Shop By

Dr. Bürklin Wolf - Giannikos Winery

View as Grid List

Items 1-9 of 26

Set Ascending Direction
Page
per page

Bürklin-Wolf owns vineyards in the most famous “Lagen” of the Mittelhaardt. The company owns vineyards in several Lagen (vineyards) in the towns of Forst, Deidesheim, Ruppertsberg and Wachenheim. For the classification of the dry Riesling wines, Bürklin-Wolf uses the Burgundian model of the quality pyramid. In this model, the terroir, yield and maturity of the grapes are taken into account, so Grand Cru (GC) and Premier Cru are used. Bürklin-Wolf is a member of the VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter) but nevertheless does not use the term Grosses Gewächs.

The roots of the Dr. Bürklin-Wolf go back to the 16th century. The winery, with 86 hectares of vineyards, is one of the largest private estates in Germany and has been managed since 1992 by Christian von Guradze together with his wife, the heiress to the family winery. Although it had been known for its Auslese and Trockenbeerenauslesen for some time, the focus of production shifted to dry white wines, mainly vinified from Riesling. The total production concept of the traditional company Dr. Bürklin-Wolf changed fundamentally and led it back to the top of the Palatinate wines in particular through an extreme focus on quality. The cultivation of the vineyards has been converted since 2005 in accordance with biodynamic guidelines.

Dr. Bürklin Wolf - Giannikos Winery
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!