Lustau Puerto Fino sherry

 13,95  11,53
Wijnsoort Sherry
Land Spanje
Regio Jerez
Wijnhuis Lustau
Druif Palomino
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (15%)
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Een prachtige sherry van het fameuze huis Lustau. Gerijpt in Amerikaanse eiken vaten. Intens, smaakvol. Een uitstekend aperitief maar ook een uitstekende begeleider bij vis- en schaaldieren en sashimi. Serveren tussen 7 en 9 graden. Deze sherry heeft 90 Parkerpunten gekregen.

Source:www.emilio-lustau.com

Description
A truly great wine matured in the town of Puerto de Santa María, considered by many experts to be the home of the finest classic fino. The flagship of the House of Lustau; a dry elegant Sherry, light and smooth with just a hint of the sea and attractive fruit. Very fresh, with a slight taste of tangy yeast. The pronounced flor bouquet is due to Puerto Finos double maturation under fresh flor. Awarded Gold Medal at IWC 2005. Drink it as an apéritif or as a wine with food. Delicious with shellfish and other seafood. Serve chilled.
 


Vineyard for Lustau Puerto Fino sherry

Het indrukwekkende bodegacomplex van Emilio Lustau (sinds 1896) bevindt zich in het hart van Jerez, de trotse hoofdstad van het sherrygebied in Andalusië. Eigenlijk heet de stad Jerez de la Frontera, omdat het lange tijd op de grens lag van een Moorse en Christelijke invloedssfeer. Wat maakt de sherry's van Lustau zo bijzonder? Naast de grote bodega's kent de sherrystreek de zogenaamde almacenistas, 'voorraadhouders' van kleine hoeveelheden bijzondere sherry. In de bodega van Lustau liggen ruim 20.000 vaten, een monumentale wijnkelder met schitterende sherry's.

Manuel Lozano is de capataz (keldermeester) van Lustau. Hij weet hoe het bijzondere karakter van sherry ontstaat. Lozano: "Onze sherry's zijn het resultaat van een zorgvuldige selectie van de beste wijnen die met wijnalcohol zijn versterkt en vervolgens in de solera een delicaat rijpingsproces ondergaan". Naast de standaardserie (fino, medium dry en oloroso), rijpen in Lustau's bodega de fantastische Lustau Reserva sherry's. En in Lustau's schatkamer tenslotte worden de befaamde almacenista-wijnen gekoesterd: kleine hoeveelheden bijzondere topsherry's met een unieke smaak. Ze zijn afkomstig van kleine, traditionele bodegas waar de kunst van het rijpen van oude sherry's generaties lang van vader op zoon is overleverd. De gemiddelde leeftijd van deze juwelen varieert van 30 tot 60 jaar.

Kenmerken
Wijnsoort Sherry
Land Spanje
Regio Jerez
Wijnhuis Lustau
Druif Palomino
Biologisch Nee
Vegan Nee
Alcohol % 15
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 90
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lustau Puerto Fino sherry
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

25.06.2020

2019 Château Camparnaud Prestige Rosé

"Rosè is niet echt mijn wijn. Ik noemde de wijn altijd een modieuze verg..." Peter

Bekijk product recensie