Shop By

Château Larrivet Haut-Brion - Giannikos Winery

This château, located directly opposite Ch. Haut Bailly is a very interesting terroir of very good quality. The prices of the wines remain favorable for the quality offered. It is owned by the Gervoson family and Bruno Lemoine is its director. Since 2015, they have a new cellar master, François Gaudichon, who is an oenologist and has gained experience in the Burgundy region (Vosne Romanée). Since then, the advice has come from Stéphane Derenoncourt (formerly Michel Rolland).

The history of Château Larrivet Haut-Brion goes back to 1840, the year in which the château was first mentioned among the first plantings of Pessac-Léognan. To this day, the château has become more and more famous. After several name changes from Château de Canolle, to La Rivette and Château Brion-Larrivet, the winery was renamed Château Haut-Brion Larrivet in 1874 by the then owner Ernest Laurent, a Bordeaux négotiant (officially recognized and authorized dealer in Bordeaux wines).

In 1893 the winery was sold again and then it came into the possession of Jacques Guillemaud in 1941 and acquired its present name: Château Larrivet Haut-Brion. Today it owns approximately 75 hectares of vineyards on mainly gravel subsoil with sand and clay. Château Larrivet Haut-Brion produces about 4500 liters of red wine per hectare and 4000 liters of white wine per hectare and plants 7700 vines per hectare. This is 2300 vines below average and this greatly benefits both the intensity and quality of the wine. Her red wines age on average for 14 to 18 months in different oak barrels and then another 10 to 11 months — depending on the vintage — in the cellars of the winery.

Château Larrivet Haut-Brion - Giannikos Winery
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!