Shop By

Pago de Los Capellanes - Giannikos Winery

Pago de los Capellanes is located near the village of Pedrosa de Duera in the heart of the Ribera del Duero. An area of the Chaplains formed by areas of land planted with olive or grape crops. This is clearly an area with its own wine history. Pago de los Capellanes once started with some tinto fino (tempranillo) vines. After years of cloning the best grapes from that harvest, the company now owns 100 hectares of vineyards and belongs to the top of the DO. Quality is paramount and is maintained by a strict selection in the yard, during the cloning process and in the cellar.

The 100 hectares are divided over 35 plots, each plot has its own approach. Around the harvest period, a sample of the fruit is taken twice a day to determine the ripeness and evolution. The daytime temperature of 25 ° C with the contrasting 5 ° C at night gives the wine maturity, more color, soft tannin and above all a good acid structure. In the enormous underground cellar, which is just as imposing as a catacomb, the wines are aged for up to three years. The impressive long rows of French wooden barrels are arranged to the millimeter. There is serious maturing here, there is no doubt about it.

The Pago de los Capellanes wines have a soul and speak for themselves. From the young wine to the crus. El Nogal and El Picón are the real deal: fresh juice, creamy mouthfeel, length in days and digestibility that makes you refill the glass.

Pago de Los Capellanes - Giannikos Winery
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!