Shop By
Nitida

Nitida

De geschiedenis van Nititida. Gestart als een klein landgoed in Durbanville met een kudde van 50 schapen, 2 koeien en een herdershond wat vervolgens nu een van de meest succesvolle boutique wijnhuis van Zuid-Afrika is en onderdeel van de Appelatie Cape Town - Durbanville Wine Valley.
Nu, 28 jaar later, is deze door een familie gerunde wijnkelder een van de meest consequent bekroonde en geliefde boetiekwijnkelders in Zuid-Afrika met een groot aantal dubbele gouden, gouden en zilveren medailles, een paar 5-sterren van Platter en 90+ punten van Tim Atkins. Er wordt veel gewerkt met franse druiven en stijl is vergelijkbaar met de mooie Bordeauxs

Bij Nitida is men er volledig van overtuigd dat mooie wijnen voortkomen uit een doordacht management van dag tot dag in de wijngaarden. Goede wijn komt uit een gezonde unieke wijngaard. Natuurlijk worden de moderne technieken ook gebruikt maar men is vooral bezig met de beproefde indicatoren van smaak en uiterlijk. Men plukt elke tros druiven met de hand en kiezen alleen het allerbeste voor de wijnen. Men inspecteert de wijngaarden dagelijks om er zeker van te zijn dat de bladeren, knoppen en trossen gezond zijn en om te controleren of de spinnen en lieveheersbeestjes in leven zijn want er wordt niet gespoten met pesticiden. De wijnmaker Etienne Louw is de onbetwiste de held van de wijngaarden. Etienne is een creatieve geest, die inspiratie haalt uit het terroir, de wilde beestjes die tussen onze wijnstokken leven en het evenwicht in de grond. Etienne gaat er prat op deel uit te maken van een team en niet de beroemdheid die het allemaal alleen doet. 

HET VERHAAL ACHTER HET LABEL
Bij Nitida heeft men talloze prijzen gewonnen voor de wijnetiketten en en krijgen grote waardering. De labels waren geen snel ontwerp dat door een bureau werd geschetst en naar de drukker werd gestuurd. Nee, integendeel. Men heeft maanden nagedacht over de beste manier om alles waar Nitida voor staat op te nemen. Om de essentie van het landgoed, de unieke karakters van de wijnen vast te leggen. De labelillustraties zijn met de hand getekend met inkt gemaakt van onze Nitida-boombladeren. Geïnspireerd door protea nitidus in de tuin, bevatten ze ook lokale Renosterveld-planten en enkele van de overige bewoners/dieren die de wijn-boerderij ook als huis hebben en zo kom je tegen op de labels de ​​Kaapse Oehoe, Kaapse Klauwloze Otter, de Goudbol-spin, Geelsnaveleend, Kaapse Cobra en protea Nitida-boom (waboom).

Grandcruwijnen.nl has been your online specialist for serious quality wine since 2010. In our range you will find more than 2500 different wines and we supply to consumers, catering and retail. We import directly from wineries in countries such as France, Spain and Italy. This allows us to offer our products at the best price. In addition to the classics from the Old World, we have the top wines from the New World!

We show our stock position for all of our wines and we deliver within 24 hours. All wines can be ordered by the bottle. We also give wine-food advice for our wines and you will find the reviews of Parker, Suckling, Wine Spectator, etc.

Would you like to see the wines for yourself or get inspiration? In our showroom in Dordrecht, you can see all our wines and delicacies with your own eyes! You will not find such a wide range of quality wines anywhere else. As a wine lover, you will be amazed both online and in our showroom.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!