Shop By

Giannikos Winery - Domaine des Diables MiP

View as Grid List

7 Items

Set Ascending Direction
per page

Michel Fabre founded Domaine Sainte Lucie in 1978 in Puyloubier, twenty kilometers east of Aix-en-Provence, at the foot of the Montagne Sainte Victoire. The average thirty-five-year-old sticks of Sainte Lucie are placed on a thin layer of calcareous sandy and red clay soil full of stones. Basically only a soil suitable for wine grapes. This mainly concerns the red varieties grenache and syrah supplemented with some cabernet sauvignon, mourvèdre and of course carignan, vermentino and cinsault.

Because the grapes on the domain enjoy optimal planting in relation to the sun, they can reach full and ripe maturity in good health. In humid weather, the gentle mountain winds - of which the Mistral is perhaps the best known - ensure that fungi and rot do not get a grip on the bunches. It makes organic farming at Domaine Sainte Lucie an easy challenge.

The nature-friendly approach on the domain naturally also has an impact on the wines of Sainte Lucie. They are fruit-rich, elegantly spicy, floral and pure. Add to this the modern bottle versions and the rosés of Domaine Sainte Lucie can be counted among the most seductive Provence wines on every occasion and every moment of use.

Giannikos Winery - Domaine des Diables MiP
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!