Shop By

Delas Frères - Giannikos Winery

Delas Frères was founded in 1835 by Charles Audibert and Philippe Delas. Already in 1879, the winery had a worldwide reputation and won the first gold medals in Sydney. In 1924 the original name Audibert & Delas was changed to Delas Frères. To meet the increasing demand for wine, an investment was made after the Second World War in the purchase of vineyards in Chateauneuf-du-Pape and Hermitage. In the 1960s, Delas Frères was one of the leading wine companies in the Rhône, with its own vineyards in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie and Condrieu. To this day, Delas Frères owns top vineyards in Hermitage such as Les Bessards and Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône and Ventoux region.

For more than 180 years, Delas Frères has devoted its heart and soul to producing the best wines from vineyards located in the northern wine estates of the Rhône Valley (Hermitage, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph, etc.). The wines of the domain and the special vineyard selections from this region are illustrative of Delas' working method, which is based on the quality of the terroirs.

Delas Frères cultivates 10 hectares on the Hermitage Hill, 17 hectares in Crozes-Hermitage and 2 hectares in Saint-Joseph. Syrah, Marsanne and Roussanne grapes are planted on the steep, granitic slopes of the Hermitage Hill and are grown entirely by hand. The foundation for the quality of Delas Frères wines is formed by the terroir.

Delas Frères - Giannikos Winery
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!