Shop By
Il Carnasciale

Il Carnasciale

Podere Il Carnasciale ligt in het zuidelijke Chianti-gebergte in de regio Vald'Arno di Sopra in Toscane, dertig kilometer ten noorden van Siena en Arezzo en zestig kilometer ten zuiden van Florence, net buiten de Chianti Classico-regio landinwaarts, met uitzicht op de Arno-vallei. Het gebied Vald'Arno di Sopra kwam al in 1716 voor in de beroemde bando van Cosimo di Medici, die de band tussen oorsprong en kwaliteit specificeerde, samen met Chianti, Pomino en Carmignano, een voorloper van het huidige systeem van AOC- en DOC-oorsprongsbenamingen. Het landgoed ligt midden in deze uitgestrekte regio hoog op 425 meter boven zeeniveau op de kruising van de Arno- en Ambra-valleien. gelegen in centraal Toscane in het midden van de gouden driehoek tussen Florence, Siena en Arezzo. De regio Vald'Arno di Sopra werd al meer dan 300 jaar geleden erkend voor zijn specificiteit en kwaliteit met een meer getemperd klimaat dan aan de kust door de hoogte, de talrijke bergen en dalen en de echte biodiversiteit.

Podere Il Carnasciale wordt samen met het team gerund door de familie Rogosky en is een wijnhuis dat leeft voor, maar ook van, de wijnen die het produceert. In navolging van het idee en de visie van vader Wolf Rogosky wordt het landgoed vandaag gerund door Moritz, samen met zijn moeder Bettina en dochter Carla-Elle. Marco Maffei werkt al meer dan 10 jaar bij Il Carnasciale en is als technisch directeur verantwoordelijk voor de vinificaties en het maken van deze top kwaliteit wijnen

DE CABERLOT-VARIËTEIT EN DE EERSTE WIJNGAARD
De variëteit die we Caberlot noemen, werd eind jaren zestig voor het eerst geïdentificeerd in een verlaten wijngaard in de buurt van Padua door de agronoom Dr. Remigio Bordini, een vooraanstaande heer met wie ze nog steeds samenwerken. Na het horen van deze ontdekking ontmoette Wolf Dr. Bordini en de oenoloog Vittorio Fiore in de vroege jaren 1980, en na de bittere vorst van 1985 begon hij aan het produceren van een geweldige wijn met een werkelijk uniek karakter. De eerste wijngaard genaamd Carnasciale met een oppervlakte van 0,3 hectare werd in 1986 aangeplant in hoge dichtheid, en gobelet / albarello / head-trained, met 11.000 wijnstokken per hectare. Het autochtone terroir, rotsachtig en op hellingen, had al meer dan tweehonderd jaar niets anders gezien dan de cultuur van olijfbomen, aangezien er geen wijnstokken, geen kelder en geen vaten waren op de boerderij van Carnasciale.

Hoewel de druif de organoleptische kenmerken van Cabernet Franc heeft, lijkt zijn ampelografisch profiel dichter bij dat van Merlot, wat ons doet veronderstellen dat de losse tros Caberlot-druif een natuurlijke, spontane kruising van de twee variëteiten kan zijn. De zogenaamde franse rassen zijn van oudsher aangeplant in het noorden van Italië.. Cabernet Franc, Merlot, Carmenere, maar de laat rijpende en suikerarm producerende Caberlot blijkt iets unieks te zijn. Tot op heden hebben ze besloten om geen DNA-test uit te voeren op de variëteit, maar onze ervaring en kennis te verdiepen met elke nieuwe vintage, waarvan er tot op de dag van vandaag 32 zijn. Het is dus eigenlijk een ras dat officieel niet bestaat, laten we het privé noemen, maar waarvan de unieke eigenschappen over de hele wereld worden erkend
In 1999 en 2004 werden nog twee percelen aangeplant, de 0,8 Ha Selva-wijngaard 10 kilometer naar het noorden en de 1 Ha Vincaïe-wijngaard 3 kilometer naar het oosten. Om onze terroirs uit te breiden, werden de Perelli- en Volpaie-wijngaarden aangeplant in 2010 en 2013, voor een totale oppervlakte van de wijngaard van vandaag iets minder dan 5 hectare.
Carnasciale: 0,3 ha geplant in 1986 op zandsteen en rots, kalksteen en klei, zuidoostelijke helling, gobelet-getraind Selva: 0,8 ha geplant in 1999 op löss, cordon-getraind
Vincaie: 1,0 ha aangeplant in 2004 op schelpenzand en klei, helling op het zuidwesten, cordon-getraind
Perelli: 0,9 ha geplant in 2010 op schelpenzand en rots, helling op het zuidwesten, guyot-getraind
Volpaie: 1,6 ha geplant in 2013 op löss, noordoostelijke helling
• 5 verschillende wijngaarden, 5 terroirs of klimaten zoals we ze graag noemen, 5 verschillende uitdrukkingen van de Caberlot-druif

Grandcruwijnen.nl has been your online specialist for serious quality wine since 2010. In our range you will find more than 2500 different wines and we supply to consumers, catering and retail. We import directly from wineries in countries such as France, Spain and Italy. This allows us to offer our products at the best price. In addition to the classics from the Old World, we have the top wines from the New World!

We show our stock position for all of our wines and we deliver within 24 hours. All wines can be ordered by the bottle. We also give wine-food advice for our wines and you will find the reviews of Parker, Suckling, Wine Spectator, etc.

Would you like to see the wines for yourself or get inspiration? In our showroom in Dordrecht, you can see all our wines and delicacies with your own eyes! You will not find such a wide range of quality wines anywhere else. As a wine lover, you will be amazed both online and in our showroom.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!