Niepoort Porto 20 Years Old Tawny

79,95 66,07
Wijnsoort Port
Land Portugal
Regio Douro
Wijnhuis Niepoort
Druif Blend Rood
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (20%)
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Deze port is gemaakt van portwijnen van verschillende oogstjaren. De 20 Years Old Tawny heeft een geur en smaak die door Van der Niepoort als karakteristiek wordt gezien voor een port met 20 jaar houtrijping. Dit betekent dat de 20 Years Old Tawny gemiddeld tussen de 22 en 25 jaar op hout heeft gerijpt. De wijn heeft een complex verfijnd caramel- en nootachtig aroma met een intense smaak. Dakpan rode kleur met oranje gloed. Gedroogd fruit en toffee in de geur. Complex van smaak met geconfiijte sinaasappel en mokka, lange afdronk met noten. Eenmaal geopend zal de fles minimaal een maand te bewaren zijn.

De oudste ports van het Niepoorthuis, zoals deze Tawny 20 Years, definiëren heel goed de meest traditionele stijl: complexiteit, finesse en grote doorzettingsvermogen. Een klassieker, gesigneerd door een huis met meer dan 150 jaar ervaring in de productie van geweldige Portwijnen. Gerijpt gedurende 20 jaar in kleine houten vaten van 550 liter en na een typische fermentatie in granietpersen in Vila Nova de Gaia.

De Nederlander Dirk Niepoort, wiens familie verbonden is met de geschiedenis van Port, laat zien waarom hij wordt beschouwd als een van de meest interessante wijnmakers in de Portugese wijnscene. Het wijnhuis is sinds 1848 eigendom van de familie Van der Niepoort, het jaar dat het aan hen werd overgedragen door Eduard Krebe, die het zes jaar eerder had opgericht. Tegenwoordig is het een van de meest geaccrediteerde Portugese wijnbedrijven ter wereld, zowel voor het kwaliteitsniveau als voor de geweldige persoonlijkheid en onnavolgbare stijl van zijn wijnen.

Vineyard for Niepoort Porto 20 Years Old Tawny

Geen porthuis wordt op zo'n persoonlijke wijze geleid als Niepoort. Verantwoordelijk voor deze persoonlijke stijl van leidinggeven is de jonge en enthousiaste Dirk van der Niepoort, afstammeling in de zesde generatie van de van oorsprong Nederlandse oprichters van Niepoort. Het Nederlandse paspoort wordt door de huidige eigenaren nog met trots gedragen. Het huis werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe.

Vijf jaar later werd Franciscus, de eerste Van der Niepoort in het huis, zijn partner. Toen Kebe korte tijd later overleed, werd het portbedrijf volledig eigendom van Van der Niepoort. De laatste jaren is door Dirk van der Niepoort (1964) veel aandacht besteed aan de kwaliteit van alle door het huis gemaakte ports. Onder andere werden enkele mooie wijngaarden verworven, de beste garantie voor fruit van topkwaliteit.

Meer informatie
Wijnsoort Port
Land Portugal
Regio Douro
Wijnhuis Niepoort
Druif Blend Rood
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Alcohol % 20
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Ja
Afsluiting Kurk
Parker rating 92
James Suckling rating 96
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Niepoort Porto 20 Years Old Tawny
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

23.09.2023

Domaine Tropez White Tropez Glazen - set van 2 stuks

"De rosé is al genot om te drinken, maar in de originele glazen is het e..." Patrick

Bekijk product recensie