Hennessy VSOP Cognac

69,95 57,81
Type Gedistilleerd Cognac
Merk Hennessy
Land Frankrijk
Regio Cognac
Leeftijd V.S.O.P, VO of Reserve - minstens 4,5 jaar oud
Inhoud 0.7 ltr
Alcohol % 40
Alcoholvrij/arm Nee
Biologisch gecertificeerd Nee
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over dit product

Met de huidige Hennessy V.S.O.P continueert de Master Blender de erfenis van de originele V.S.O.P – een “very superior old pale” cognac speciaal ontwikkeld in 1817 voor de Prince of Wales, de latere Britse koning George IV. Het doel? Het creëren van een complete en harmonieuze blend; de definitieve expressie van een perfect uitgebalanceerde cognac.

De geselecteerde eaux-de-vie hebben allen een krachtige, maar mooie ronde structuur en rijpingspotentieel. De rijping gebeurt in verschillende typen vaten. Een klein gedeelte rijpt op nieuwe eiken vaten, dit geeft de uiteindelijke cognac een schitterende mahonie kleur, een delicaat rokerig aroma en een mooi consistent karakter. Het merendeel van de eaux-de-vie rijpt op vaten die 2 tot 4 keer eerder eaux-de-vie hebben bevat, hierbij is de invloed van het hout veel subtieler en houden de florale en fruitige aroma’s de boventoon. Sommige eaux-de-vie rijpen op nog oudere vaten voor de toevoeging van extra elegantie, verfijning en subtiele, maar levendige aroma’s van specerijen in de uiteindelijke blend. Deze complexe rijpingsmethode resulteert in de frisheid, expressiviteit en balans van de Hennessy V.S.O.P.

Proefnotitie
Kleur : Helder en levendig mahonie.
Geur : Geuren van specerijen vermengen zich met subtiele tonen van vanille en lichte tabak. De lange rijping op eiken vaten geeft aroma’s van getoast hout mee aan de cognac.
Smaak : Net als de gebalanceerde en harmonieuze neus is de smaak mooi gestructureerd en balanceert de ingetogen soepelheid van de oudste eaux-de-vie de levendigheid van de jongste. Subtiele tonen van bruine suiker en gedroogd fruit worden aangevuld door een licht vleugje specerijen.

LET OP: ALLEEN LEVERBAAR IN NEDERLAND

Meer informatie
Type Gedistilleerd Cognac
Merk Hennessy
Land Frankrijk
Regio Cognac
Leeftijd V.S.O.P, VO of Reserve - minstens 4,5 jaar oud
Inhoud 0.7 ltr
Alcohol % 40
Alcoholvrij/arm Nee
Biologisch gecertificeerd Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hennessy VSOP Cognac
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

18.09.2023

2022 Domaines Paul Mas Claude Val Rose

"Fris zomerwijntje" Jos Swevers

Bekijk product recensie