Shop By

Giannikos Winery - Dominio Do Bibei

You can safely visit the flat vineyards of Ch. Driving past Pétrus without ever feeling for a moment that it is a special terroir: the secret is hidden in the soil. While one breathtaking view of the steep slopes of the Moselle (especially the Terrassenmosel), the Douro valley, the Priorat or Côte Rôtie is enough to make our wine heart beat faster. What makes a person plant vines in such impossible places? It approaches the obsession of an alchemist who wants to extract liquid gold from the stones.

Grapes such as Mencia, Brancellao, Merenzao, Souson, Caino Tinto, Mouraton, Garnacha Tintorera (Alicante) and also white grapes such as Godello, Treixadura, Albarino, Loureira, Dona Blanca and Torrontés were planted on a sparse soil of slate and granite. At least two of these grapes have the inherent class to grow into absolute toppers: Mencia in red and Godello in white. But just about all insiders agree that the magical combination of the noble Mencia grape and the dramatic terroirs of the Ribeira Sacra creates fireworks. Dominio do Bibei is a recent project of the local Dominguez family with consultants 'Priorat' couple Sara Perez (Mas Martinet) and René Barbier Jr (Clos Mogador). They bought old vineyards and also planted new ones. In total they make four wines: the limited top cuvées Lacima (Mencia) and Lapena (Godello) and then the white Lapola (60% Godello with Treixadura, Dona Blanca and Torrontes) and the red Lalama (85% Mencia with Garnacha Tintoreira, Brancellao and Mouraton). Is this Spanish? Definitely forget Rioja, Ribera del Duero or Priorat. Definitely think of Burgundy. Perhaps the best kind of Chinon. Perhaps also the minerality of Côte Rôtie. However, nothing can exactly approach that special mix of crispy fruit, sizzling minerality, stimulating acidity and playful lightness. This is unique, simply incomparable, highly original: this is Ribeira Sacra & Dominio Do Bibei

Giannikos Winery - Dominio Do Bibei
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!