Mouton Rothschild Liqueur de Cassis

275,00 227,27
Type Gedistilleerd Eau de Vie
Merk Mouton Rothschild
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Cask type Europees eiken
Inhoud 0.7 ltr
Alcohol % 20
Alcoholvrij/arm Nee
Biologisch gecertificeerd Nee
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over dit product

LET OP: ALLEEN LEVERBAAR IN NEDERLAND

Iedere wijnkennener en liefhebber heeft zeker gehoord over de wijnen van het iconische Mouton Rothschild maar een goed bewaard geheim is dat ze ook een Likeur en Eau de Vie maken. De Eau-de-Vie de Prunes de Mouton Rothschild, wordt geserveerd aan de gasten van de familie tijdens privérecepties in het kasteel en is een gedistilleerde drank die al lang door het landgoed wordt gemaakt in een eeuwenoude traditie gestart door baron Philippe de Rothschild (1902- 1988).
Historisch gezien was het de bedoeling van Baron Philippe om de aloude traditie van gemengde gewassen op het landgoed voort te zetten, de biodiversiteit aan te moedigen en te profiteren van de rijkdom van zijn terroir. Een boomgaard genaamd "Les Pruniers" was aangeplant met vijf soorten pruimen (quetch uit de Elzas, mirabel uit Nancy en Metz, reine-gage en Ente-pruim), allemaal essentieel voor het maken van pruimen-eau-de-vie. De gemiddelde leeftijd van de bomen ligt nu rond de 40 jaar. Baron Philippe de Rothschild had destijds het recht om van zijn eigen fruit gedistilleerd te distilleren voor eigen consumptie.

De keldermeesters combineren hun blendexpertise met het uitzonderlijke terroir om deze ambachtelijke pruimenspirit een ongeëvenaarde kwaliteit en stijl te geven. Het drukt de essentie uit van elke pruimensoort en onthult zeldzame elegantie en uniek geconcentreerde aroma's en smaken. Van generatie op generatie hebben de keldermeesters van Mouton Rothschild het geheim van het maken van pruimenbrandewijn doorgegeven. Het wordt gedistilleerd en vervolgens ongeveer 15 jaar gerijpt, deels in eikenhouten vaten, deels in mandflessen. Het grootste gedeelte van de flessen blijft op het Château maar een paar honderd kisten gaan naar de officiele importeurs/verdelers van de wijnen van Mouton Rothschild en mogen dan een enkel kistje van deze bijzondere likeur of eua-de-vie kopen. De Eau-de-Vie de Prunes de Mouton Rothschild wordt gepresenteerd in individueel genummerde flessen in een kostbare houten kist. Het blijft een exclusief item, geproduceerd in zeer beperkte oplage.

De zwarte bessenlikeur die van oudsher werd geserveerd aan de gasten van de familie tijdens privérecepties die in het kasteel worden gehouden, is een heerlijke traktatie die volledig in overeenstemming is met de sterke dranken die in Mouton Rothschild worden geproduceerd. Baron Philippe de Rothschild (1902-1988) creëerde deze likeur als een weerspiegeling van de beheersing van de kunstmenging van de wijnmakers van het landgoed. Op zijn instigatie gingen keldermeesters door de jaren heen op zoek naar complexe aroma's en smaken en een onderscheidende persoonlijkheid die Liqueur de Cassis de Mouton Rothschild zijn unieke identiteit zou geven.
Met respect voor aloude methoden mengde Baron Philippe druiven-eau-de-vie, vervaardigd in de lange traditie van het landgoed, met drie soorten zwarte bessen. Noir de Bourgogne, Andega en Black Down floreren in de uitzonderlijke biodiversiteit van het landgoed, het resultaat van een beleid van gemengde gewassen dat al generaties lang wordt toegepast. De zwarte bessenstruiken groeien in de boomgaarden van het landgoed en het fruit wordt in juli met de hand geplukt bij optimale rijpheid. De bessen worden tweemaal met grote zorg gesorteerd, geplet en vervolgens gedurende ongeveer 50 dagen geweekt in druiven-eau-de-vie in eikenhouten vaten, waardoor weelderige eikentonen aan de likeur worden toegevoegd. De vrucht wordt vervolgens langzaam en voorzichtig geperst om de essentie eruit te halen. Nu wordt Liqueur de Cassis de Mouton Rothschild gepresenteerd in individueel genummerde flessen in een kostbare houten kist. Het blijft een exclusief item, geproduceerd in zeer beperkte oplage.

De Liqueur de Cassis de Mouton Rothschild heeft aroma's van rijpe zwarte bessen welke zich fraai vermengen zmet zwarte thee en vleugjes munt op de intense en geconcentreerde neus. Een mooie zuurgraad, eiken, vanille en gepeperde aroma's komen naar voren in de aanzet en blijven hangen in de mond, ondersteund door een aantrekkelijke frisheid en leidend naar een prachtig lange, fruitige afdronk.

WEETJE: In de tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij bestelling van deze wijn.

Meer informatie
Type Gedistilleerd Eau de Vie
Merk Mouton Rothschild
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Cask type Europees eiken
Inhoud 0.7 ltr
Alcohol % 20
Alcoholvrij/arm Nee
Biologisch gecertificeerd Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Mouton Rothschild Liqueur de Cassis
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

23.09.2023

Domaine Tropez White Tropez Glazen - set van 2 stuks

"De rosé is al genot om te drinken, maar in de originele glazen is het e..." Patrick

Bekijk product recensie