Shop By

Giannikos Winery

Caprili's history began in 1965, when Alfo Bartolommei and his family settled in the Montalcino region. Before that, the Bartolommei family worked at Podere Marzolo in Cinigiano, in the Tuscan province of Grosseto. Caprili has a vineyard area of 15 hectares, which produces an average of 60,000 bottles of wine annually.

Today, Giacomo Bartolommei is at the helm of the domain. To develop the best Sangiovese clones, Giacomo works closely with the University of Siena. The best results are used to inoculate the new vines. Due to the strong focus on quality, the Bartolommei family has gained a lot of international recognition. Not only 'Il gambero Rosso', the Italian 'wine bible', and the Italian Guild of Sommeliers give their approval to the wines of Caprili, but especially also across the ocean, these wines fall in very good soil and are richly rewarded . These are American wine critics like Antonio Galloni, writing for Vinous and eRobertParker.com, Bruce Sanderson for Wine Spectator, Monica Larner for Wine Enthusiast and eRobertParker.com, Ian d'Agata for Stephen Tanzer's International Wine Cellar and working and living James in Tuscany Suckling, which focuses primarily on Italian wines.

Giannikos Winery
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!