Shop By

Michele Chiarlo - Giannikos Winery

View as Grid List

7 Items

Set Ascending Direction
per page

Michele Chiarlo founded his winery in 1956 with one clear goal: to acquire vineyards in the best crus in Piemonte and thereby make wines that capture the essence of the terroir. Michele Chiarlo started his wine company in 1956. The region where he was born was chosen, Canelli, near Asti in the Region of Piedmont. Here he could make his dream come true in the most unbelievably beautiful wine region in the world.

Tradition, discipline and passion with great care for the land and nature were the most important starting points for him. The company now has 120 hectares of vineyards in Monferrato, the Langhe, (La Morra and Barolo) and the Gavi regions. He has also been the driving force behind the new Barbera Nizza DOC. At Michele Chiarlo, the focus of each vineyard is on the individual terroir and the individuality of the wines. From 2022, the top model, the Michele Chiarlo Barolo Cerequio, will be the first Barolo Cru to be offered via the Place de Bordeaux (this is where selected wine merchants around the world are allowed to buy, including, of course, Grandcru wines).

Michele Chiarlo is one of the few wineries to have a star in the Gambero Rosso. You only get this star if you drink 10x a tre bicchieri or-too-three red glasses, the highest rating of a wine.

Michele Chiarlo - Giannikos Winery
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!