Shop By

Giannikos Winery - Bodegas Hispano Suizas

Bodegas Hispano Suizas

The Domain Hispano Suizas is the story of the conviction to make a dream come true. Three men, Marc Grin, Pablo Ossorio et Rafael Navarra, soul mates, shared the same dream because all three of them worked in the wine world for most of their lives. They were looking for a way to realize their dream wine. Their independence, contrasting experiences and the three key elements for a good product: traditional viticulture, innovative technology and international experience yielded a small masterpiece of 61 hectares of wine-growing land just west of Requena.

Their goal: To produce high quality wine and make it accessible to the growing number of wine lovers. This requires daily care and attention for the best way to produce the best wine. They have been very careful and patient during production knowing that the right combination can deliver a terribly beautiful result. The goal is ambitious; to produce masterly wine and make it accessible to the consumer are usually two conflicting institutions.

The wines grow in an area of 61 hectares, of which 46 hectares surround the winery and the other 15 hectares are only 500 meters away from the rest. Many different grapes are grown, including: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Verdejo, Bobal, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Pinot Noir and Petit Verdot. About 4000 vines grow per hectare, which allows the wine company to work in a very precise way to grow and harvest the best quality grapes. Production is only 2kg per vine. Because they grow so many different grapes, the harvest takes almost 3 months, starting with the cava in August and ending with the red wines in October.

Giannikos Winery - Bodegas Hispano Suizas
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!