Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

Jamon Iberico Bellota D.O. Summum Jabugo

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

Jamon Iberico Bellota D.O. Summum Jabugo

€ 450,00
beperkte voorraad
0 op voorraad
+128 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Land: Spanje
Wijnhuis: Eiriz Jabugo

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De absolute top onder de Bellota Iberico hammen. Uw bestelling wordt rechstreeks vanuit spanje geleverd dus altijd vers en van de beste kwaliteit. Wij garanderen dus dat u altijd de beste kwaliteit krijgt en kiezen er bewust voor om de hammen niet zelf op voorraad te houden want dit gaat serieus ten koste van de kwaliteit. Levertijd van de Summum Bellota achterpoot (zonder twijfel de allerbeste kwaliteit) is cica 5 werkdagen. De Summum is de internationale prijswinnende Jambon Bellota met Internationale Awards zoals de Great Taste 3 stars and IFFA gold medailles. Aanbod van deze top hammen is trouwens zeer beperkt en vraag is stukken groter dan aanbod dus zeer richting feestdagen is het zaak op tijd te bestellen.

De Summum van Eirz is Grandcru onder de hammen. Onvergelijkbaar met de vele Iberico Hammen die voor een fractie van de prijs worden aangeboden. Dit komt omdat:

  • Dit een echte Bellota is - dus van vrij-lopende pata negra varkentjes is die zich voeden met de eikeltjes
  • Dit van de achterpoot is gemaakt (de jamon) welke kwalitatief veel fraaier is en minder vet dan de voorpoot
  • De varkentjes veel langer rondlopen in de bossen (wel een jaar langer) dan bij veel andere producten. Juist het bewegen zorgt voor verfijnd vet en spiermassa
  • De benaming door veel andere aanbieders te pas-en-te-onpas door elkaar wordt gebruikt en dit niet beschermd is.

Jambon Eiriz Jabugo behoort tot de absolute top-leveranciers van Iberico Bellota hammen. Het bedrijf behoort tot de pioneers van dit geweldige product en bestaat al sinds 1818 waarin zij op een zeer respectvolle en traditionele manier geweldige Iberische ham en vleeswaren produceren. Eíriz is een absolute prijswinnaar en heeft de prestigieuze Jamon de Oro (Gouden Ham) gewonnen op de X Feria del Jamón of Aracena op basis van hun doorlopende focus op het slechts produceren van absolute authentieke kwaliteit op een uiterst respectvolle manier. Deze ham komt uit de DOP Jamon de Jabugo (voorheen Jamon de Huelva) en dit is de regio waar de absoluut beste kwaliteit Iberico hammen vandaan komen.

Ibérico Bellota D.O is het paradepaardje onder de Spaanse hammen en is dan ook zeer erg geliefd onder de liefhebbers van smaakvolle ambachtelijke producten. De Spaanse varkentjes worden kort na de geboorte gevoed met mais en graan vooraleer ze worden losgelaten in de vrije natuur; Vanaf september tot ongeveer maart kunnen ze zich voeden in de eikenbossen met heerlijke eikels. Door het vele bewegen en hun optimale voeding krijgen ze een bijzondere vetopslag in en rondom hun spiermassa's. Tijdens hun laatste herfst mesten deze varkens zichzelf vet met de eikels van de eikenbomen waardoor hun vlees een bijzonder verfijnd aroma krijgt met een uitzonderlijk hoog percentage meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze zwarte varkens (pata negra) produceren de allerhoogste kwaliteit Jambon. Zo krijgt de Ibérico bellota ham een zachte textuur en is daardoor veel smaakvoller dan bv de Ibérico Cebo of de serranoham. De Eíriz hammen zijn allen gecertificeerd en voldoende aan de stricte regelgeving van de  D.O.P

De Jamon Iberico Bellota D.O.P. Summum is ongeveer 7.5kg kg aan gewicht en zit verpakt een speciale stoffen verpakking zodat de ham niet uitdroogd. De Jamon Jabugo DOP was voorheen bekend als Jamón de Huelva Recen is deze niet DOP kwaliteitsklasse ingevoerd en het is de meest prestigieuze in Spanje. De Summum is de absolute top en internationale prijswinnaar (de Great Taste 3 stars and IFFA gold medal). De Summum is gemaakt van de achterpoot (Jambon Bellota). 

Gewicht: ~ 7.5 kg
Levertijd: ca 5 werkdagen. Na ontvangst van de bestelling nemen wij direct contact op met Spanje en wordt de Bellota achterpoot Summum direct vanuit Spanje verstuurd dus altijd vers
Verpakking: De poot zit verpakt in folie en een originele stoffen/katoenen zak

De varkens van Eirez worden pas na 18 maanden geslacht (vele hammen worden gemaakt van varkens die al na 6 maanden worden geslacht!!) en daarvoor hebben ze vrijelijk kunnen rondlopen in het immense natuurgebied van Aracena en zich vol kunnen eten met de eikeltjes in de uitgestrekte eiken bossen. Er loopt gemiddeld een varken op 1 hectare dus dit zegt al heel veel. De ham wordt natuurlijk gedroogd en er wordt alleen gebruik gemaakt van zeezout voor de droging in de open lucht en verder geen chemicaliën of geforceerde droging in droog-kasten. De ham heeft ruim drie jaar gedroogd in de open lucht en is officieel gecertificeerd Zoals de naam al doet vermoeden is de Summum het top stukje van de Bellota. De Bellota Summum heeft een zeer fijne verweving van het vet en heeft een authentieke nootachtige, zachte en milde smaak. 

De Summum is de internationale prijswinnende Jambon Bellota met Internationale Awards zoals de Great Taste 3 stars and IFFA gold medailles.

 

bellota summum

 


Hoe bewaar ik de ham:

Als u de ham ontvangt, bevindt deze zich gewikkeld in een katoenen zak in papier omwikkeld.
Wilt u de ham niet direct aansnijden, bewaar hem dan, liefst hangend aan het bijgeleverde touw, op een droge en donkere plaats, vrij van ongedierte en vliegen. Nooit in een koeling of koelkast! Op deze wijze kan de ham nog maanden en in gunstige omstandigeheden (koel, donker, niet te droge ruimte) jaren worden bewaard. 

Eénmaal aangesneden bewaart u de ham het beste op een niet al te vochtige, luchtige plaats liefts donker en niet al te warm.
Het aangesneden deel kunt u het beste afdekken met de plakjes vet die u aan de bovenzijde of zijkanten steeds wegsnijdt. Dit voorkomt uitdrogen van de ham.
Dek de gehele ham voorts af met een droge katoenen doek. Nooit met cellofaan! En de aangesneden hampoot ook nooit in de koelkast of koeling bewaren.
Op deze wijze kunt u de ham weken vaak maanden lang bewaren. De bovenste laag zal misschien wat uitdrogen, maar bederven kan niet.

Afhankelijk van de luchtvochtigheid in ons land kan er lichte schimmelvorming op een Spaanse ham ontstaan. Deze schimmelvorming is een onderdeel is van het rijpingsproces. Een Spaanse ham wordt bij verlaten van de bodega met maisolie/olijfolie "gewassen", maar er kan altijd weer schimmelvorming optreden, met name als de omgeving waarin de ham bewaard wordt vrij vochtig is. Niet te vergeten: een echte Spaanse ham is en blijft een 100% natuurproduct. De eventuele schimmelvorming is altijd eenvoudig te verwijderen met een doekje met maisolie/olijfolie.


Snijden, consumeren en beware van een Jamon vereist:

1) Dat het altijd met de hand gesneden wordt - nooit met de machines want die 'branden' tot op zeker hoogte waardoor de smaak van het product kan afnemen 

2) Onze hammen zijn hand gesneden door Maestra Cortadore (gediplomeerd Jambon-cutters) die op de beste manier de ham aansnijden

3) Als u onze hele hammen of hammen aan 1 stuk koopt dan is het advies om de ham allereerst op kamer-temperatuur te laten komen voordat u het aansnijdt. U legt de gesneden plakjes over elkaar heen omdat de snelle zuurstofvoorziening die ontstaat door de ham te snijden een negatieve invloed kunnen hebben op de smaak van de ham

4) Het grove vet verwijderd u niet bij het snijden van de ham en geeft een waardevolle bescherming aan de ham voorkomen (uitdroging).  

5) De ideale serveer temperatuur van de ham  is ongeveer 23 - 25 ° C 

6) Gebruik een lange, dunne, flexibele mes, dat onlangs is geslepen.

7) Start het snijden van de "Contramaza" omdat het het dunste deel van de ham het snel uitdroogt. Ga verder met "La Punta" en tenslotte, la Maza (het dikste gedeelte), omdat het de meeste vlees en volle smaak. 


Wat drinken we bij een Iberico Ham:

Hier worden vaak fouten gemaakt en worden er vrij zware wijnen geserveerd. Dit is absoluut niet juist. De Bellota/Iberico varkens eten veel eikels waardoor de ham al doordrenkt is met hout-tonen. als hier dan ook nog eens een zware hout opgevoede wijn wordt geserveerd dan verwoest dat de smaak. Devies is om goede fijne sherry, een fruitige witte of een lichte rode wijn te drinken samen met knapperig stokbrood (zoals de traditionele Spaanse begeleiding "Picos de pan"). 

Ideale wijnen bij een goede iberico is bijvoorbeeld:

Emilio Moro Resalso

Bij Grandcruwijnen verkopen we verschillende producten waarbij we een drietal fraaie hammen handgesneden verkopen (vacuum verpakt) in pakjes van 100 gram. Daarnaast verkopen we zeer bewust het absolute top stukje de Lomo of Lomito (het allermooiste gedeelte van de ham) aan 1 stuk zodat deze zijn tederheid van de gemarmerde vlees niet verliest tijdens het snijden van de ham. Deze hammen wegen rond de 400gr en zijn ook gevacumeerd.

Last but not least kunt ook een volledige Bellota en dan alleen de absolute top versie de Bellota D.O. Summum. Deze laten wij rechstreeks vanuit Eíriz bij u bezorgen. Levertijd is ongeveer 5 dagen. 

Meer informatie en filmpjes:

https://www.youtube.com/watch?v=FXw3bWgjazE

http://www.youtube.com/watch?v=2F_5I_8_MNM#t=110

https://www.youtube.com/watch?v=kuwHyBwTF7E

Bij ons kunt u de Grandcru onder de Pata Negra hammen krijgen - de echte gecertificeerde Bellota. In dit artikel vindt u een leuke korte documentaire rondom het kampioenschap Ham snijden wat een kunst op zich is en waar ieder jaar de (wereld)kampioen (Ham Carver Master of Maestro Cortadore)wordt geselecteerd. In deze kort film komt ook informatie over het product en eea is opgenomen bij Eiriz Jabugo welke ook de hammen levert voor dit kampioenschap en laat dit nu de leverancier zijn waar wij onze hammen rechtstreeks vandaan halen.

Klik hier voor de film


De drie pijlers van Eiriz producten zijn:

1. 100% pure Iberische varkens welke in de vrije natuur rondlopen en dankzij de op de velden van nature voorkomend voedsel waaronder het Iberisch van alles uit de pure natuur haalt waardoor het vlees zeer waardevolle elementen bevat waaronder eiwitten, fosfor, calcium en ijzer, meervoudig onverzadigde vetten (vergelijkbaar met die van olijfolie) en vitamines B1 en B2. De keuze van de dieren is zeer belangrijk en deze moeten "Bellota-waardig" zijn 

2. De varkens lopen vrij rond met slechts één dier per hectare grond, grazen op onze eigen weilanden in het natuurpark van Aracena, volledig in de bergen en midden in eiken en kastanje bossen. De minimale leeftijd waarop ze worden geslacht 18 maanden (het gemiddelde bij de meer industriële producten is rond de  6 maanden). Het immense domein Corteconcepción van Eiriz ligt 2 km van de de rivier de Odiel en ligt op 572 meter boven de zeespiegel. Corteconcepción profiteert van een microklimaat daar het de winden Atlantische Oceaan voor de fraaie ziltheid zorgen terwijl op hetzelfde moment er een Mediterranen klimaat heerst

3. Rijpen: Men gebruiken alleen zeezout en elk stuk ham droogt van nature in de frisse lucht en wordt zo gerijpt. Dus geen industriële rijpings-cellen, chemicaliën om het rijpen te versnellen en andere toevoegen. Slechts alleen zeezout en op de klassieke manier zoals men dat ook 200 jaar geleden deed. Het vlees is verder onbewerkt en puur natuur.



Jambon Eiriz Jabugo behoort tot de absolute top-leveranciers van Iberico Bellota hammen. Het bedrijf behoort tot de pioneers van dit geweldige product en bestaat al sinds 1818 waarin zij op een zeer respectvolle en tradionele manier geweldige Iberische ham en vleeswaren produceren. Eíriz is een absolute prijswinnaar en heeft de prestigieuze Jamon de Oro (Gouden Ham) gewonnen op de X Feria del Jamón of Aracena op basis van hun doorlopende focus op het slechts produceren van absolute authentieke kwaliteit op een uiterst respectvolle manier.
Land: Spanje
Wijnhuis: Eiriz Jabugo
Gewicht: 7000-7500 gram
Interne opmerking:
Opmerking intern:
Serveertemperatuur: 18-20
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking: in stoffen zak
Min. bestel hoeveelheid: 1

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Op de neus tonen van gedroogd fruit en bosvruchten. De drink is aardig droog en in de afdronk komen de iets zoetere bosvruchten weer terug. Gewoon een goede Rosé en dan ook nog bubbels erbij. Vergeleken met andere rosé's in ongeveer dezelfde prijsklasse is deze een aanrader. Ben blij dat ik gelijk de eerste keer, 6 heb besteld.

- Laurens
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen