Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

90-95 Parkerpunten wijnen

Robert M. Parker, Jr. (Baltimore, Maryland, 23 juli 1947) is een invloedrijke wijn-journalist uit de Verenigde Staten van Amerika. Parker heeft aan de University of Maryland geschiedenis en recht gestudeerd. Tot 1984 werkte hij als advocaat, voordat hij zich volledig toelegde op wijn. In 1978 startte Parker met The Wine Advocate, omdat er toen weinig recensies werden geschreven door neutrale personen, die niet verbonden waren met de wijnindustrie. Parker vestigde zijn naam definitief toen hij de Bordeaux-jaargang 1982 in tegenstelling tot de meeste andere wijnjournalisten de betiteling "superb" meegaf. Anno 2005 wordt The Wine Advocate in 40.000 kopieën verspreid over de hele wereld. The Wine Advocate en Robert Parker zijn inmiddels een van de meest invloedrijke stemmen in de wijnindustrie.

Puntensysteem

Robert Parker proeft meerdere duizenden wijnen per jaar. Deze wijnen worden ingedeeld op een 100-punten schaal. Wijnen met meer dan 90 punten zijn de A-wijnen.

* 96-100, buitengewone wijnen
* 90-95, uitstekende wijnen
* 80-89, bovengemiddeld tot zeer goede wijnen
* 70-79, gemiddelde wijnen
* 60-69, wijnen onder het gemiddelde
* 50-59, onacceptabele wijnen

Wijnen met een puntenaantal onder 50 worden niet door Robert Parker met een puntenaantal gewaardeerd. Overigens wijst Parker er wel op, dat er geen vervanging bestaat voor de eigen waarneming. Ook bestaat er geen betere leermethode over wijn dan de wijn zelf te proeven.

1 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2014 Abadia Retuerta Seleccion Especial Methusalem

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    METHUSALEM - 6 LITER UITVOERING

    De Abadia Retuerta Especial is de bekendste uitvoering van Abadia Retuerta. De wijn is donkerrood (opaque) in het glas. In de neus ruiken we tonen van rijpe zwarte en rode vruchten in combinatie met balsamico, kruidig bouquet (zoethout) laurier, havannatabak, cederhout, dadels met in de neus goed waarneembaar mooi gedoseerde vanille en eiken. Groot, fruitig, romig en blijvend in de mond. Mondvullend, goed gestructureerde materie met voldoende frisheid en fijne, sprekende tannines. De wijn is een grote persoonlijkheid. medium tot full bodied en zeer verfijnd en complex. De finale blend van de Abadia verschilt (een beetje) per jaar en de 2014 is een blend van 70% Tempranillo, 17% Syrah and 13% Cabernet Sauvignon en deze keer geen Merlot. De wijn heeft na 11 maanden (frans nieuw) eiken opvoeding gehad. De 2014 was wederom een geweldige jaargang welke is beloond met maar liefst 92+ Parkerpunten. 


    Lees meer

1 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Highly drinkable wine for a good price/quality ratio.

- RJW
Bekijk meer recensies