Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Iberico ham: De top onder de hammen! De Bellota Jambon

Koop je iberico ham Bij Grandcruwijnen, dan weet je dat je goed zit

Wij verkopen de top onder de Iberico hammen van Jambon Eiriz Jabugo welke behoort tot de absolute top-producenten van Iberico Bellota hammen of Jamon zoals ze in Spanje zeggen. Het bedrijf behoort tot de pioneers van dit geweldige product en bestaat al sinds 1818 waarin zij op een zeer respectvolle en traditionele manier geweldige Iberico hammen en vleeswaren produceren van het fameuze Pata Negra varken. De varkens van Eiriz worden pas na 18 maanden geslacht (vele hammen worden gemaakt van varkens die al na 6 maanden worden geslacht!!) en daarvoor hebben ze vrijelijk kunnen rondlopen in het immense natuurgebied van Aracena en zich vol kunnen eten met de eikeltjes in de uitgestrekte eiken bossen. Er loopt gemiddeld een varken op 1 hectare dus dit zegt al heel veel. De ham wordt natuurlijk gedroogd en er wordt alleen gebruik gemaakt van zeezout voor de droging in de open lucht en verder geen chemicaliën of geforceerde droging in droog-kasten . De ham heeft ruim drie jaar gedroogd in de open lucht en is officieel gecertificeerd 

Jamon bellota zijn de achterpoten van de Iberica Pata Negra. Groter stuk vlees, minder vet en moet minimaal 2x zo lang drogen als de de Paleta. Dit is het mooiste maar ook duurste stuk

Paleta of paletilla bellota houdt in dat het de ham is van de schouder van de Iberica Pata Negra.Minder vlees en spier in vergelijk met de Jambon. Omdat de Paletas (schouder hammen) kleiner zijn is het (lucht-)droog-proces ook half zo lang maar prijstechnisch zeer interessant daar ze ook een stuk voordeliger zijn en kwaliteit nog erg hoog.

Bellota betekent dat het vrije uitloop varkens (pata negra) zijn die vrijuit rondlopen zich volop tegoed en gevoed aan het gras en de eikels. Dit geldt voor zowel de Paleta als de Jamon Iberico ham.

Cebo de Campo is een kwalificatie dat dat de Iberica Pata Negra varkens zijn (bij)gevoerd met maïs en graan. Dit geldt voor zowel Paleta Cebo en jamon Cebo. 

Iberico ham: de drie pijlers van Eiriz producten zijn:

1. 100% pure Iberische varkens welke in de vrije natuur rondlopen en dankzij de op de velden van nature voorkomend voedsel dus alles uit de pure natuur waardoor het vlees zeer waardevolle elementen bevat waaronder eiwitten, fosfor, calcium en ijzer, meervoudig onverzadigde vetten (vergelijkbaar met die van olijfolie) en vitamines B1 en B2. De keuze van de dieren is zeer belangrijk en deze moeten "Bellota-waardig" zijn 

2. De Pata Negra varkens lopen vrij rond met slechts één dier per hectare grond, grazen op onze eigen weilanden in het natuurpark van Aracena, volledig in de bergen en midden in eiken en kastanje bossen. De minimale leeftijd waarop ze worden geslacht 18 maanden (het gemiddelde bij de meer industriële producten is rond de  6 maanden). Het inmense domein Corteconcepción van Eiriz ligt 2 km van de de rivier de Odiel en ligt op 572 meter boven de zeespiegel. Corteconcepción profiteert van een microklimaat daar het de winden Atlantische Oceaan voor de fraaie ziltheid zorgen terwijl op hetzelfde moment er een Mediterranen klimaat heerst

3. Rijpen: Men gebruiken alleen zeezout en elk stuk ham droogt van nature in de frisse lucht en wordt zo gerijpt. Dus geen industriële rijpings-cellen, chemicaliën om het rijpen te versnellen en andere toevoegingen. Slechts alleen zeezout en op de klassieke manier zoals men dat ook 200 jaar geleden deed. Het vlees is dus onbewerkt en puur.

Iberico ham: snijden, consumeren en bewaren van een Jamon vereist

1) De Iberico Jaon/ham altijd met de hand gesneden wordt - nooit met de machines want die 'branden' tot op zeker hoogte waardoor de smaak van het product kan afnemen 

2) Onze hammen zijn hand gesneden door Maestra Cortadore (gediplomeerd Jambon-cutters) die op de beste manier de ham aansnijden. Veel hammen zijn mechanische gesneden en dit is voordeliger maar geeft een verbrande bijsmaak.

3) Als u onze hele hammen of hammen aan 1 stuk koopt dan is het advies om de ham allereerst op kamer-temperatuur te laten komen voordat u het aansnijdt. U legt de gesneden plakjes over elkaar heen omdat de snelle zuurstofvoorziening die ontstaat door de ham te snijden een negatieve invloed kunnen hebben op de smaak van de ham

4) Het grove vet verwijderd u niet bij het snijden van de Iberico ham en geeft een waardevolle bescherming aan de ham voorkomen (uitdroging).  

5) De ideale serveer temperatuur van de ham  is ongeveer 23 - 25 ° C 

6) Gebruik een lang, dun, flexibel mes, dat onlangs is geslepen.

7) Start het snijden van de "Contramaza" omdat het het dunste deel van de ham het snel uitdroogt. Ga verder met "La Punta" en tenslotte, la Maza (het dikste gedeelte).

8) De houdbaarheid van deze top-hammen is zeer lang (1 jaar). U dient de producten in een koelkast te bewaren. Als u een pakje openmaakt dient u het te consumeren of weer lucht-dicht terug te leggen want anders droogt de ham zeer snel uit. De beste manier is om de belloata ham op kamer-temperatuur te laten komen. Een handige manier is om de ham in de verpakking een minuutje in warm water te leggen.

Een hele (volledige) ham is iets korter houdbaar zeker daar deze gezien de omvang niet in een koelkast kan worden bewaard. Bewaar deze op een donkere koele plek en na een stukje te hebben aangesneden het af te dekken met een theedoek of met de katoenen hoes die bij onze hele hammen geleverd worden. Ook dan is de ham maanden houdbaar.

Wat drinken we bij een Iberico Ham:

Hier worden vaak fouten gemaakt en worden er vrij zware wijnen geserveerd. Dit is absoluut niet juist. De Bellota/Iberico varkens eten veel eikels waardoor de ham al doordrenkt is met hout-tonen. Als hier dan ook nog eens een zware hout opgevoede wijn wordt geserveerd dan verwoest dat de smaak. Devies is om goede fijne sherry, een fruitige witte of een lichte rode wijn te drinken samen met knapperig stokbrood (zoals de traditionele Spaanse begeleiding "Picos de pan"). 

Ideale wijnen bij een goede iberico zijn bijvoorbeeld:

Emilio Moro Resalso

Albet i Noya (de tinto en blanco)

Lustau sherry

Bij Grandcruwijnen verkopen we verschillende producten waarbij we een drietal fraaie hammen handgesneden verkopen (vacuum verpakt) in pakjes van 100 gram. Daarnaast verkopen we zeer bewust het absolute top stukje de Lomo of Lomito (het allermooiste gedeelte van de ham) aan 1 stuk zodat deze zijn tederheid van de gemarmerde vlees niet verliest tijdens het snijden van de ham. Deze hammen wegen rond de 400gr en zijn ook gevacumeerd.

Last but not least kunt ook een volledige Bellota of Palleta bestellen Deze laten wij rechtstreeks vanuit Spanje bij u bezorgen. Levertijd is ongeveer 5 dagen.

Lees meer

7 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Jamones Eiriz Lomito Iberico de Bellota Jabugo gesneden 100 gram

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De varkens van Eiriz worden pas na 18 maanden geslacht (vele hammen worden gemaakt van varkens die al na 6 maanden worden geslacht!!) en daarvoor hebben ze vrijelijk kunnen rondlopen in het immense natuurgebied van Aracena en zich vol kunnen eten met de eikeltjes in de uitgestrekte eiken bossen. De Lomito is gelegen aan het uiteinde van de lendene (de haas) en het in het spaanse de Cabecero (zie afbeelding). Het heeft meer vet infiltraties dan de haas (lomo) en is daardoor sappiger. De Lomito Iberico de Bellota is een uniek product wat zeer beperkt te verkrijgen is en is een van de top-producten van Jambon Eiriz. De Lomito van het Bellota varken wordt gedurende 1 week gemarineerd in peper en knoflook en wordt daarna in de open lucht voor 4-5 maanden gedroogd. Dit is een zeer uniek en exclusief product. Het vlees heeft een geweldige haast onbeschrijfelijke delicate smaak. De Bellota ham is hand-gesneden en vacuum verpakt -THT: 1/9/2018

    Dit product wordt gratis verzonden


    Lees meer

  • Jamones Eiriz Jamon Iberico Cebo de Campo

    Maak favoriet

    32 op voorraad

    De Cebo de Campo Ibérico ham komt van de zwarte varkentjes van Eiriz en deze lopen rond in grote omheinde gebieden en worden bijgevoederd met graan en mais. Ook deze varkentjes hebben een een rijke voeding gekregen van eikels maar doordat ze ook andere regulier voedsel krijgen en minder hoeven rond te struinen is de ham net iets minder delicaat dan de duurdere Bellota. De Cebo de Campo die wij voeren komt van de achterpoot (de Jambon) waarbij het spierweefsel en vet prachtig is geïntegreerd. De hammen zijn fraai dooraderd en hebben een zachte milde smaak. De Ceba de Campo Jambon heeft een fraaie prijs/kwaliteit en zijn significant voordeliger dan de delicate Bellota hammen. 

    THT:8/11/19

    Dit product wordt gratis verzonden


    Lees meer

  • Jamones Eiriz Lomo Iberico Bellota D.O. Jabugo

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Lomo is het haasje van het varken dus het edelste stukje vlees van de Bellota varkens. De Lomo Iberico Bellota 100 gram D.O.P zit vacuum verpakt in een fraaie verpakking van 100 gram. Dit is een zeer edel stukje vlees komende uit de Jabugo DOP welke voorheen bekend als Jamón de Huelva Recent is deze DOP kwaliteitsklasse ingevoerd en het is de meest prestigieuze classificatie in Spanje - zeg maar de Grandcru Classé voor Iberico ham en daarbinnen wordt Eiriz gezien als de Château Petrus onder de Iberico Bellota hammen.

    Dit product wordt gratis verzonden


    Lees meer

  • Jamones Eiriz Paleta Iberico Bellota D.O. Jabugo

    Maak favoriet

    28 op voorraad

    Jambon Eiriz Jabugo behoort tot de absolute top-leveranciers van Iberico Bellota hammen. Een ham gemaakt van de achterpoot heet een Jamon en een ham gemaakt van de voorpot heet een Paleta. De Paleta Iberico Bellota D.O.P 100 gr hand gesneden zit vacuum verpakt in een pakje van 100 gram. De ham wordt natuurlijk gedroogd en er wordt alleen gebruik gemaakt van zeezout voor de droging in de open lucht en verder geen chemicaliën of geforceerde droging in droog-kasten. Deze Paleta komt uit de DOP Jamon de Jabugo (voorheen Jamon de Huelva) en dit is de regio waar de absoluut beste kwaliteit Iberico hammen vandaan komen - zeg maar de Grandcru Classé voor Iberico ham en daarbinnen wordt Eiriz gezien als de Château Petrus onder de Iberico Bellota hammen

    THT: 20/3/19 en dit product wordt gratis verzonden


    Lees meer

  • Jamones Eiriz Jamon Iberico Bellota D.O. Summum Jabugo

    Maak favoriet

    13 op voorraad

    Jambon Eiriz Jabugo behoort tot de absolute top-leveranciers van Iberico Bellota hammen. De Jamon Iberico Bellota D.O. Summum 100 gr hand gesneden zit vacuum verpakt in een pakje van 100 gram. De varkens van Eiriz worden pas na 18 maanden geslacht (vele hammen worden gemaakt van varkens die al na 6 maanden worden geslacht!!) en daarvoor hebben ze vrijelijk kunnen rondlopen in het immense natuurgebied van Aracena en zich vol kunnen eten met de eikeltjes in de uitgestrekte eiken bossen. Er loopt gemiddeld een varken op 1 hectare dus dit zegt al heel veel. De ham wordt natuurlijk gedroogd en er wordt alleen gebruik gemaakt van zeezout voor de droging in de open lucht en verder geen chemicaliën of geforceerde droging in droog-kasten. De ham heeft ruim drie jaar gedroogd in de open lucht en is officieel gecertificeerd. Zoals de naam al doet vermoeden is de Summum het top stukje van de Bellota en is natuurlijk hand gesneden. Deze ham komt uit de DOP Jamon de Jabugo (voorheen Jamon de Huelva) en dit is de regio waar de absoluut beste kwaliteit Iberico hammen vandaan komen.

    THT: 20/3/19

    Dit product wordt gratis verzonden


    Lees meer

  • Proefpakket Iberico Ham

    Maak favoriet

    Proefpakket Jamones Eiriz Iberico Ham

    Aanbiedingsprijs: € 41,71

    Normale prijs: € 44,85

    Proefpakket met 3 verschillende Iberico hammen. Stuk voor stuk geweldige kwaliteits hammen. Leuke manier om voordelig kennis te maken met onze exclusieve Spaanse Iberico ham - de beste rauwe hamsoort van Spanje. De beste Iberico hammen uit de Bellota D.O. worden geproduceerd door de absolute top leverancier Eiriz Jabugo. De hammen zijn hand-gesneden en vacuum verpakt. Deze producten komen uit de DOP Jamon de Jabugo (voorheen Jamon de Huelva) en dit is de regio waar de absoluut beste kwaliteit Iberico hammen vandaan komen - zeg maar de Grandcru Classé voor Iberico ham en daarbinnen wordt Eiriz gezien als de Château Petrus onder de Iberico Bellota hammen


    Lees meer

  • Jamones Eiriz Jamon Iberico Bellota D.O. Summum Jabugo

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    Jamon Eiriz Jabugo behoort tot de absolute top-leveranciers van Iberico Bellota hammen. De Jamon Iberico Bellota D.O. Summum is de Grandcru onder de Belotta hammen gemaakt van de achterpoot. De varkens van Eiriz worden pas na 18 maanden geslacht (vele hammen worden gemaakt van varkens die al na 6 maanden worden geslacht!!) en daarvoor hebben ze vrijelijk kunnen rondlopen in het immense natuurgebied van Aracena en zich vol kunnen eten met de eikeltjes in de uitgestrekte eiken bossen. Er loopt gemiddeld een varken op 1 hectare dus dit zegt al heel veel. De ham wordt natuurlijk gedroogd en er wordt alleen gebruik gemaakt van zeezout voor de droging in de open lucht en verder geen chemicaliën of geforceerde droging in droog-kasten. De ham heeft ruim drie jaar gedroogd in de open lucht en is officieel gecertificeerd. De summum is absolute Grandcru onder hammen van het zwarte varkentje (Pata Negra) en heeft internationale al vele awards gewonnen (de Great Taste 3 stars and IFFA gold medal). Het gewicht van deze poten is ca 7.5 kg. Wij laten de Iberico Bellota hammen rechtstreeks leveren naar uw adres vanuit Spanje (ca 5 werkdagen). Het zelf op voorraad houden in Nederland gaat serieus ten koste van de kwaliteit dus wij garanderen dat u altijd een verse hoogstaande ham ontvangt en dan is de Summum de absolute top.


    Lees meer

7 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Voor de liefhebbers van een volle chardonnay is dit zeker een aanrader. Qua prijs wat gunstiger dan vergelijkbare wijnen uit Amerika.

- Rob
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen