Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Italie

Wij verkopen de Grandcru's onder de olijfoliën. Een aantal wijnhuizen hebben ook olijfgaarden en gegeven onze rechtstreekse relatie met de wijnhuizen 'mogen' we ook een aantal van deze (vaak zeer schaarse) olijfolie mee laten komen met de wijnen. In alle gevallen top-kwaliteit en onvergelijkbaar met de massa-olijfolie zoals je vaak in de winkels ziet. Dit zijn olieēn van het zuiverste soort en vaak volledig biologisch. Wat te de denken van een olijfolie van Clos Mogador of van Arzuaga. Extra virgine olijfolie is de beste kwaliteit olijfolie. Het bevat een hoge concentratie aan onverzadigde vetzuren, polyfenolen en een aantal ander stoffen, die mogelijk een gezondheidsbevorderend effect hebben. Een aantal van deze stoffen is hittegevoelig en gaat dus verloren bij verhitten van deze olie. Olijfolie komt uit het vruchtvlees en de pitten van de olijf. Er is gewone, geraffineerde en olijfolie van eerste persing te koop. Olijfolie staat in de Schijf van Vijf. Bij Grandcruwijnen verkopen we alleen maar Extra Vergine/Virigine olijfolie en doen niet aan olijfolies die kunstmatig (groen) worden gekleurd of olijfolie waarvan de olijven zijn gewassen in benzeen. Gewoon kwaliteit. Iets duurder maar zoveel beter. Gebruik deze oliën dan ook niet om er in te bakken want daarmee gaan alle goede stoffen verloren maar gebruik deze geweldige olijfolie puur natuur over een salade of bij vers gebakken brood. U zult versteld staan!!

Aanbieding

2015 Dominio de Tares Baltos

Aanbiedingsprijs: € 9,95

Normale prijs: € 11,95

Bekijk alle aanbiedingen

Artikel 1 tot 10 van 16

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Rivera Extra Vergine di Oliva Biologische Olijfolie

    Maak favoriet

    19 op voorraad

    De OLIVETI DE CORATO Olio Extra Vergine di Oliva Biologico wordt verkregen uit de eeuwenoude Corantina olijfboomgaarden die door de familie Corato in Andria zijn grootgebracht. De olijven worden met de hand uit de bomen geoogst en koud bewerkt om het maximum aan polyfenol en antioxidanten te behouden en deze zijn dan ook zeer hoge concentraties aanwezig in deze biologische olijfolie. De olijfolie is volledig biologisch geproduceerd en bestaat voor 100% uit Coratina olijven. De olie verblijft 4 maanden in verglaasde cementtanks. Het resultaat is een geurige, rijke en zeer fruitige olie met groene amandelkarakters. Deze olijfolie heeft een geel met groenachtige reflecties kleur; de olie is geurig en intens met tonen van groene amandelen en artisjok. In de mond is de olie zijdezacht met een aangename licht bittere afdronk. Het verbetert de smaken van bruschetta, salades en gekookte groenten en geweldig bij mooie italiaanse brood en perfect bij warm brood

    Onvergelijkbaar met de massa geproduceerde olijfolie

     


    Lees meer

  • San Mauro Bicultivar Extra Vergine di Oliva Professional Olijfolie 100ml

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    De olijfolie San Mauro BiCultivar is bloemig met een pepertje. Naarmate de olie langer op de tong ligt, komt er steeds meer smaak bij. De smaakbeleving gaat van rauwe amandelen naar olijven. Dankzij zijn verfijnde en lichte smaak is deze olijfolie onder meer geschikt voor witte vis, piepkuiken. Deze olie is van de meeste recente oogst (2018) en heeft een THT tot eind 2022. Wist u trouwens dat olijfolie niet echt bederft maar bij het verouderen komen de zuren wat meer naar voren.

    De Bicultivar olijfolie van San Mauro zit in een zeer exclusief flesje welke u ondermeer ook vindt bij  Ciel Bleu ** in Okura Hotel,  La Rive * in Amstel Hotel, Bokkedoorns*, De Hoefslag*,  The Dylan*, Hotel Vinkeles, Izakaya,  Chateau Neercanne, Double Tree by Hilton en De Vrienden van Jacob om er zo een paar te noemen. 


    Lees meer

  • Tenuta di Ghizzano Biologische Denocciolato Extra Vergine Olijfolie 250ml

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Biologische extra vergine olijfolie denocciolato (ontpit) van Tenuta di Ghizzano uit Toscane. Zeer fraaie olijfolie, heldergroene en goud van kleur, een intense neus van artisjok, munt en salie met tonen van rijpe gele peper. De olie smaakt sterk, intens en heeft een soepel mondgevoel met een aangename bitterheid en scherpte. Zonder twijfel een van de allermooiste en delicaatste olijf-olie die te verkrijgen is. De Denocciolato (ontpitte) Extra Virgin olijfolie is rijker aan natuurlijke antioxidanten (tocoferolen en polifenolen) dan de reguliere, niet-ontpitte olijfolie. Naast een positief effect op de gezondheid zorgt een hoger gehalte aan polifenolen en tocoferolen ervoor dat de olijfolie intensere smaken krijgt en oxidatie beter doorstaat, waardoor deze langer meegaat.


    Lees meer

  • Colline di San Mauro Extra Vergine di Oliva Novolio Olijfolie

    Maak favoriet

    42 op voorraad

    De olijfolie Colline di San Mauro is gemaakt van een blend van zeventig procent carboncella– met dertig procent frantoio- en leccino-olijven. De carboncella is een autochtone olijfsoort, die alleen in de Sabijnse heuvels groeit. Deze olijfsoort is wat later rijp en laat zich moeilijker plukken. Maar die moeite is niet voor niets: de carboncella geeft een krachtige olijfolie die in combinatie met de andere soorten olijven een mooie en licht bittere, groene smaak oplevert, met tonen van pijnboompit en artisjok. De San Mauro producten behoren tot de allerbeste van Italiën en zijn zeer exclusief en dat wij niet alleen staan in deze mening wordt bewezen door de wel bekende top restaurants die momenteel werken met de producten van San Mauro zoals: Ciel Bleu ** in Okura Hotel,  La Rive * in Amstel Hotel, Bokkedoorns*, De Hoefslag*,  The Dylan*, etc.

     

     


    Lees meer

  • olijfolie villa sant anna

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    De Villa Sant'Anna Olio Extra Vergine di Oliva olijfolie komt van een olijfgaard gelegen op 380 meter hoogte in de Montepulciano heuvels. De olijven in deze geweldige top-olie is van de typische Toscaanse soorten: Moraiolo, Leccino, Frantoio e Pendolino. De olijven worden in november handmatig geoogst en worden daarna geperst. Deze geweldige olijfolie heeft de volgende waardes: zuurgraad 0,33 - Peroxides 6,71 - Polyphenol 162 en er worden slechts 500 flessen gemaakt. Deze olijfolie heeft een geel met groenachtige zweem; de olie is geurig en intens met tonen van groene amandelen en artisjok. In de mond is de olie zijdezacht met een aangename licht bittere afdronk. Het verbetert de smaken van bruschetta, salades en gekookte groenten en geweldig bij mooie italiaanse brood en perfect bij warm brood


    Lees meer

  • Tenuta di Ghizzano Biologische Denocciolato Extra Vergine Olijfolie 500ml

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Biologische extra vergine olijfolie denocciolato (ontpit) van Tenuta di Ghizzano uit Toscane. Zeer fraaie olijfolie, heldergroene en goud van kleur, een intense neus van artisjok, munt en salie met tonen van rijpe gele peper. De olie smaakt sterk, intens en heeft een soepel mondgevoel met een aangename bitterheid en scherpte. 

    De Denocciolato (ontpitte) Extra Virgin olijfolie is rijker aan natuurlijke antioxidanten (tocoferolen en polifenolen) dan de reguliere, niet-ontpitte olijfolie. Naast een positief effect op de gezondheid zorgt een hoger gehalte aan polifenolen en tocoferolen ervoor dat de olijfolie intensere smaken krijgt en oxidatie beter doorstaat, waardoor deze langer meegaat.


    Lees meer

  • Velenosi Extra Vergine di Oliva Olijfolie

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Extra Vergine Olijfolie komt van de eigen olijfboomgaarden van Velenosi gelegen in de streek Ascoli Piceno, Offida, Castel Di Lama gelegen in een wonderschoon gebied. De bomen zijn honderden jaren oud en worden handmatig geoogst rond eind oktober en november. De olijven worden binnen 24 uur na de pluk geperst en worden niet verder gefilterd. De Velenosi oliojfolie heeft een groene kleur met goudgele tinten. In de mond is de olie zijdezacht met een fruitige en bloemig bouquet. De smaak heeft een fraai aangenaam bitterje met amandal en is extreem vol. Het verbetert de smaken van bruschetta, salades en gekookte groenten en geweldig bij mooie italiaanse brood en perfect bij warm brood

    Onvergelijkbaar met de massa geproduceerde olijfolie


    Lees meer

  • Il Palagio (Sting) Biologische Olijfolie

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    Deze biologische olijfolie komt van het uitgebreide landgoed Il Palagio van Sting. Op dit domein staan eeuwenoude olijfbomen waar een fantastische olijfolie vandaan komt welke ook biologisch is gecertificeerd. De olie is een mix van diverse olijvensoorten luisterend naar de namen frantoio, leccino, pendolino, maurino, coratina en leccio del corno. De olijfolie heeft een zeer fijne textuur en een zachte nasmaak. De olie heeft slechts een zuurgraad van slechts 0.2% ipv de gebruikelijke 0.5 tot 0.99%. De olifolie is fraaie aroma's van amandelen, appel, banaan, klein bittertje en kruid met een marsepeinen ondertoon. Heerlijke olijfolie te gebruiken bij salades en bruschetta en geweldig bij mooie italiaanse brood.

    Onvergelijkbaar met de massa geproduceerde olijfolie


    Lees meer

  • Elena Fucci Titolio Olijfolie

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Een zalige olijfolie van Elena Fucci genoemd naar haar gelijknamige topwijn de Titolo. De Extra Virgin Titolio olijfolie zit in prachtig zwart blik van Azienda Agricola Elena Fucci.  De olijven zijn geplukt eind oktober-begin november afhankelijk van de rijpheid en dit alles gebeurt met de hand. tijdens de pluk vindt de eerste selectie plaats en daarna nogmaals op de sorteertafel. De productie is zeer laag en van deze olijfolie worden jaarlijks maar enkele 100-en blikjes van gemaakt. De olijven worden geperst met een oude authentieke olijvenpers (dus met een maal-steen). Deze prachtige olijfolie is kruidig, mineralig met een hoge concentratie aan polyfenol en antioxidanten. De smaak is intens, fruitig, kruidig en peperig. Dit is een heerlijke olijfolie te gebruiken bij salades en bruschetta en geweldig bij mooie italiaanse brood en perfect bij warm brood. Onvergelijkbaar met de massa geproduceerde olijfolie

     


    Lees meer

  • Rubinelli Vajol Extra Vergine di Oliva Pianeto Olijfolie

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    Exclusieve en bijzondere olijfolie komende van de olijfbomen gelegen op de heuvels in de Veneto met uitzicht op het Gardameer van het kwaliteitsdomein Rubinelli Vajol. Ook deze eeuwenoude olijfbomen staan in het grandcru gebied de Vajol. De olie is gemaakt van Grignano, Favarol, Pendolino, Leccino, Frantoio and Moraiola met een ongelooflijk lage zuurgraad (minder dan 0.2%). De olie heeft een intense geelgroene goudkleurige kleur. Het is een extra vierge olijfolie met unieke eigenschappen. De smaak geeft elegante en frisse tonen van citroenschil vrij: een geschenk van de gewaardeerde inheemse olijfvariëteit Grignano. Deze extra Virgin olijfolie is rijk aan natuurlijke antioxidanten (tocoferolen en polifenolen) en heeft een zeer zachte smaak met een prettig bittertje.
    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 16

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Eindelijk een alcoholvrije wijn die alles heeft wat wijn bekoort behalve dan de alcohol. je mist wat scherpte vd alcohol met voor het overige kers, beetje koffie en wat hout zoals een cabernet sauv betaamt. Uitstekend alcoholvrij alternatief

- de Wit
Bekijk meer recensies