Shop By

Giannikos Winery - Domaine du Pegau

The Domaine du Pégau is located in the legendary Châteauneuf-du-Pape wine appellation in the southern Rhône valley, about twenty kilometers from Avignon. The internationally renowned winery was founded in 1987 by the Féraud family, but looks back on a winemaking tradition that dates back to 1670. At that time, olives and cherries were grown in addition to grapes. Over time, the family focused on growing vines, selling the grapes to trading houses. At the end of the twentieth century, the resourceful daughter Laurence Féraud suggested to her parents that they start making their own wine. Since then, daughter Laurence and father Paul have managed the estate.

The Domaine du Pegau plots extend over the commune of Châteauneuf-du-Pape, Courthézon and Bédarrides. We find the famous terroirs of La Crau West, La Crau East and La Crau South characterized by sand dotted with some pebbles. The wines are distinguished by their strength and a demonstration of elegance through their minerality and their length.

The vineyards are located on the left bank of the Rhône. The soils are characterized by black pebbles and red, sandy clay soil. You will find almost all thirteen varieties approved in the appellation. For the red wines grenache noir, mourvèdre, carignan, syrah, cinsault, counoise, for the white wines grenache blanc, clairette blanche, roussane, bourboulenc. A small amount of merlot has also been planted.

Domaine du Pégau produces four red wines - 'Cuvée Réservée', 'Cuvée Laurence', 'Cuvée Da Capo' and 'Cuvée Inspiration' - and two white whites - 'Cuvée Réservée' and 'Cuvée a tempo'. Since the creation of the Domaine, high prizes have regularly been awarded to the internationally renowned winery.

Giannikos Winery - Domaine du Pegau
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!