Jamones Eiriz Jamon Iberico Cebo de Campo

Land Spanje
Regio Jamon de Jabugo
Biologisch Nee
Ten Minste Houdbaar Tot 28 dec. 2022
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over dit product

Jambon Eiriz Jabugo behoort tot de absolute top-leveranciers van Iberico Bellota hammen. Het bedrijf behoort tot de pioneers van dit geweldige product en bestaat al sinds 1818 waarin zij op een zeer respectvolle en tradionele manier geweldige Iberische ham en vleeswaren produceren. Eíriz is een absolute prijswinnaar en heeft de prestigieuze Jamon de Oro (Gouden Ham) gewonnen op de X Feria del Jamón of Aracena op basis van hun doorlopende focus op het slechts produceren van absolute authentieke kwaliteit op een uiterst respectvolle manier.

De Cebo de Campo Ibérico ham komt van de zwarte varkentjes van Eiriz en ook deze lopen rond in grote omheinde gebieden maar worden bijgevoederd met graan en mais. Ook deze varkentjes hebben een een rijke voeding gekregen van eikels maar doordat ze ook andere regulier voedsel krijgen en minder hoeven rond te struinen is de ham net iets minder delicaat dan de dure Bellota. De Cebo de Campo die wij voeren komt van de achterpoot (de Jambon) waarbij het spierweefsel en vet prachtig is geïntegreerd. De hammen zijn fraai dooraderd en hebben een zachte milde smaak. De Ceba de Campo Jambon heeft een fraaie prijs/kwaliteit en zijn significant voordeliger dan de delicate Bellota hammen maar zeker niet significant minder. De hammen hebben 24-36 maanden gedroogd in de vrij lucht (niet forceerd) en men gebruikt alleen zeezout Dus geen industriële rijpings-cellen, chemicalien om het rijpen te versnellen en andere toevoegen. Slechts alleen zeezout en op de klassieke manier zoals men dat ook 200 jaar geleden deed. Het vlees is verder onbewerkt en puur natuur.

Bewaring: Koelkast

Tips: Open de verpakking enkele uren voor consumptie (op kamertemperatuur). Op deze manier komen smaak en aroma het best tot zijn recht.

De varkens van Eirez worden pas na 18 maanden geslacht (vele hammen worden gemaakt van varkens die al na 6 maanden worden geslacht!!) en daarvoor hebben ze vrijelijk kunnen rondlopen in het immense natuurgebied van Aracena en zich vol kunnen eten met de eikeltjes in de uitgestrekte eiken bossen. Er loopt gemiddeld een varken op 1 hectare dus dit zegt al heel veel. De ham wordt natuurlijk gedroogd en er wordt alleen gebruik gemaakt van zeezout voor de droging in de open lucht en verder geen chemicaliën of geforceerde droging in droog-kasten. De ham heeft ruim drie jaar gedroogd in de open lucht en is officieel gecertificeerd Zoals de naam al doet vermoeden is de Summum het top stukje van de Bellota en is natuurlijk hand gesneden.  

De drie pijlers van Eiriz producten zijn:

1. 100% pure Iberische varkens welke in de vrije natuur rondlopen en dankzij de op de velden van nature voorkomend voedsel waaronder het Iberisch van alles uit de pure natuur haalt waardoor het vlees zeer waardevolle elementen bevat waaronder eiwitten, fosfor, calcium en ijzer, meervoudig onverzadigde vetten (vergelijkbaar met die van olijfolie) en vitamines B1 en B2. De keuze van de dieren is zeer belangrijk en deze moeten "Bellota-waardig" zijn 

2. De varkens lopen vrij rond met slechts één dier per hectare grond, grazen op onze eigen weilanden in het natuurpark van Aracena, volledig in de bergen en midden in eiken en kastanje bossen. De minimale leeftijd waarop ze worden geslacht 18 maanden (het gemiddelde bij de meer industriële producten is rond de  6 maanden). Het inmense domein Corteconcepción van Eiriz ligt 2 km van de de rivier de Odiel en ligt op 572 meter boven de zeespiegel. Corteconcepción profiteert van een microklimaat daar het de winden Atlantische Oceaan voor de fraaie ziltheid zorgen terwijl op hetzelfde moment er een Mediterranen klimaat heerst

3. Rijpen: Men gebruiken alleen zeezout en elk stuk ham droogt van nature in de frisse lucht en wordt zo gerijpt. Dus geen industriële rijpings-cellen, chemicalien om het rijpen te versnellen en andere toevoegen. Slechts alleen zeezout en op de klassieke manier zoals men dat ook 200 jaar geleden deed. Het vlees is verder onbewerkt en puur natuur.


Snijden, consumeren en bewaren van een Jamon vereist:

1) Dat het altijd met de hand gesneden wordt - nooit met de machines want die 'branden' tot op zeker hoogte waardoor de smaak van het product kan afnemen 

2) Onze hammen zijn hand gesneden door Maestra Cortadore (gediplomeerd Jambon-cutters) die op de beste manier de ham aansnijden

3) Als u onze hele hammen of hammen aan 1 stuk koopt dan is het advies om de ham allereerst op kamer-temperatuur te laten komen voordat u het aansijdt. U legt de gesneden plakjes over elkaar heen omdat de snelle zuurstofvoorziening die ontstaat door de ham te snijden een negatieve invloed kunnen hebben op de smaak van de ham

4) Het grove vet verwijderd u niet bij het snijden van de ham en geeft een waardevolle bescherming aan de ham voorkomen (uitdroging).  

5) De ideale serveer temperatuur van de ham  is ongeveer 23 - 25 ° C 

6) Gebruik een lange, dunne, flexibele mes, dat onlangs is geslepen.

7) Start het snijden van de "Contramaza" omdat het het dunste deel van de ham het snel uitdroogt. Ga verder met "La Punta" en tenslotte, la Maza (het dikste gedeelte), omdat het de meeste vlees en volle smaak.

8) De houdbaarheid van deze top-hammen is zeer lang (1 jaar). U dient de producten in een koelkast te bewaren. Als u een pakje openmaakt dient u het te consumeren of weer lucht-dicht terug te leggen want anders droogt de ham zeer snel uit.

Een hele (volledige) ham is iets korter houdbaar zeker daar deze gezien de omvang niet in een koelkast kan worden bewaard. Bewaar deze op een donkere koele plek en na een stukje te hebben aangesneden is her devies om het niet gebruikte vet er weer over te leggen en het af te dekken met een vochtige theedoek. Ook dan is de ham maanden houdbaar.

Wat drinken we bij een Iberico Ham:

Hier worden vaak fouten gemaakt en worden er vrij zware wijnen geserveerd. Dit is absoluut niet juist. De Bellota/Iberico varkens eten veel eikels waardoor de ham al doordrenkt is met hout-tonen. als hier dan ook nog eens een zware hout opgevoede wijn wordt geserveerd dan verwoest dat de smaak. Devies is om goede fijne sherry, een fruitige witte of een lichte rode wijn te drinken samen met knapperig stokbrood (zoals de traditionele Spaanse begeleiding "Picos de pan"). 

Ideale wijnen bij een goede iberico zijn bijvoorbeeld:

Emilio Moro Resalso

Bij Grandcruwijnen verkopen we verschillende producten waarbij we een drietal fraaie hammen handgesneden verkopen (vacuum verpakt) in pakjes van 100 gram. Daarnaast verkopen we zeer bewust het absolute top stukje de Lomo of Lomito (het allermooiste gedeelte van de ham) aan 1 stuk zodat deze zijn tederheid van de gemarmerde vlees niet verliest tijdens het snijden van de ham. Deze hammen wegen rond de 400gr en zijn ook gevacumeerd.

Last but not least kunt ook een volledige Bellota en dan alleen de absolute top versie de Bellota D.O. Summum. Deze laten wij rechstreeks vanuit Eíriz bij u bezorgen. Levertijd is ongeveer 5 dagen. 

Meer informatie en filpmjes:

https://www.youtube.com/watch?v=FXw3bWgjazE

http://www.youtube.com/watch?v=2F_5I_8_MNM#t=110

https://www.youtube.com/watch?v=kuwHyBwTF7E

Kenmerken
Delicatessen Type Ham
Land Spanje
Regio Jamon de Jabugo
Merk Eiriz Jabugo
Biologisch Nee
Vegan Nee
Netto gewicht 100 gram
Ten Minste Houdbaar Tot 28 dec. 2022
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Jamones Eiriz Jamon Iberico Cebo de Campo
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

02.10.2022

Champagne Moet Chandon Ice Imperial

"Champagne met ijs, vreemd. Maar deze champagne is speciaal gemaakt om ..." Davy Brouwers

Bekijk product recensie