Shop By
Château Bellegrave

Château Bellegrave

View as Grid List

1 Item

Set Ascending Direction
per page

De grootouders van vaderskant vestigden zich aan het einde van de 19e eeuw in de Gironde, terwijl de grootouders van moederskant rond 1925 arriveerden. Oorspronkelijk afkomstig uit de Périgord en de Corrèze, wijdden ze zich aan de landbouw en de wijnbouw in Arveyres, een gemeente in de buurt van Libourne waar Bordeaux Supérieur wordt gemaakt. Zoon Jean Bouldy en zijn vrouw Andrée kochten Château Bellegrave in 1951. Het paar stortte zich op het wijnmaken, zowel in de wijngaard als in de kelder. In de tweede helft van de 20e eeuw waren de Bouldys een van de families die met moed, nederigheid en doorzettingsvermogen een nieuwe impuls gaven aan de appellatie Pomerol. Jean-Marie Bouldy nam het landgoed over in 1980 en kreeg in 1995 het gezelschap van zijn vrouw Pascale. Hun kinderen begonnen ook op het landgoed te werken (Aurélie in 2014 en Jean-Baptiste in 2015).

Klein maar immens, de Pomerol-wijngaarden zijn een 'select' terroir op 30 km van Bordeaux, in de buurt van Libourne. Wat de appellatie speciaal maakt, is de unieke en uitzonderlijke geologische samenstelling.Het bestaat uit steenachtig grind, klei en zand met een ondergrond die rijk is aan ijzeroxide, ook wel ‘crasse de fer’ genoemd. Deze perfecte bodem en ondergrond wordt gecombineerd met een ideaal microklimaat, wat bijdraagt aan de productie van uitstekende wijnen. Château Bellegrave en zijn 8,5 hectare wijnstokken (75% Merlot en 25% Cabernet Franc) liggen in het zuidwesten van de appellatie Pomerol.

100% biologisch, 100% Pomerol dat is wat Château Bellegrave is

Oorspronkelijk waren de gebruikte wijnbouwprocessen ‘conventioneel’ – absoluut duurzaam (grondbewerking door machinale om het gebruik van herbiciden, mest enz. te vermijden), maar er werden nog steeds synthetische pesticiden gebruikt. De schok kwam in de vroege jaren 2000 toen de wet leveranciers verplichtte om veiligheidsinformatiebladen te verstrekken, en Jean-Marie Bouldy ontdekten dat bepaalde producten gevaarlijk waren! Jean-Marie Bouldy verdiepte zich in werken gewijd aan biologische teelt, woonde seminars en conferenties bij en deed tests en studies op geselecteerde percelen en de keuze was gemaakt. Geen scheikiunde doos meer en e werd omgeschakeld naar biologische wijnbouw en er was nauwgezet werk nodig om het ondergrondse leven in de bodem te herstellen en de planten dat logische ingrediënt te geven dat we waren vergeten: natuurlijke voeding! Biologisch betekent simpelweg het volgen van de natuurwetten.J ean-Marie begon vanaf 2001 met de biologische wijnbouw.

Grandcruwijnen.nl has been your online specialist for serious quality wine since 2010. In our range you will find more than 2500 different wines and we supply to consumers, catering and retail. We import directly from wineries in countries such as France, Spain and Italy. This allows us to offer our products at the best price. In addition to the classics from the Old World, we have the top wines from the New World!

We show our stock position for all of our wines and we deliver within 24 hours. All wines can be ordered by the bottle. We also give wine-food advice for our wines and you will find the reviews of Parker, Suckling, Wine Spectator, etc.

Would you like to see the wines for yourself or get inspiration? In our showroom in Dordrecht, you can see all our wines and delicacies with your own eyes! You will not find such a wide range of quality wines anywhere else. As a wine lover, you will be amazed both online and in our showroom.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!