Hoe werkt de "Maak uw eigen recept" functie?

Als Grandcruwijnen bieden wij u een Online Sommelier welke dag-en-nacht voor u gereed staat. Deze functie is gratis voor klanten die een account hebben bij ons. U kiest uit een zeer uitgebreide lijst aan gerechten en de Online sommelier adviseert u de geschikte wijnen en adviseert bij de wijnen de best bijpassende gerechten.

Wij werken samen met experts uit de wijnbranche en de wetenschappers van de Universiteit Nijmegen die zelflerende algoritmes ontwikkeld hebben die de kracht vormen achter deze unieke Sommelier (Artificial Intelligence). Uit een database met gerechten en ingrediënten zijn profielen ontwikkeld en ook al onze wijnen zijn opgedeeld in een smaak-DNA. 

U kunt uw gerecht samenstellen met alle ingrediënten die u wilt. Het advies is om allereerst te kiezen voor het hoofd ingrediënt dus bijvoorbeeld een zeetong, oesters, ossenhaas, etc en natuurlijk kan een vegetarisch gerecht ook. Daarna kiest u de relevante bijgerechten en ingrediënten. Er zijn in totaal 15 DNA-elementen die het smaakprofiel van het gerecht bepalen. U kunt bij iedere keuze/aanvulling direct zien weat het effect is van de keuze en dit wordt visueel weergegeven (zie afbeelding 1). Op basis van uw samenstelling kunt u het systeem de opdracht geven de om de ideale wijnen te bepalen. Van alle wijnen zijn de smaak-profielen vastgesteld (zie afbeelding 2) en hiermee gaat uw Online Sommelier aan de slag en dit leidt tot een score die aan geeft hoe goed een wijn past bij een gerecht. Een 100-score is de perfecte match, een score van 60 is een goede match. De wijnen staan in volgorde van perfecte match tot goede match. U kunt deze selectie verder verfijnen met de filter-opties (bijv. prijs-range aangeven).

u het gerecht wij de wijn

smaak-profielen