Shop By

Domaine Astruc - Giannikos Winery

View as Grid List

Items 1-9 of 15

Set Ascending Direction
Page
per page

Jean Astruc, coachman in Limoux, has a dream: his own wine estate. The dream came true in 1862, with the acquisition of 12 hectares of vineyard in Malras. His son Jean Astruc has the same ideal and continues to acquire land despite the crisis and his departure to the battlefields of the First World War. In the 1950s, his son Pierre inherited the Domaine Astruc. It then includes over 30 hectares of vineyard and the resources to exploit it. In 1977, after completing his studies, Pierre's son, Jacques Astruc, returned to Malras to continue building the Domaine Astruc with his father.

Characteristics:

The Domaine Astruc has continued to grow since then and has been turned into a modern winery, which presses the grapes from over 400 hectares of vineyard, harvested by about a hundred farmers. Annual production is 21,000 hectoliters. Jean-Claude Mas enters the picture in 2003: owner and winemaker of Les Domaines Paul Mas, a successful and independent family business in Pezenas, also in Languedoc. He had long worked with Astruc - the main source of their Vin de Pays wines - and decided to buy the Domaine. The d'A series is the first fruit of this purchase.

Domaine Astruc - Giannikos Winery
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!