Shop By

Francois Carillon

View as Grid List

1 Item

Set Ascending Direction
per page

Domaine François Carillon is opgericht in 2010 en is de langdurige erfenis van een wijnfamiliebedrijf dat dateert uit de 16e eeuw in Puligny-Montrachet, een zeer typisch wijndorp in het zuiden van de Côte de Beaune - het meest bekende terroir van de Bourgogne voor witte wijn wijnen.

Gelegen in het hart van het dorp, bezit en beheert het landgoed vandaag een wijngaard van zestien hectare in Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet en Saint-Aubin. Het landgoed produceert ongeveer zeventien (afhankelijk van de oogsten) verschillende appellations, voornamelijk in Chardonnay.
De witte wijnen van François Carillon komen gezien de kleine productie vooral alleen voor n de beste restaurants van de wereld. Ze worden stuk voor stuk geprezen door wijnexperts en wijnliefhebbers, die hun nauwkeurigheid en evenwicht erkennen.

De familie Carillon teelt al bijna 500 jaar druiven in Puligny-Montrachet. Oude schriftelijke bronnen gevonden in Puligny vertellen het leven en werk van Jean Carillon al in 1520. Zijn familie bleef het land en de wijngaard bewerken tot de phylloxera-crisis, die zich aan het einde van de negentiende eeuw voordeed. Prosper en Jeanne Carillon moesten toen de regio verlaten en in de buurt van Parijs gaan werken om in hun behoeften te voorzien, maar keerden al snel terug uit liefde voor het land en de wijnstokken. Na de Eerste Wereldoorlog is het hele landgoed opnieuw beplant. In de jaren zestig werden polycultuur en veeteelt verlaten ten gunste van de bijna exclusieve cultuur van Chardonnay door Louis Carillon.

François begon in 1988 met het verzorgen van de familiewijngaarden en werkte samen met zijn vader Louis en broer Jacques tot 2010, toen het landgoed werd verdeeld tussen de twee broers. Sinds 2010 en de oprichting van zijn eigen wijndomein, werd François Carillon een gerenommeerde referentie in Puligny-Montrachet voor de verfijning van zijn wijnen. Ondersteund door een dynamisch en hecht team van een tiental mensen, zet François zijn energie en enthousiasme in om de kwaliteit en elegantie van zijn producten voortdurend te verhogen, en zo de ontwikkeling van de familieaangelegenheid met evenveel enthousiasme na te streven als in zijn vroege dagen. Hij verzekert de toekomst van de wijngaard door zijn knowhow en liefde voor zijn werk door te geven aan zijn vier kinderen.

Alles begint in de wijngaard. Om de best mogelijke druiven te krijgen, zet François zich sterk in voor een nauwkeurige en milieuvriendelijke benadering van de wijnbouw. De wijnstokken worden dus zo natuurlijk mogelijk beheerd.Sinds 1992 wordt het onkruid in al onze percelen met wijnstokken verwijderd door te ploegen met een tractor of paard, en wordt er geen onkruidverdelger gebruikt. Respect voor het milieu en levende organismen is iets waar François diep in gelooft.

Er worden alleen producten van natuurlijke oorsprong gebruikt, en alleen als dat nodig is. Bovendien, in plaats van wijnranken te verbranden, zoals vaak het geval is in Bourgondië, verwerken ze deze tot kleine snippers, composteren ze en verspreiden ze in de wijnstokken. In combinatie met paardenmest verrijken ze de bodem zonder gebruik te maken van kunstmest. De wijngaarddichtheid is ongeveer 10000 wijnstokken per hectare, waardoor ze plantenvoedsel en water uit het terroir van Puligny kunnen halen (veel concurrentie is dieper wortelen). Het snoeien van de wijnstok gebeurt handmatig ('Guyot'-snoei) en de druiven worden handmatig geoogst.

Grandcruwijnen.nl has been your online specialist for serious quality wine since 2010. In our range you will find more than 2500 different wines and we supply to consumers, catering and retail. We import directly from wineries in countries such as France, Spain and Italy. This allows us to offer our products at the best price. In addition to the classics from the Old World, we have the top wines from the New World!

We show our stock position for all of our wines and we deliver within 24 hours. All wines can be ordered by the bottle. We also give wine-food advice for our wines and you will find the reviews of Parker, Suckling, Wine Spectator, etc.

Would you like to see the wines for yourself or get inspiration? In our showroom in Dordrecht, you can see all our wines and delicacies with your own eyes! You will not find such a wide range of quality wines anywhere else. As a wine lover, you will be amazed both online and in our showroom.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!