Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Olijfolie

Wij verkopen de Grandcru's onder de olijfoliën. Een aantal wijnhuizen hebben ook olijfgaarden en gegeven onze rechtstreekse relatie met de wijnhuizen 'mogen' we ook een aantal van deze (vaak zeer schaarse) olijfolie mee laten komen met de wijnen. In alle gevallen top-kwaliteit en onvergelijkbaar met de massa-olijfolie zoals je vaak in de winkels ziet. Dit zijn olieēn van het zuiverste soort en vaak volledig biologisch. Wat te de denken van een olijfolie van Clos Mogador of van Arzuaga. Extra virgine olijfolie is de beste kwaliteit olijfolie. Het bevat een hoge concentratie aan onverzadigde vetzuren, polyfenolen en een aantal ander stoffen, die mogelijk een gezondheidsbevorderend effect hebben. Een aantal van deze stoffen is hittegevoelig en gaat dus verloren bij verhitten van deze olie. Olijfolie komt uit het vruchtvlees en de pitten van de olijf. Er is gewone, geraffineerde en olijfolie van eerste persing te koop. Olijfolie staat in de Schijf van Vijf. Bij Grandcruwijnen verkopen we alleen maar Extra Vergine/Virigine olijfolie en doen niet aan olijfolies die kunstmatig (groen) worden gekleurd of olijfolie waarvan de olijven zijn gewassen in benzeen. Gewoon kwaliteit. Iets duurder maar zoveel beter. Gebruik deze oliën dan ook niet om er in te bakken want daarmee gaan alle goede stoffen verloren maar gebruik deze geweldige olijfolie puur natuur over een salade of bij vers gebakken brood. U zult versteld staan!!

Artikel 11 tot 20 van 24

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Roda Aubocassa Extra Vergine Olivas Olijfolie

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    Aubocassa is zonder twijfel een van de topolijfolies van Spanje. De olijfgaard bevindt zich in Manacor op het eiland Mallorca. Hier wordt enkel 100% Arbequina gebruikt. Prestigeproject van de familie achter het wijndomein Roda in Rioja. De olijfolie is heldergroen van kleur, in de neus een explosie van aroma's: grassig, florale toetsen, vegetaal van tomaat over selder en paprika tot een banaanachtig einde. In de mond fluweelzacht en retro ook weer zeer aromatisch en zacht. Zeer edel.


    Lees meer

  • Tenuta di Ghizzano Biologische Denocciolato Extra Vergine Olijfolie 500ml

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    Biologische extra vergine olijfolie denocciolato (ontpit) van Tenuta di Ghizzano uit Toscane. Zeer fraaie olijfolie, heldergroene en goud van kleur, een intense neus van artisjok, munt en salie met tonen van rijpe gele peper. De olie smaakt sterk, intens en heeft een soepel mondgevoel met een aangename bitterheid en scherpte. 

    De Denocciolato (ontpitte) Extra Virgin olijfolie is rijker aan natuurlijke antioxidanten (tocoferolen en polifenolen) dan de reguliere, niet-ontpitte olijfolie. Naast een positief effect op de gezondheid zorgt een hoger gehalte aan polifenolen en tocoferolen ervoor dat de olijfolie intensere smaken krijgt en oxidatie beter doorstaat, waardoor deze langer meegaat.


    Lees meer

  • Velenosi Extra Vergine di Oliva Olijfolie

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    De Extra Vergine Olijfolie komt van de eigen olijfboomgaarden van Velenosi gelegen in de streek Ascoli Piceno, Offida, Castel Di Lama gelegen in een wonderschoon gebied. De bomen zijn honderden jaren oud en worden handmatig geoogst rond eind oktober en november. De olijven worden binnen 24 uur na de pluk geperst en worden niet verder gefilterd. De Velenosi oliojfolie heeft een groene kleur met goudgele tinten. In de mond is de olie zijdezacht met een fruitige en bloemig bouquet. De smaak heeft een fraai aangenaam bitterje met amandal en is extreem vol. Het verbetert de smaken van bruschetta, salades en gekookte groenten en geweldig bij mooie italiaanse brood en perfect bij warm brood

    Onvergelijkbaar met de massa geproduceerde olijfolie


    Lees meer

  • Elena Fucci Titolio Olijfolie

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Een zalige olijfolie van Elena Fucci genoemd naar haar gelijknamige topwijn de Titolo. De Extra Virgin Titolio olijfolie zit in prachtig zwart blik van Azienda Agricola Elena Fucci.  De olijven zijn geplukt eind oktober-begin november afhankelijk van de rijpheid en dit alles gebeurt met de hand. tijdens de pluk vindt de eerste selectie plaats en daarna nogmaals op de sorteertafel. De productie is zeer laag en van deze olijfolie worden jaarlijks maar enkele 100-en blikjes van gemaakt. De olijven worden geperst met een oude authentieke olijvenpers (dus met een maal-steen). Deze prachtige olijfolie is kruidig, mineralig met een hoge concentratie aan polyfenol en antioxidanten. De smaak is intens, fruitig, kruidig en peperig. Dit is een heerlijke olijfolie te gebruiken bij salades en bruschetta en geweldig bij mooie italiaanse brood en perfect bij warm brood. Onvergelijkbaar met de massa geproduceerde olijfolie

     


    Lees meer

  • Rubinelli Vajol Extra Vergine di Oliva Pianeto Olijfolie

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    Exclusieve en bijzondere olijfolie komende van de olijfbomen gelegen op de heuvels in de Veneto met uitzicht op het Gardameer van het kwaliteitsdomein Rubinelli Vajol. Ook deze eeuwenoude olijfbomen staan in het grandcru gebied de Vajol. De olie is gemaakt van Grignano, Favarol, Pendolino, Leccino, Frantoio and Moraiola met een ongelooflijk lage zuurgraad (minder dan 0.2%). De olie heeft een intense geelgroene goudkleurige kleur. Het is een extra vierge olijfolie met unieke eigenschappen. De smaak geeft elegante en frisse tonen van citroenschil vrij: een geschenk van de gewaardeerde inheemse olijfvariëteit Grignano. Deze extra Virgin olijfolie is rijk aan natuurlijke antioxidanten (tocoferolen en polifenolen) en heeft een zeer zachte smaak met een prettig bittertje.
    Lees meer

  • ornallaia olijfolie

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Olio di Oliva is komt van het fameuze wijnhuis Tenuta dell'Ornellaia en wordt verkregen uit eeuwenoude olijfbomen op het landgoed van de familie. De olijven worden met de hand uit de bomen geoogst en koud bewerkt om het maximum aan polyfenol en antioxidanten te behouden en deze zijn dan ook zeer hoge concentraties aanwezig in deze olijfolie. De olijfolie heeft een transparant goud-gele kleur met groene tinten. De olie is zeer elegant en delicaat met tonen van gedroogd fruit. In de mond heeft de Oliva Ornellaia mooie bittertjes met tonen van olijf en artisjokken. Een zeer fraaie unieke olie welke fraai past bij verse anti pasti van rauwe vis, romige groentesoep, gegrilde groenten, gestoomde vis en geroosterd witvlees. Onvergelijkbaar met de massa geproduceerde olijfolie.
    Lees meer

  • Il Palagio (Sting) Biologische Olijfolie

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Deze biologische olijfolie komt van het uitgebreide landgoed Il Palagio van Sting. Op dit domein staan eeuwenoude olijfbomen waar een fantastische olijfolie vandaan komt welke ook biologisch is gecertificeerd. De olie is een mix van diverse olijvensoorten luisterend naar de namen frantoio, leccino, pendolino, maurino, coratina en leccio del corno. De olijfolie heeft een zeer fijne textuur en een zachte nasmaak. De olie heeft slechts een zuurgraad van slechts 0.2% ipv de gebruikelijke 0.5 tot 0.99%. De olifolie is fraaie aroma's van amandelen, appel, banaan, klein bittertje en kruid met een marsepeinen ondertoon. Heerlijke olijfolie te gebruiken bij salades en bruschetta en geweldig bij mooie italiaanse brood.

    Onvergelijkbaar met de massa geproduceerde olijfolie


    Lees meer

  • NOVOLIO AL LIMONE DI SORRENTO

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    Aan de Amalfikust, ten zuiden van Napels, groeien de smakelijke Sorrento-citroenen. Ze zijn bekend vanwege hun dikke, bobbelige, aromatische schil en worden vooral gebruikt om limoncello van te maken. San Mauro gebruikt deze citroenen om er een lekkere frisse citroenolie van te maken, de Novolio al Limone di Sorrento. De citroenen worden met de hand zeer dun geschild, waarna de gele citroenschillen in de olijfolie worden gelegd. Als de essentiële citroenolie door de olijfolie is opgenomen, wordt de olie gefilterd. Het resultaat is een frisse olijfolie met een fijne citroensmaak en -geur. De citroenolie is heerlijk op een salade, pasta, vis en wit vlees. De San Mauro producten behoren tot de allerbeste van Italiën en zijn zeer exclusief en dat wij niet alleen staan in deze mening wordt bewezen door de wel bekende top restaurants die momenteel werken met de producten van San Mauro zoals: Ciel Bleu ** in Okura Hotel, La Rive * in Amstel Hotel, Bokkedoorns*, De Hoefslag*, The Dylan*, Hotel Vinkeles, Izakaya, Chateau Neercanne, Double Tree by Hilton, De Vrienden van Jacob.


    Lees meer

  • Colline di San Mauro Extra Vergine di Oliva Novolio Olijfolie

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    De olijfolie Colline di San Mauro is gemaakt van een blend van zeventig procent carboncella– met dertig procent frantoio- en leccino-olijven. De carboncella is een autochtone olijfsoort, die alleen in de Sabijnse heuvels groeit. Deze olijfsoort is wat later rijp en laat zich moeilijker plukken. Maar die moeite is niet voor niets: de carboncella geeft een krachtige olijfolie die in combinatie met de andere soorten olijven een mooie en licht bittere, groene smaak oplevert, met tonen van pijnboompit en artisjok. De San Mauro producten behoren tot de allerbeste van Italiën en zijn zeer exclusief en dat wij niet alleen staan in deze mening wordt bewezen door de wel bekende top restaurants die momenteel werken met de producten van San Mauro zoals: Ciel Bleu ** in Okura Hotel,  La Rive * in Amstel Hotel, Bokkedoorns*, De Hoefslag*,  The Dylan*, etc.

     

     


    Lees meer

  • olijfolie miraval

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    De never ending story van het inmiddels gescheiden Hollywood echtpaar Pitt en Jolie en hun Château Miraval in het ‘biodorpje’ Correns (Var) heeft een vervolg gekregen. De sterren verkochten al met veel succes de rosé van hun propriété (feitelijk samengesteld door de fameuze vinoloog Charles Perrin uit de Vaucluse) en ze hebben nu ook Pitt-Jolie olijfolie in de markt gezet. Op 12 ha. van hun landgoed in Correns staan olijfbomen, minstens 12 jaar oud. Deze olijfolie heeft een geel met groenachtige zweem; de olie is geurig en intens met tonen van groene amandelen en artisjok en meditarene kruiden. In de mond is de olie zijdezacht met een aangename licht bittere afdronk. Het verbetert de smaken van bruschetta, salades en gekookte groenten en geweldig bij mooie baquette. Onvergelijkbaar met de massa geproduceerde olijfolie.
    Lees meer

Artikel 11 tot 20 van 24

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Stroef en ietwat gesloten in de eerste aanzet maar na enige tijd walsen komt er een pallet aan rood en zwart fruit naar voren. Aanwezige maar prettige tannines. Eik is er maar overheerst zeker niet. Afdronk zeer lang. Volgende dag 2e gedeelte gedronken en was toen nog beter.

- Femke
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen