaken gaat hier terug tot de Romeinse tijd en heeft de stad nooit verlaten. Tot 1933 maakte Montilla-Moriles deel uit van het Sherry-gebied van Jerez. Sinds het een eigen oorsprongsbenaming heeft, zijn de wijnbouwers hun eigen weg gegaan. De meer dan 100 jaar oude kelders van Perez Barquero zijn nog steeds in gebruik. In tegenstelling tot de sherry's uit Jerez, worden de wijnen van Barquero uitsluitend gemaakt van de Pedro Ximénez druif.
Omschrijving
Montilla Moriles is gelegen in het district Corboda, in de historische driehoek Granada - Sevilla - Corboda. De streek is beroemd om haar “sherry”- achtige wijnen, men werkt echter uitsluitend met de Pedro Ximenez druif. Dat maakt deze wijnen zeer karakteristiek en bijzonder! De streek is zeer beroemd om haar Amontillado wijnen. Amontillado = à la Montillado.
De Non vintage Oloroso Gran Barquero van Pérez Barquero wordt geproduceerd uit Pedro Ximenez druiven met een lange opvoeding in een solera systeem voor 25-30 jaar gemiddeld. De sherry is amberkleurig en heeft een complex neus van hout, tabak, noten (walnoot), rozijnen en kruiden. De smaak is droog, fluwelig, vlezig en full bodied met een goede structuur. De Oloroso is een voldoende droog en is tevens een zeer toegangekelijke sherry. De wijn heeft maar liefst 92 Parkerpunten gekregen wat uniek is voor een wijn/sherry uit deze prijsklasse. Dit is een absolute aanrader voor de sherry liefhebber.
Specificaties
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | Pérez Barquero |
Druif | Pedro Ximenez |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
Wijnhuis
Perez Barquero staat wereldwijd bekend om de kwaliteit van zijn wijnen. De eerste kelders van Perez Barquero werden in 1905 opgericht in het historische stadje Montilla-Moriles, ten zuiden van Cordoba. De traditie van het wijnmaken gaat hier terug tot de Romeinse tijd en heeft de stad nooit verlaten. Tot 1933 maakte Montilla-Moriles deel uit van het Sherry-gebied van Jerez. Sinds het een eigen oorsprongsbenaming heeft, zijn de wijnbouwers hun eigen weg gegaan. De meer dan 100 jaar oude kelders van Perez Barquero zijn nog steeds in gebruik. In tegenstelling tot de sherry's uit Jerez, worden de wijnen van Barquero uitsluitend gemaakt van de Pedro Ximénez druif.