La Spinetta Contratto Vermouth Americano Rosso

29,95 24,75
Wijnsoort Vermout
Land Italië
Regio Piemonte
Wijnhuis La Spinetta
Druif Blend Rood
Inhoud (Alc) 0.7 ltr (16%)
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

De La Spinetta Contratto Vermouth Rosso is een volle Italiaanse vermouth gebaseerd op een recept uit de vroege 19e eeuw, de combinatie van witte wijn verrijkt met Italiaanse brandy en 30 kruiden maken dit een evenwichtige vermouth met een uitzonderlijke smaak ervaring.

Contratto is opgericht in 1867 door Giuseppe Contratto en staat bekend als oudste mousserende wijn producent in Italie. De Metodo Classico Contratto Extra Brut was de eerste vintage mousserende wijn ooit gemaakt in Italië. Contratto heeft een lange en rijke geschiedenis en produceert wijnen die over de hele wereld worden verspreid en voornamelijk in koninklijke huizen. Zo was Contratto ook de persoonlijk leverancier van het Vaticaan alsmede de Italiaanse koninklijke familie. Het bewaken van smaak en kwaliteit is niet eenvoudig. De basiswijn, het versterkende distillaat, het kruidenmengsel, de extractietijd en temperatuur spelen allen een rol in het eindresultaat. Hier waakte Guiseppe Contratto dan ook zeer stipt over. In de jaren '30 bereikte de productie een hoogtepunt met meer dan 100.000 flessen per jaar.
Maar na WOI daalde de populariteit enorm en in de jaren '60 werd de productie zelfs volledig stil gelegd.

In 1993 is het bedrijf na 126 jaar in verval geraak en wordt het verkocht aan Carlo Bocchino de eigenaar van Canelli’s grappa distilleerderijen bekend onder dezelfde naam en later door het fameuze wijnzijnhuis La Spinetta (in 2011). Zij zorgden er voor dat de kelders en indrukwekkende gebouwen met proeflokalen weer in oude glorie werden hersteld. Bocchino zeg zelf “ ik zou niet willen dat een bedrijf met zo’n rijke geschiedenis in handen komt van een grote groep van multinationals “

De Contratta Rosso heeft aroma's van koriander, laurier, klaver, kaneel, nootmuskaat, zoethout.... Cocktailtip: 1 deel Vermouth Rosso, 3 delen La Spinetta Moscato d'Asti.

 

Vineyard for La Spinetta Contratto Vermouth Americano Rosso

In 1977 startte de familie Rivetti in het Piemonte gebied met wijnbouw. Aanvankelijk eerst met een Moscato d'Asti, daarna met wijn van de Barbera druif en in 1989 werden de eerste Nebbiolo-druiven verwerkt.Maar hier bleef het niet bij. De drang om grote, rode wijnen te maken was te groot en in 1985 zag de eerste rode wijn, Barbera Cà di Pian van La Spinetta, het levenslicht. De tweede rode wijn volgde in 1989. Het werd een assemblage van de druivenrassen Barbera en Nebbiolo, voorzien van de naam Pin (bijnaam van de vader van de drie broers). Het echte werk begon met de moeilijke Nebbiolo-druif binnen de herkomstbenaming Barbaresco en later Barolo. De eerste Barbaresco onder de naam Gallina kwam in 1995. Daarna kwam er wel elk jaar een nieuwe wijn. In 1996 en 1997 drie wijnen: Barbaresco Starderi, Barbera d’Alba Gallina en Barbaresco Valeirano. In 1998 Barbera d’Asti Superiore. In 2000 werden er 8 hectaren in Barolo verworven. Waarvoor in 2003 een nieuwe, state of the art, wijnmakerij werd gebouwd. In 2001 volgde er een spectaculaire uitbreiding in Toscane door de verwerving van maar liefst 65 hectaren. Ook hier werd een nieuwe wijnmakerij gebouwd die in 2007 klaar kwam. In dat jaar werd het dertigjarige bestaan van het familiebedrijf gevierd.

Kenmerken
Wijnsoort Vermout
Land Italië
Regio Piemonte
Wijnhuis La Spinetta
Druif Blend Rood
Biologisch Nee
Vegan Nee
Alcohol % 16
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.7 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Schroefdop
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:La Spinetta Contratto Vermouth Americano Rosso
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

26.01.2023

Champagne Ruinart Brut

"The order went well and arrived on time. The package was perfection. Tha..." A. Sawadogo

Bekijk product recensie