Shop By
Joseph Drouhin

Joseph Drouhin

Joseph Drouhin was een gedurfde en ondernemende jongeman die afkomstig was uit de regio Chablis. In 1880, op 22-jarige leeftijd, vestigde hij zich in Beaune en richtte daar zijn eigen wijnbedrijf op. Zijn doel was om wijnen van hoge kwaliteit aan te bieden die zijn naam zouden dragen. Zijn zoon Maurice volgde hem op en begon een wijngaarddomein voor het huis op te zetten, waarbij hij land kocht in enkele uitstekende appellaties zoals Clos des Mouches en Clos de Vougeot. Robert Drouhin, die Maurice in 1957 opvolgde, gaf het domein zijn huidige dimensie en verwierf vele wijngaarden, vooral in Chablis, waar hij het ware potentieel kon herkennen. Hij was een van de eersten in Bourgondië die "culture raisonnée" introduceerde (afschaffing van pesticiden en andere chemicaliën) en een laboratorium voor oenologie oprichtte dat werd geleid door Laurence Jobard, de allereerste vrouwelijke oenoloog in Bourgondië. Philippe, Véronique, Laurent en Frédéric zijn de vier kinderen van Robert en Françoise Drouhin. Ze handhaven de waarden van het huis en zijn constante zoektocht naar kwaliteit, voor het plezier van iedereen die een diepe waardering heeft voor de natuurlijke elegantie van Bourgondië.

Met bijna 90 verschillende appellaties biedt Joseph Drouhin een fascinerende reeks Bourgondische terroirs in al hun authenticiteit en subtiele variaties. Joseph Drouhin heeft de biologische en biodynamische benadering aangenomen. In de wijngaarden worden alleen natuurlijke producten gebruikt en alle procedures tonen het grootste respect voor de bodem, de wijnstok en het milieu. De stijl van Joseph Drouhin is een alliantie tussen karakter, balans en harmonie. Wijnen die bedoeld zijn om jong gedronken te worden, zijn fris en subtiel; wijnen die bedoeld zijn om te behouden, krijgen met de jaren een weelderige complexiteit.

Grandcruwijnen.nl has been your online specialist for serious quality wine since 2010. In our range you will find more than 2500 different wines and we supply to consumers, catering and retail. We import directly from wineries in countries such as France, Spain and Italy. This allows us to offer our products at the best price. In addition to the classics from the Old World, we have the top wines from the New World!

We show our stock position for all of our wines and we deliver within 24 hours. All wines can be ordered by the bottle. We also give wine-food advice for our wines and you will find the reviews of Parker, Suckling, Wine Spectator, etc.

Would you like to see the wines for yourself or get inspiration? In our showroom in Dordrecht, you can see all our wines and delicacies with your own eyes! You will not find such a wide range of quality wines anywhere else. As a wine lover, you will be amazed both online and in our showroom.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!