Marsuret Prosecco Superiore di Valdobbiadene DOCG Brut San Boldo Magnum

32,50 26,86

?

_
Nog maar 1 op voorraad
Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen
Wijnsoort Wit
Land Italië
Regio Veneto
Appellatie Prosecco (Appellatie)
Wijnhuis Marsuret
Druif Glera Perera
Inhoud (Alc) 1.5 ltr (11.5%)
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Marsuret Prosecco Superiore Valdobbiadene Brut DOCG Magnum

Marsuret is van oudsher een familiebedrijf en Prosecco producent in het gebied Valdobbiadene, met veel respect voor traditie en natuur. De historie begint als grootvader Agostino, tussen de 2 wereldoorlogen in, een wijngaard koopt in Val de Cune (Guia di Valdobbiadene) en start met het produceren van mousserende wijn met natuurlijke fermentatie op fles.

Sinds 1980 is het domein in handen van de broers Ermes en Walter Marsura. Onder hun impuls zijn de productietechnieken zo sterk verbeterd dat ze topkwaliteit (kunnen) bieden die voldoet aan de strenge eisen van de meest kritische consument. Marsuret wil het persoonlijke karakter en de typerende smaak van elke druivensoort en van het terroir, maximaal behouden.

De wijn is gemaakt van de beste selektie druiven uit de wijngaarden gelegen in Guia en Santo Stefano. De Prosecco Superiore wordt op een klassieke manier van witte wijn gemaakt met zachte persing en fermentatie op gecontroleerde temperaturen. Het mousserende proces bestaat uit Méthode Charmat. De druk is 4,8-5,2 atmosfeer.

In de neus heeft de Marsuret Prosecco Superiore een fijn en elegant bouquet van bloemen en fruit. De Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut heeft een fraaie perlage net verfijnde bubbels en is lekker mineralig. 

In de mond heeft de prosecco een droge en frisse smaak, krachtig en goed in balans. Dit is een ideaal als aperitief en voor elk moment.

Deze uitvoering is een feestelijke magnum van 1.5 liter

Charmat methode

Deze mooie Prosecco Superiore Valdobbiadene Extra Dry wordt geproduceerd volgens de Charmat methode waarbij een tweede gisting niet plaatsvindt op de fles, maar in het roestvrijstalen vat. In de tank wordt gist en suiker toegevoegd waardoor er koolzuurgas ontstaat. Omdat dit koolzuurgas niet kan ontsnappen lost het op in de wijn.

Voor de afvulling op fles wordt liqueur d'expédition toegevoegd, een mengsel van rietsuiker, witte wijn en eventueel esprit de cognac. Als de tweede gisting is afgelopen wordt de dan mousserende wijn onder druk gebotteld. Op geen enkel moment is er contact met de buitenlucht.

Wijnhuis Marsuret

Marsuret is een van de weinige wijnhuizen die het predikaat Prosecco Superiore mogen voeren. Je hebt namelijk Prosecco en Prosecco Superiore en dat maakt een wereld van verschil. Om Prosecco Superiore DOCG te mogen voeren moet er aan strenge regels worden voldaan:
  1. De druiven moeten uit de Conegliano Valdobbiadene regio en hier moet ook de vinificatie plaatsvinden. De volgende gemeentes vallen binnen deze regio: Conegliano, San Vendemiano, Colle Umberto, Vittorio Veneto, Tarzo, Cison di Valmarino, San Pietro di Feletto, Refrontolo, Susegana, Pieve di Soligo, Farra di Soligo, Follina, Miane, Vidor en Valdobbiadene.
  2. De minimale hoeveelheid Glera (de officiële benaming van de prosecco-druif) in de wijn moet minstens 85% zijn.
  3. De maximale opbrengst per hectare is 135 hectoliter per hectare. Dit is bij de reguliere Prosecco's substantieel hoger.
  4. De maximale hoeveelheid sap ten opzichte van het geplukte fruit is 70%. Dus van 100 kilo druiven mag maximaal 70 liter sap geperst worden.
  5. Botteling moet plaatsvinden in de provincie Treviso.
  6. Stricte regelgeving tav rest-suiker

Marsuret bestellen bij Grandcruwijnen

Marsuret wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één aan de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen.
 
Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service; dat is Grandcruwijnen!
Vineyard for Marsuret  Prosecco Superiore di Valdobbiadene DOCG Brut San Boldo Magnum

Marsuret is een bekend wijnhuis gevestigd in het hart van de Prosecco-regio in Valdobbiadene, Italië. Het is een familiebedrijf dat teruggaat tot 1936 en staat bekend om zijn productie van Prosecco-wijnen. Ze gebruiken voornamelijk glera-druiven, de basis voor Prosecco, en hechten veel waarde aan traditionele productiemethoden en druivenselectie.

Meer informatie over Marsuret

Marsuret produceert verschillende stijlen Prosecco, waaronder de droge "Brut" en de iets zoetere "Extra Dry". Deze wijnen zijn populair vanwege hun frisse, fruitige smaken en goede prijs-kwaliteitverhouding. Naast hun wijnproductie verwelkomt Marsuret ook bezoekers voor rondleidingen en proeverijen. Dit biedt wijnliefhebbers de kans om de wijngaarden te verkennen en de Prosecco-wijnen van Marsuret te proeven in een prachtige omgeving. Marsuret-wijnen zijn lokaal en internationaal populair en worden verkocht in wijnwinkels en restaurants.

Meer informatie
Wijnsoort Wit
Land Italië
Regio Veneto
Appellatie Prosecco (Appellatie)
Wijnhuis Marsuret
Druif Glera, Perera
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Alcohol % 11.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 1.5 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Ja
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Smaakprofiel Fris, Fruitig, Licht zoet, Strak, Wit fruit
Drink momenten Borrelen, Cadeau!, Iets te vieren, Met vrienden, Romantisch, Summer party
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Marsuret Prosecco Superiore di Valdobbiadene DOCG Brut San Boldo Magnum
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

10.04.2024

2021 Venus la Universal Dido Blanc BIO

"Heerlijke wijn. Mooi puur sap. " Ernst

Bekijk product recensie