Shop By

Domaine Janasse - Giannikos Winery

View as Grid List

Items 1-9 of 11

Set Ascending Direction
Page
per page

Domaine de la Janasse dates from 1967 when it was founded by Aimé Sabon with 15 ha of vineyard. The total area now exists of 55 ha and is currently run by son Christophe and his sister Isabelle. He is a very successful winemaker! Christophe cultivates more than 15 hectares of vineyards in total. The variety of different grapes is very large, including Grenache, Mourvèdre, Syrah, Marsanne, Roussanne, Carignan, Bourboulenc, Counoise. All wines are made classically and excel through the combination of power and finesse. The vineyards are located on a difficult surface of pebble, sand and large boulders. The vines are 40 to 90 years old. The yield is usually less than 30 hl / ha due to strict pruning and a rigorous vendange verte. Christophe also works almost exclusively organically. Janasse's big break came in 2007, when their Châteauneuf du Pape "Veilles Vignes" scored 100 points Parker !! All their wines score excellent year after year. The quality of this domain is so great that even their "ordinary" Côtes-du-Rhône "is already highly regarded worldwide!

Domaine Janasse - Giannikos Winery
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!