Shop By

Hans Wirsching - Giannikos Winery

The wine story of the Devillard family begins with a piece of history. It was in fact the Marquis de Jouennes d'Herville who decided in 1934 — the first in Mercurey — to bottle his bottles on the estate. Since 2005, his grandchildren, Amaury and Aurore, have run Château de Chamirey, supported by their father Bertrand Devillard, the Marquis' son-in-law. The Château de Chamirey, dating from the 18th century, is still inhabited by the Devillards and offers a magnificent view over the Côte Chalonnaise.

The property of Château de Chamirey has now grown to 37 hectares, which fall under AOC Mercurey or Mercurey Premier Cru. A striking proportion of Chardonnay has been planted, more than a quarter of the plantings are white, while AOC Mercurey as a whole mainly produces red.

In addition to Château de Chamirey in Côte Chalonnaise, the Devillards manage several domains in Burgundy and beyond, including Domaine de la Ferté in Givry and the prestigious Domaine des Perdrix in Côte de Nuits. Domaine des Perdrix can safely be called the showpiece of the family with plots in the famous villages such as Gevrey-Chambertin, Nuits-Saint-George and Vosne-Romanée. At the top of the pyramid is their Échezeaux Grand Cru, a grand wine of exceptional complexity. Also special is the Premier Cru Aux Perdrix in Saint-Nuits-George, almost a monopoly, Domaine des Perdrix is ​​99% owner and makes a wine of this premier cru as the only producer.

Hans Wirsching - Giannikos Winery
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!