Shop By

Pierpaolo Pecorari - Giannikos Winery

The best white wines in Italy come from the northeastern region of Friuli-Venezia Giulia (in short: Friuli). They are generally fresh, minerally, delicate and very skillfully made. Producer Pierpaolo Pecorari – located just 5 kilometers from the border with Slovenia, has a clear vision and mission: to make fair and pure wines that best reflect the terroir of Friuli. The estate is located in the Isonzo DOC, in the Rive Alte sub-zone. The Pecorari family has lived on this land for many generations, first as farmers, from the 18th century also as winemakers. In the 1970s, Pierpaolo took over the helm of the family business and viticulture became the main activity. Today the company is co-led by son Alessandro.

The deep bond that the Pecorari have with the land is translated into distinctive, terroir-driven wines. The basis of a pure and genuine wine lies in the vineyard and the land. The soil around the river Isonzo is light and stony, with a mix of rocky stones and sand. This relatively poor soil yields little but therefore extra tasty, concentrated grapes. Thanks to the fresh mountain air, the grapes also retain their beautiful acidity. Winemaking is the work and passion of the Pecorari family and freshness, minerality, complexity and elegance are the key words.

Pierpaolo Pecorari - Giannikos Winery
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!