Salon

Salon

We can't find products matching the selection.

De bedoeling van Aimé Eugène Salon was om vanaf het begin een mythische wijn te maken: één jaargang, één perceel, één cru en één druif uit één dorp, met name Mesnil-sur-Oger. In de 20ste eeuw werden er slechts 37 millésimés gemaakt, hetgeen zeer ongebruikelijk is. In de 21ste eeuw zijn er vijf millésimés gemaakt, nl 2002, 2004, 2006, 2007 en de grandioze 2008.

Champagneliefhebber Aimé Salon creëerde Champagne Salon in beginsel alleen voor zichzelf en zijn naaste vrienden. De druiven – uitsluitend chardonnay – zijn afkomstig van de grand cru Le Mesnil-Sur-Oger.  Champagne Salon is het zusterhuis van het even verderop gelegen Delamotte. Beide huizen hebben dezelfde directeur Didier Depond en keldermeester Michel Fauconnet. In de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw was dit de persoonlijke champagne van de puissant rijke Monsieur Salon. De champagne werd alleen geschonken bij hem thuis, of in de Parijse eetgelegenheid Maxim’s, waar hij regelmatig kwam.

Als Vinificatie natuurlijk middels de Méthode traditionnelle. De Salon ondergaat geen malolactische gisting, blijft zeer lang op de droesem rusten en krijgt een zeer kleine dosage. Salon heeft een enorm rijpingspotentieel en is daarom bij uitstek een champagne om te bewaren en tot wel 40 jaar kan rijpen.