Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Traditioneel, Fameus en Schaars - Hubert Lignier

Domaine Hubert Lignier is een wijnhuis gelegen in de Bourgogne en wordt beheerd door vader en zoon: Hubert en Laurent Lignier. Samen bezitten zij vandaag de dag ongeveer 9 hectare aan wijngaarden. Domaine Lignier is begonnen in 1880 door Jacques Lignier, hij kocht toen wijngaarden in een stadje genaamd Morey Saint Denis, dit ligt in het hart van de Côtes de Nuits, het domein is sinds 1880 niet verplaatst en is dus nogsteeds in Morey St. Denis te vinden. Het wijnhuis is steeds van vader naar zoon overgegeven, eerst van Jacques naar zijn zoon Jules, dan naar diens zoon Henri en vervolgens naar de huidige eigenaar Hubert. In 1992 kwam Hubert's zoon Romain bij het wijnbedrjf echter hij is helaas in 2004 overleden, in 2006 kwam toen Romain's broer ofwel Hubert's andere zoon Laurent bij het bedrijf.

Het domein heeft nu wijngaarden in verschillende gebieden, namelijk: Morey St. Denis, waar het bedrijf begonnen is, Gevrey-Chambertin, Chambollo Musigny en sinds kort zitten zij ook in Nuits Saint George en Pommard. Voor de wijngaarden gebruiken de Ligniers alleen organische mest wanneer nodig is en de wijngaard is bewerkt zodat zij geen bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Doordat de grond redelijk dun is en er klei en kalksteen in zit kunnen de wijnstokken niet te diep in de grond groeien en dit limiteerd de wijngaarden op een natuurlijke wijze. De enige methode die wordt gebruikt om de wijnstokken te verspreiden is de 'sélection massale', dit is een methode waarbij alleen wijnstokken van dezelfde wijngaarden worden gebruikt, dit geeft een bepaalde complexiteit aan de wijnen van Hubert Lignier.

Voor het maken van de wijnen van Domaine Hubert Ligniers worden de druiven op kwaliteit gesorteerd, bij het plukken worden druiven die er niet goed genoeg uit zien weggegooid. Het wijnhuis is zeer traditioneel en houdt zich ook zeker aan de klassieke methoden van wijn maken; de steel wordt er handmatig afgehaald en de fermentatie vindt plaats in een open tank gemaakt van cement waardoor 'pigeage' (Dat is de traditionele methode van druiven persen door middel van stampen met voeten - natuurlijk wel gewassen!) gebruikt kan worden als pers-methode. De fermentatie is redelijk lang en duurt 15-20 dagen, terwijl deze bij de meeste wijnhuizen niet langer dan 2 weken is. Voor de 'village wijnen' wordt tussen de 20% - 30% nieuw eikenhout gebruikt met 18 maanden op vat en voor de Premier- en Grand Crus wordt ongeveer 50% nieuw eikenhout gebruikt met 22-24 maanden op vat.

4 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2015 Domaine Hubert Lignier Morey St Denis 1er Cru Vieilles Vignes

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    De 2015 Morey St Denis 1er Cru Vieilles Vignes is afkomstig is van oude wijngaarden in Faconnières en Chenevery die altijd zeer kleine bessen produceren. De wijn biedt een boeket van rood en zwart fruit, donkere grondtonen, rauwe cacao en potlood voorzichtig ingelijst met nieuw eikenhout. In de mond is het vol en multidimensionaal, met een diepe kern van fruit en fraaie sappige mondgevoel die in de lange afdronk doorloopt. De tannines zijn prachtig geïntegreerd met het fruit. Het drinkvenster is immens (2060+)
    Lees meer

  • 2012 Domaine Hubert Lignier Les Chaffots

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    Deze topwijn van Hubert Lignier, 'Les Chaffots', is gemaakt van 100% pinot noir druiven, wat zeer kenmerkend is voor de wijnen uit Morey Saint Denis. De wijngaarden van deze Lignier bevindt zich op de meest elite locaties van Morey Saint Denis, en dit is zeker terug te vinden in de complexiteit van de wijn. De wijngaarden waarvan de 'Les Chaffots' gemaakt wordt zijn nu ongeveer 30 jaar oud, en de immense kracht van de wijn begint te verschijnen, elk jaar van de 'Les Chaffots' wordt beter en dit jaar is dan ook de beste tot nu toe. Wat deze Lignier ook zo mooi maakt is dat de wijngaarden veel beter in de zon staan door de locatie. In de mond is deze wijn mooi gebalanceerd tussen de zuurgraad en de sappigheid.
    Lees meer

  • 2012 Domaine Hubert Lignier 1er Cru La Perrière

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    Deze Premier Cru van Hubert Lignier, 'La Perriere', is gemaakt van 100% pinot noir druiven uit wijngaarden gelegen in Gevrey-Chambertin, wat een van de andere gebieden van Domaine Hubert Lignier is. Het profiel van deze Lignier is heerlijk vlezig en is mooi elegant. Voor de neus is deze wijn heel precies vol van complexe aroma's en in de mond is de smaak robuust met heerlijke tanines en een perfecte zuurgraad, werkelijk een genot voor mond en neus. Dit is een wijn die je nog vele jaren kunt bewaren en daarvan alleen maar beter gaat worden, echter nu opdrinken is ook echt geen straf. De ''La Perrière' gemaakt uit de 40 jaar oude wijngaarden ten zuiden van het wijnhuis is een wijn waarvan je niet genoeg kan krijgen!
    Lees meer

  • 2012 Domaine Hubert Lignier Chambolle Musigny 1er Cru les Baudes

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    Deze Premier Cru van Hubert Lignier, 'Les Baudes', is gemaakt van 100% pinot noir druiven uit wijngaarden gelegen in Chambolle Musigny, wat een van de andere gebieden van Domaine Hubert Lignier is. De wijn wordt gemaakt van een klein perceel gelegen onder de Grand Cru Bonnes-Mares. Doordat deze wijngaarden ongeveer 40 jaar oud zijn heeft deze Lignier grote diepte, complexe aroma's en een mooie structuur. De combinatie van concentratie, structuur en finesse is wat deze Lignier zo mooi maakt, een typische wijn voor het Chambolle Musigny gebied en een 'must have' voor je wijnkelder!
    Lees meer

4 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen