Nani Rizzi Prosecco Superiore Valdobbiadene Brut DOCG

13,95 11,53

?

_
Nog 183 op voorraad
Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen
Wijnsoort Wit
Land Italië
Regio Veneto
Appellatie Prosecco Conegliano-Valdobbiadene
Wijnhuis Nani Rizzi
Druif Arneis Glera Perera
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (11.5%)
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Deze mooie Prosecco Superiore Valdobbiadene Brut wordt geproduceerd volgens de Charmat methode waarbij een tweede gisting niet plaatsvindt op de fles, maar in het roestvrijstalen vat. In de tank wordt gist en suiker toegevoegd waardoor er koolzuurgas ontstaat. Omdat dit koolzuurgas niet kan ontsnappen lost het op in de wijn. Voor de afvulling op fles wordt liqueur d'expédition toegevoegd, een mengsel van rietsuiker, witte wijn en eventueel esprit de cognac. Als de tweede gisting is afgelopen wordt de dan mousserende wijn onder druk gebotteld. Op geen enkel moment is er contact met de buitenlucht.

De Prosecco Superiore Valdobbiadene Brut heeft een prachtige smaakbeleving die zich uit in een fruitige zinspeling van rijpe appel en gele perzik. Daarnaast ervaart u een lichte prettige bloemengeur van acacia bloemen en rozenblaadjes. Deze Prosecco is zeer geschikt als apéritief en is ook heerlijk bij voorgerechten met vis.

Wijnhuis Nani Rizzi

Nani Rizzi is een fameus en authentiek wijnhuis gelegen in de Conegliano Valdobbiadene regio en staat internationaal bekend om zijn uitstekende Prosecco wijnen welke met veel passie worden gemaakt. Nanio Rizzi is een van de weinige wijnhuizen die het predikaat Prosecco Superiore mag voeren. Je hebt namelijk Prosecco en Prosecco Superiore en dat maakt een wereld van verschil. Om Prosecco Superiore DOCG te mogen voeren moet er aan strenge regels worden voldaan:

  1. De druiven moeten uit de Conegliano Valdobbiadene regio en hier moet ook de vinificatie plaatsvinden. De volgende gemeentes vallen binnen deze regio: Conegliano, San Vendemiano, Colle Umberto, Vittorio Veneto, Tarzo, Cison di Valmarino, San Pietro di Feletto, Refrontolo, Susegana, Pieve di Soligo, Farra di Soligo, Follina, Miane, Vidor en Valdobbiadene.
  2. De minimale hoeveelheid Glera (de officiële benaming van de prosecco-druif) in de wijn moet minstens 85% zijn.
  3. De maximale opbrengst per hectare is 135 hectoliter per hectare. Dit is bij de reguliere Prosecco's substantieel hoger.
  4. De maximale hoeveelheid sap ten opzichte van het geplukte fruit is 70%. Dus van 100 kilo druiven mag maximaal 70 liter sap geperst worden.
  5. Botteling moet plaatsvinden in de provincie Treviso.

Alleen flessen die worden geproduceerd volgens de genoemde regels mogen dit label op de fles dragen, wat meestal aan de achterkant van de capsule is geplakt. Ook op het etiket wordt vaak 'DOCG' genoemd of volledig uitgeschreven: Denominazione de Origine Controllata et Garantita. Ook de term 'Prosecco Superiore' en 'Valdobbiadene' en 'Conegliano' mogen alleen gebruikt worden bij DOCG-prosecco’s. Genoeg manier dus om te zien of de prosecco die je voor je hebt aan de strenge DOCG-eisen voldoet! 

WEETJE: Lees meer onder het kopje wijnhuis en onder de tab: Bijlage vindt u ook een mooie presentatie over dit fraaie wijnhuis

Vineyard for Nani Rizzi Prosecco Superiore Valdobbiadene Brut DOCG
Meer informatie
Wijnsoort Wit
Land Italië
Regio Veneto
Appellatie Prosecco Conegliano-Valdobbiadene
Wijnhuis Nani Rizzi
Druif Arneis, Glera, Perera
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Alcohol % 11.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Nee
Bubbels Ja
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Smaakprofiel Fris, Fruitig, Licht zoet, Strak, Wit fruit
Drink momenten Borrelen, Cadeau!, Iets te vieren, Met vrienden, Romantisch, Summer party
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Nani Rizzi Prosecco Superiore Valdobbiadene Brut DOCG
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

10.04.2024

2021 Venus la Universal Dido Blanc BIO

"Heerlijke wijn. Mooi puur sap. " Ernst

Bekijk product recensie