Pérez Barquero Gran Barquero Fino en Rama
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.5 ltr (15%) |
Omschrijving
Deze Gran Barquero Fino en Rama is biologisch gerijpt, onder een gistsluier (flor) in een Criaderas en soleras systeem die gemiddeld acht tot tien jaar oud is, dus het effect van de flor (gist) op de wijn is fraai aanwezig. Het is oxidatief en heeft een donkerdere kleur met een uitgesproken neus, met de klassieke aroma's. Het gehemelte is rond maar het is ook lang en scherp met scherpe smaken en een ziltige afdronk. Het bereikte 15% alcohol zonder te worden versterkt. 1.200 flessen geproduceerd van een halve liter. 93/100
De wijnmakerijen Pérez Barquero werden opgericht in 1905, hoewel ze hun moderne tijdperk begonnen in 1985 met de aankoop door de families Córdoba, Ruz en Gracia, en sindsdien maken ze deel uit van de geschiedenis van de stad Montilla in Cordoba. Pérez Barquero is eigenlijk het speerpunt van een groep waartoe ook de wijnhuizen Gracia Hermanos, Tomás García en Compañía Vinícola del Sur behoren. Ongetwijfeld een van de grote kwaliteitsreferenties van Montilla-Moriles.
Specificaties
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | Pérez Barquero |
Druif | Pedro Ximenez |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Wijnhuis
Perez Barquero staat wereldwijd bekend om de kwaliteit van zijn wijnen. De eerste kelders van Perez Barquero werden in 1905 opgericht in het historische stadje Montilla-Moriles, ten zuiden van Cordoba. De traditie van het wijnmaken gaat hier terug tot de Romeinse tijd en heeft de stad nooit verlaten. Tot 1933 maakte Montilla-Moriles deel uit van het Sherry-gebied van Jerez. Sinds het een eigen oorsprongsbenaming heeft, zijn de wijnbouwers hun eigen weg gegaan. De meer dan 100 jaar oude kelders van Perez Barquero zijn nog steeds in gebruik. In tegenstelling tot de sherry's uit Jerez, worden de wijnen van Barquero uitsluitend gemaakt van de Pedro Ximénez druif.