The Sinzero wines are among the best available under Alcohol free wine. They contain less than 0.5% alcohol and also contain very few calories (between 20-32 kcal per 100 ml) — so they are a very responsible choice. In contrast to the evaporation of wine, where in addition to the alcohol aromas are also lost, the Sinzero wines are made according to a unique process, the SSC technology (Spinning Cone Column), whereby no loss of taste or smell takes place.
The grapes are fermented and matured according to the traditional winemaking method. During this traditional "vinification" the grapes are very gently crushed and normal fermentation and maturation take place. So real wine is made and the wine is only de-alcoholised just before bottling. The most beautiful process to de-alcoholize is according to the so-called SSC technology (Spinning Cone Column). It is also the most expensive process, but SSC does not cause any loss of aroma or taste. The aromas, alcohol and moisture are separated via an ingenious (physical) system, after which the aromas are added back to the moisture.
From Sinzero you can find a red wine made from Cabernet Sauvignon, a white wine made from Chardonnay and a very pleasant sparkling wine which is also made from Chardonnay.
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie.
Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.