Shop By
Petit Manseng

Petit Manseng

View as Grid List

1 Item

Set Ascending Direction
per page

De Petit Manseng druif geeft frisse witte wijnen met een verfijnde geur van bloemen en kruiden. Ze hebben een gemiddelde 'body' en een fijne zuurgraad. Hij groeit vooral in de Franse Sud-Ouest. De wijnboeren maken er het liefst een zoete dessertwijn van. De Petit Manseng kan je in de Franse Sud-Ouest zo lang aan de stok laten hangen dat hij verschompelt en alleen mierzoet sap in de druif over blijft. Als zoete dessertwijn is de Petit Manseng eigelijk op z'n best. De Petit Manseng is de 'kleine broer' van de Gros Manseng die iets groter is en meer sap per hectare geeft, maar een minder verfijnde smaak heeft.  Petit Manseng is een druivenras die in de tijd van Henri de vierde reeds gebruikt werd voor de wijnproductie in nabijheid van de wijngaarden van Béarn.Wijnen van Petit Manseng kunnen zowel witte droge, delicate, bloemige, kruidige en fruitige wijnen als goed geparfumeerde moelleux-achtige wijn vol aroma's. De druif is in vergelijking met andere wijndruiven erg klein, hetgeen resulteert in een lage opbrengst. Als wijnmaker wordt je niet snel rijk van de Petit Manseng want de opbrengst aan sap per hectare is beperkt. Vandaar dat velen toch maar voor de wat mindere Gros Manseng kiezen. De Ornus van Ornallaia is een van de weinige Italiaanse huizen die van de Petit Manseng een topwijn maken maar enfin Ornallaia is dan ook een van de wijnhuizen die al snel gestart zijn met Franse druivensoort vandar ook de Super Tuscans.

Grandcruwijnen.nl has been your online specialist for serious quality wine since 2010. In our range you will find more than 2500 different wines and we supply to consumers, catering and retail. We import directly from wineries in countries such as France, Spain and Italy. This allows us to offer our products at the best price. In addition to the classics from the Old World, we have the top wines from the New World!

We show our stock position for all of our wines and we deliver within 24 hours. All wines can be ordered by the bottle. We also give wine-food advice for our wines and you will find the reviews of Parker, Suckling, Wine Spectator, etc.

Would you like to see the wines for yourself or get inspiration? In our showroom in Dordrecht, you can see all our wines and delicacies with your own eyes! You will not find such a wide range of quality wines anywhere else. As a wine lover, you will be amazed both online and in our showroom.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!