Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Hoe snij je een Jamon - Iberico

Hierboven zie je een schets van de achterbout (de jamon). Afhankelijk van hoeveel je per keer gaat snijden plaats je de jamon met hoef naar boven of hoef naar onderen. 

Als je veel gasten hebt dan moet je de ham in de ‘Jamonera’ klem doen met onderkant van de hoef naar de bovenkant. Dat betekend dat de ‘Zona principal’ bovenop ligt. (de langste kant) Als je dus een kleiner gezelschap hebt over dagelijks een paar plakjes wilt snoepen moet de ham omdraaien en dan moet de onderkant hoef naar beneden wijzen. Dat betekend dat de ‘Zona Babilla’ bovenop ligt.

Snij als eerst (geld voor beide kanten) een dikkere plak van ongeveer een 1 cm dik af vanaf begin stuk ‘Cadera o Punta’ tot en met de ‘Codillo’, daar waar je het donkere vlees weer ziet. Het beste is om deze plak aan stuk te laten waardoor je, iedere keer na het afsnijden, deze plak weer kunt terugleggen op de ham tegen het uitdrogen. Het aangesneden deel zou je ook kunnen insmeren met reuzel tegen uitdroging. Vouw begin van lange plan tegengesteld naar achteren en prik met een stevige prikker de plak vast in de ‘Codilla zona’.

Voor het snijden van de ham gebruik je een dun, smal en lang mes met een punt eraan. Het mes moet dus flexibel zijn daarmee voorkom je dat je de ham moet uitgraven. Het beste is om het snijvlak van de ham tijdens het snijden zo recht mogelijk te houden. Door het snijvlak recht te houden maak het jezelf het makkelijkst om er dunnen en langere plakken van te snijden. Als je de ham met de ‘Zona principal’ aan de bovenkant (onderkant hoef naar boven) gaat aansnijden zit er op ¼ deel vooraan een heupbeen. Daar kan je mooi om heen snijden en snij de voorkant ‘Cadera o punta’ op tot aan het bot.

Als je eerst aan de ‘zona babilla’ begint snij je de ham in een soort driehoek uit tot aan het bot. Als het vlees is wegsneden draai je de ham om.

Wij voeren de grandcru onder de hammen namelijk de Jamons van Eirez. Dit is het summum onder de Bellota hammen en is gegarandeerd gemaakt van de achterpoot (de Jamon). Als u een hele ham bestelt ontvangt u deze in een katoenbewaar-zak. Als u de ham koel en donker kunt opslaan kunt u een aangesneden ham zeker 3 maanden gebruiken. Vindt u het snijden lastig dan hebben wij deze ook handgesneden vacuum verpakt in pakjes van 100 gram. De ham is hand-gesneden door een gediplomeerd Mastro Cortadore. 

7 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Jamones Eiriz Lomito Iberico de Bellota Jabugo gesneden 100 gram

    Maak favoriet

    31 op voorraad

    De varkens van Eiriz worden pas na 18 maanden geslacht (vele hammen worden gemaakt van varkens die al na 6 maanden worden geslacht!!) en daarvoor hebben ze vrijelijk kunnen rondlopen in het immense natuurgebied van Aracena en zich vol kunnen eten met de eikeltjes in de uitgestrekte eiken bossen. De Lomito is gelegen aan het uiteinde van de lendene (de haas) en het in het spaanse de Cabecero (zie afbeelding). Het heeft meer vet infiltraties dan de haas (lomo) en is daardoor sappiger. De Lomito Iberico de Bellota is een uniek product wat zeer beperkt te verkrijgen is en is een van de top-producten van Jambon Eiriz. De Lomito van het Bellota varken wordt gedurende 1 week gemarineerd in peper en knoflook en wordt daarna in de open lucht voor 4-5 maanden gedroogd. Dit is een zeer uniek en exclusief product. Het vlees heeft een geweldige haast onbeschrijfelijke delicate smaak. De Bellota ham is hand-gesneden en vacuum verpakt.

    Dit product wordt gratis verzonden


    Lees meer

  • Jamones Eiriz Lomo Iberico Bellota D.O. Jabugo

    Maak favoriet

    24 op voorraad

    De Lomo is het haasje van het varken dus het edelste stukje vlees van de Bellota varkens. De Lomo Iberico Bellota 100 gram D.O.P zit vacuum verpakt in een fraaie verpakking van 100 gram. Dit is een zeer edel stukje vlees komende uit de Jabugo DOP welke voorheen bekend als Jamón de Huelva Recent is deze DOP kwaliteitsklasse ingevoerd en het is de meest prestigieuze classificatie in Spanje - zeg maar de Grandcru Classé voor Iberico ham en daarbinnen wordt Eiriz gezien als de Château Petrus onder de Iberico Bellota hammen.

    Dit product wordt gratis verzonden


    Lees meer

  • Jamones Eiriz Jamon Iberico Cebo de Campo

    Maak favoriet

    64 op voorraad

    De Cebo de Campo Ibérico ham komt van de zwarte varkentjes van Eiriz en deze lopen rond in grote omheinde gebieden en worden bijgevoederd met graan en mais. Ook deze varkentjes hebben een een rijke voeding gekregen van eikels maar doordat ze ook andere regulier voedsel krijgen en minder hoeven rond te struinen is de ham net iets minder delicaat dan de duurdere Bellota. De Cebo de Campo die wij voeren komt van de achterpoot (de Jambon) waarbij het spierweefsel en vet prachtig is geïntegreerd. De hammen zijn fraai dooraderd en hebben een zachte milde smaak. De Ceba de Campo Jambon heeft een fraaie prijs/kwaliteit en zijn significant voordeliger dan de delicate Bellota hammen. 

    THT:8/11/19

    Dit product wordt gratis verzonden


    Lees meer

  • Jamones Eiriz Paleta Iberico Bellota D.O. Jabugo

    Maak favoriet

    65 op voorraad

    Jambon Eiriz Jabugo behoort tot de absolute top-leveranciers van Iberico Bellota hammen. Een ham gemaakt van de achterpoot heet een Jamon en een ham gemaakt van de voorpot heet een Paleta. De Paleta Iberico Bellota D.O.P 100 gr hand gesneden zit vacuum verpakt in een pakje van 100 gram. De ham wordt natuurlijk gedroogd en er wordt alleen gebruik gemaakt van zeezout voor de droging in de open lucht en verder geen chemicaliën of geforceerde droging in droog-kasten. Deze Paleta komt uit de DOP Jamon de Jabugo (voorheen Jamon de Huelva) en dit is de regio waar de absoluut beste kwaliteit Iberico hammen vandaan komen - zeg maar de Grandcru Classé voor Iberico ham en daarbinnen wordt Eiriz gezien als de Château Petrus onder de Iberico Bellota hammen


    Lees meer

  • Jamones Eiriz Jamon Iberico Bellota D.O. Summum Jabugo

    Maak favoriet

    77 op voorraad

    Jambon Eiriz Jabugo behoort tot de absolute top-leveranciers van Iberico Bellota hammen. De Jamon Iberico Bellota D.O. Summum 100 gr hand gesneden zit vacuum verpakt in een pakje van 100 gram. De varkens van Eiriz worden pas na 18 maanden geslacht (vele hammen worden gemaakt van varkens die al na 6 maanden worden geslacht!!) en daarvoor hebben ze vrijelijk kunnen rondlopen in het immense natuurgebied van Aracena en zich vol kunnen eten met de eikeltjes in de uitgestrekte eiken bossen. Er loopt gemiddeld een varken op 1 hectare dus dit zegt al heel veel. De ham wordt natuurlijk gedroogd en er wordt alleen gebruik gemaakt van zeezout voor de droging in de open lucht en verder geen chemicaliën of geforceerde droging in droog-kasten. De ham heeft ruim drie jaar gedroogd in de open lucht en is officieel gecertificeerd. Zoals de naam al doet vermoeden is de Summum het top stukje van de Bellota en is natuurlijk hand gesneden. Deze ham komt uit de DOP Jamon de Jabugo (voorheen Jamon de Huelva) en dit is de regio waar de absoluut beste kwaliteit Iberico hammen vandaan komen.

    Dit product wordt gratis verzonden


    Lees meer

  • Proefpakket Iberico Ham

    Maak favoriet

    Proefpakket Jamones Eiriz Iberico Ham

    Aanbiedingsprijs: € 41,71

    Normale prijs: € 44,85

    Proefpakket met 3 verschillende Iberico hammen. Stuk voor stuk geweldige kwaliteits hammen. Leuke manier om voordelig kennis te maken met onze exclusieve Spaanse Iberico ham - de beste rauwe hamsoort van Spanje. De beste Iberico hammen uit de Bellota D.O. worden geproduceerd door de absolute top leverancier Eiriz Jabugo. De hammen zijn hand-gesneden en vacuum verpakt. Deze producten komen uit de DOP Jamon de Jabugo (voorheen Jamon de Huelva) en dit is de regio waar de absoluut beste kwaliteit Iberico hammen vandaan komen - zeg maar de Grandcru Classé voor Iberico ham en daarbinnen wordt Eiriz gezien als de Château Petrus onder de Iberico Bellota hammen


    Lees meer

  • Jamones Eiriz Jamon Iberico Bellota D.O. Summum Jabugo

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    Jamon Eiriz Jabugo behoort tot de absolute top-leveranciers van Iberico Bellota hammen. De Jamon Iberico Bellota D.O. Summum is de Grandcru onder de Belotta hammen gemaakt van de achterpoot. De varkens van Eiriz worden pas na 18 maanden geslacht (vele hammen worden gemaakt van varkens die al na 6 maanden worden geslacht!!) en daarvoor hebben ze vrijelijk kunnen rondlopen in het immense natuurgebied van Aracena en zich vol kunnen eten met de eikeltjes in de uitgestrekte eiken bossen. Er loopt gemiddeld een varken op 1 hectare dus dit zegt al heel veel. De ham wordt natuurlijk gedroogd en er wordt alleen gebruik gemaakt van zeezout voor de droging in de open lucht en verder geen chemicaliën of geforceerde droging in droog-kasten. De ham heeft ruim drie jaar gedroogd in de open lucht en is officieel gecertificeerd. De summum is absolute Grandcru onder hammen van het zwarte varkentje (Pata Negra) en heeft internationale al vele awards gewonnen (de Great Taste 3 stars and IFFA gold medal). Het gewicht van deze poten is ca 7.5 kg. Wij laten de Iberico Bellota hammen rechtstreeks leveren naar uw adres vanuit Spanje (ca 5 werkdagen). Het zelf op voorraad houden in Nederland gaat serieus ten koste van de kwaliteit dus wij garanderen dat u altijd een verse hoogstaande ham ontvangt en dan is de Summum de absolute top.


    Lees meer

7 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Na lang zoeken kan je ook nog serieuze bordeaux vinden onder de 15- Wat een verrassing was deze wijn. Nog fris en eigenlijk nog een beetje jong. Na paar uurtje kwam de wijn los en heb je een hele knap glas

- Edwin
Bekijk meer recensies